• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2017

18:04

NA POMOLU DOGOVOR U MAKEDONIJI: Ivanov dobio garancije Zaeva i pripremio odluku o mandataru?!

Balkan

NA POMOLU DOGOVOR U MAKEDONIJI: Ivanov dobio garancije Zaeva i pripremio odluku o mandataru?!

Podeli vest

Iz vladajuće VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, tvrde da je sad već pitanje trenutka kada će lider SDSM Zoran Zaev dobiti mandat za sastav nove vlade od predsednika Ðorđa Ivanova

Kako prenose makedonski mediji, izvori iz te stranke kažu da će se to dogoditi sutra, najkasnije prekosutra, u utorak ili sredu.

Zaev je, kako se navodi, poslao garancije Ivanovu da će se nova vlada zalagati za jedinstvenu Makedoniju, javio je portal 24 tv.

I prema toj tv odgovor iz kabineta Ivanova se očekuje danas, najkasnije sutra u utorak 16.5.

Pozivajući se nezvanične izvore, 24 tv je objavila da Ivanov ide na službeni put 18. maja, dan pre isteka roka za dodelu mandata.

Tanjug


Prema diplomatskim izvorima portala Fri pres, Ivanov je već odlučio da mandat dodeli Zaevu u predviđenom roku, te da će nova vlada najverovatnije biti formirana 1. juna. 

Izvori portal Plus info iz VMRO-DPMNE takođe su potvrdili da će Zaev dobiti mandat za sastav nove vlade, a kao datum izbora nove vlade spominje se 27. maj. 

Tanjug

Novoizabrani predsednik parlamenta, iz albanske partije DUI, dTalat Džaferi, je na konferenciji za novinare u petak rekao da neće moliti nikoga, ponamanje predsednika Ivanova, koji je, kako je rekao, po zakonu obavezan da u roku od 10 dana od zvaničnog objavljivanja odluke o formiranju parlamentarne većine u Sobranju, poveri mandat Zaevu. 

Džaferi ranije izjavljivao da će, ukoliko Ivanov ne postupi po Ustavu, vlada biti formirana u parlamentu.

MAKEDONIJU VEĆ PRETVORILI U ŠIPTARIJU! Džaferi i njegovi zločinci ne odustaju od plana o pravljenju "velike Albanije"!

MAKEDONCI PROTIV TIRANSKE PLATFORME: Novi protest inicijative Za zajedničku Makedoniju

NOVI SKANDAL TRESE MAKEDONIJU: Talat Džaferi već UVEO ALBANSKI U ZVANIČNU UPOTREBU!

ŠIPTARSKI LICEMER ZAEV: Ja sam odmah oprostio onima koji su me tukli, ali država ne sme - moraju u zatvor!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 6 godina

Legli na rudu. Nije im ni potrebna Makedonija. Pokornu glavu sablja ne sece. Bolje rob nego grob. Srecno. Albancima bravo pojazali ste im ko je gazda u siptariji.

nada

pre 6 godina

Znaci Ivanov ce izdati makedonski narod a sigurno pod velikim pritiskom Evrope i Amera !!!!!!!!!!! Sada sigurno slede sukobi jer je sve nelegitimno ! Makedonci neka vam je Bog u pomoci !!!!!!!!!!!!!

NOVY

pre 6 godina

OVO JE PREVARA (pa zar i Ivanov laze MAKEDONIJU)ovo sigurno nije dobro !!!!! USTANITE MAKEDONCI I IZBACITE GOVNA ALBANSKA IZ NASATA MAJK MAKEDONIJA

Angel mk

pre 6 godina

Abre sve ste u pravo ljudi,al kako? Ajde recite kako? Lakoje reci:oterajte,spaljite,nedajte,al kako??? Svaki dan smo na ulice,svi koji usli u skupstinu su pohapseni,kako protiv smradovi USA,SMRADOPA (evropa) NATO??? Kako???

Mile

pre 6 godina

Lako, druze. Noc na glavu, pusku u sake, pa u hajduke. To smo bar do sad naucili. Kad je tesko, BORBA, do poslednjeg, ako treba. A ovo, mirni protesti, to ne pije vidu oritiv z"sad", "eu" i siptara. Oni razumeju samo silu. Ali, za ovo , trebaju veeeelika.....

Muja

pre 6 godina

Dali si bio ta ratujes na Kosovo. Lako je biti vojnik tastature. Cudno kako.si spasao

nevena

pre 6 godina

za početak tako što nećete prijateljima zabadati nož u leđa.

Srbin

pre 6 godina

Bruka, ivanov uzeo lovu prosto ko šeboj, uz to dobio garancije za mesto predsednika... Pitanje samo dokle će!? A ti narode ko te šta pita, tegli i vuci i u jarmu skapaj!

Bulidza

pre 6 godina

Proslo je vreme udaranja u grudi. Stvarnost je da je narod odlucio da glasa protiv Gruevskog i njegove diktatorske politike. Parlamentarna vecina je ta koju vodi Zaev, tako da vladu ce formirati Zaev. A vi braco Srbi ne zaboravite da vam je Gruevski priznao Kosovo, da je dao glas za UNESKO za to isto Kosovo. Igranje na kartu velikog patriote nije pomoglo nikome. Stim da doticni Gruevski i ne zna sta to znaci.. Da.. u Makedoniji zive Albanci, Romi, Srbi, Turci i mnogi drugi.. Ne treba covek da se plasi razlicnih od sebe, uzgred ziveli smo 50 godina zajedno nista nam nije falilo.. Ali nadje se neko ko misli da je veci ili vredniji i bitniji od drugih. Svako zeli da zivi bolji zivot za sebe i svoje bliznje. Ima na zalost puno frustriranih koji po zakonu prirode ne bi trebali da budu tamo gde su .. Ali realnost je drugacija danas. Imamo lidere koji su pate od sindroma kralja sunca, samoljubivi egocentricni i sve ce da urade da ostanu na vlasti. Ne zamarajte se sa Makedonijom, gledajte svoj tanjir.. Zivim u Skoplju tu sam rodjen, pola sam Srbin i nisam vaspitan da razmisljam kao nacionalista.. Ako mislite drugacije to je vase pravo.. Pozdrav is Makedonije

branko1

pre 6 godina

Ivanov,ja ti čestitao ranije,a ti prdnuo u čabar.Svi ste vi isti i zaslužujete sve što vam se dešava.

Maxmen

pre 6 godina

Za g. Angel mk 16.05.2017. 00:18 Pita se Kako? Ako hocete mir lako sedite i gledajte kako nestaje vasha drzava,a ako hocete da opstane ta mlada drzava i vash narod,nema druge nego rat. Poshto ste videli kakve posledice donosi rat vi ce te izabrati mir,jel tako, vi niste ludi kao srbi

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija