• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović- D. Kljajić

15.05.2017

20:15

SKANDAL! Ustaše divljaju usred EU, A BRISEL SE ČEŠLJA!

Balkan

SKANDAL! Ustaše divljaju usred EU, A BRISEL SE ČEŠLJA!

Podeli vest

Hrvati na pomenu ustaškim zločincima u Blajburgu nosili fašistička obeležja i pozivali na novi rat i klanje Srba! Brisel nijednom rečju nije osudio sramni ustaški skup

Desetine hiljada hrvatskih ekstremista su tokom proteklog vikenda u austrijskom mestu Blajburg, naočigled cele Evrope, organizovale satanistički ustaški pir, sa kog su zapretile novim ratom i klanjem Srba, Jevreja i Roma!

U prisustvu najviših državnih zvaničnika u Blajburgu održana je komemoracija povodom 72. godišnjice streljanja ustaških krvnika koji su maja 1945. pokušali da prebegnu u Zapadnu Evropu.

 

 

I iako je na ovom skupu sve vrvelo od ustaških simbola i parola, Brisel nije osudio nacizam na teritoriji Evropske unije!?!

Ponosni na zločine

Tokom skupa u Blajburgu, na svakom koraku su se mogle kupiti majice, kape i zastave sa ustaškim simbolima, a vrhunac propagiranja bolesne fašističke ideologije svakako je oblačenje maloletne dece u ustaške uniforme.

Tanjug

Da zlo bude veće, domaćin ovog neskriveno nacističkog skupa bio je šef hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, koji je okupljenim ustašama obećao da će država Hrvatska nastaviti da ih podržava i u narednim godinama!?!

 

 

- Treba postaviti jasnu razliku između tragične prošlosti i mirnog i demokratskog poretka današnje Hrvatske. Nijedan zločin se ne sme prećutati. Na Blajburgu je počinjena masovna likvidacija ljudi. To je bila jedna od najdublje zakopanih tajni koju treba priznati i pokloniti se žrtvama... - odvalio je Jandroković, prećutkujući da u Blajburgu nisu streljani nekakvi nevini hrvatski civili, već najstrašniji ustaški krvnici odgovorni za smrt više od milion ljudi, uglavnom Srba pobijenih i poklanih u NDH.

Tanjug

Reagujući na ove strašne vesti, ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da se u Blajburgu okupilo više desetina hiljada ustaša koji su nekažnjeno iskazivali mržnju prema Srbima i Srbiji.

 

 

- Ovo je bio najveći skup neonacista u Evropi koji je pritom zvanično podržan od vlade države koja je članica EU! Srbija ima pravo i obavezu da to jasno i glasno govori, jer niko kao srpski narod nije propatio od ustaša i niko kao srpski narod ne zna šta znači strašno ustaško zlo. Pazite, hrvatske državne ruke koje su na tom skupu polagale venac na grob streljanim ustašama iste su ruke koje su polagale venac i na grob poklanoj jasenovačkoj deci... Molim vas, nekome nije mesto među pobednicima, da li jasenovačkoj deci, da li ustaškim dželatima? - zapitao je Vulin.

Briga ih za žrtve

Slično misli i Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, koji ističe da je sramno ovakvo odavanje počasti ubijenim ustaškim zločincima.

 

 

- Blajburg je mesto obnavljanja ustaške ideologije i otvorenog žaljenja za NDH, koja je bila najcrnja genocidna tvorevina. Tamo u Blajburgu se polažu venci na grobnu tablu na kojoj piše: "U čast i slavu poginule hrvatske vojske - maj 2015." To znači da hrvatska vlast i Katolička crkva u Blajburgu odaju počast zločinačkom nacističkom režimu, a ne nekakvim nevinim žrtvama - podvlači Linta.

Tanjug

Podsetimo, i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pre dve godine je bila u Blajburgu i položila venac na grob ustaških krvnika.

Tom prilikom je rekla da se "nijedan zločin nikada, nijednom ideologijom ne može opravdati". Brisel, naravno, ni tada nije reagovao.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasko

pre 6 godina

Pa dobro bre zasto EU ne izadje i javno kaze da podrzava: ustase, naciste, OVK, siptare troriste i sve sto je zlo. EU, izadji i javno se izjasni da si na strani ubica, bice i nama lakse da znamo protiv koga da se borimo. EU jaka si samo kad treba da bombardujes nevine ljude i decu, samo ste tako jaki. n

Raša

pre 6 godina

Sasko ,rekli bi to oni odavno da smeju nego ne smeju samo zato što bi bilo loše po njih.n

Mile

pre 6 godina

EU ne govori nista protiv novih fasista "ndh", "uck" i slicno jer ih u stvari podrzavaju.

Mara

pre 6 godina

Odavno nisam videla ovakvu gomilu pomahnitalih psihopata i sizofrenicara koji imaju maniju proganjanja.Oni srbe i u snovima vidjaju,srbi ce ih proganjati cak do pakla,kad tamo odu, tek onda ce ih zaboraviti od muka koje ih tamo cekaju.\n

vlada

pre 6 godina

Kome nije jasno da je reinkarnacija fašizma odavno u toku, a ustaški narod njihov eksponent, nek batali politiku! Soj, koji nažalost pripada "ljudskom" rodu, od istorije nosi SAMO tekovine zločina!

perica

pre 6 godina

Znaju oni dobro sta su ucinili Srbima a znajju i da ce se im jednom vratiti i otuda ovakvo srljanje u ustastvo nebi li nas ustrasili ! Cista poganost !

DJovan

pre 6 godina

DALI ZNATE : ( za INFORMER, Ovo sam pisao I pre godinu dana, a neki su mi zamerali) U Hrvatskoj u Zagrebu u jednoj Temeljnoj (osnovnoj) znanstvenoj (naucnoj) naobrazbi (skoli), formiran je opitni ( probni ) odeljak (odelenje) za male naucnike (ucenike) prvoga odeljka (razreda) temeljne naobrazbe sa zadatkom jednolicnog ucenja, izgleda i misljenja. Svi djaci, mali Hrvatici obuceni su, leti, u crne kratke hlacice, crnu strukiranu jaknicu i crnu dimnicarsku kapicu. I nista cudno, ali sledi sok kao iz snovidjenja, na kapicana na ceonoj strain sjajno slovo “U”, sledeci sok: ucinkovitelj nastave (nastavnik) nazoci (pristupi) u odeljak, sa ispruzenom rukom pod 45 stupnjeva sa pozdravom : UBIJ, ZAKOLJI, a mali Hrvatici u stavu mirno takodje sa ispruzenim rukama pod 45 stupnjeva, odgovaraju : DA SRBIN NE POSTOJI! I sve je receno, ako hoces potpun uspeh, uci decu od malena i kontinuitet je zagarantovan.

Loop

pre 6 godina

Jel vidis sto je red i stega, a? Nema mrdanja braco, od malih nogu ide obuka, sta mislis, kako bi mi, manji narod od vas duplo, da vas potaracamo toliko koliko jesmo, da od malih nogu se ne obucavamo za ubijanje Srba? Mi treniramo ubijanje, a vi Srbi trenirate laganje, samo brate, ni lagati ne znate, evo, ovaj tvoj komentar pokazuje koliko se izgubis u laganju, pa to je strasno.. da nije smjesno, bilo bi tuzno. Ali je smjesno.

Mara

pre 6 godina

Sotonisticki projekat Novog svetskog poredka su hrvati,a zamislite da se te budale jos i ponose time,ha,ha,ha....\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija