• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

16.05.2017

15:53

TEK UŠLI U NATO, A CIA IM SELA NA VRAT!  Petreus kod Markovića, obećao mu "sigurne investicije"!

Balkan

TEK UŠLI U NATO, A CIA IM SELA NA VRAT! Petreus kod Markovića, obećao mu "sigurne investicije"!

Podeli vest

Američka kompanija KKR spremna je da ulaže u poboljšanje telekomunikacione infrastrukture koja će obezbediti bolji kvalitet interneta u Crnoj Gori

 

To je izjavio partner u KKR-u i predsednik KKR Global Instituta, bivši šef CIA general Dejvid Petreus na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

KKR je vlasnik Junajted grupe koja posluje u šest država regiona, a u kojoj je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj. 


SRPSKI KABL, AMERIČKI PROFIT: SBB izneo iz Srbije za šefa CIA 31,6 miliona evra!

KKR je u Crnoj Gori prisutan kroz poslovanje kompanije Telemah Crna Gora, koja je deo Junajted grupe. 

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pozdravio interesovanje i namere investitora, saglasivši se sa ocenama o značaju širokopojasnog pristupa interenetu za svakodnevni život i rad.  Marković je istakao značaj stranih direktnih investicija za Crnu Goru, konstatujući da od njihovog rasta direktno zavisi rast bruto domaćeg proizvoda. 

Premijer CG je naveo da će u narednom periodu fokus biti na jačanju ekonomije.  U tom kontekstu, Marković je istakao važnost i posvećenost reformi javne uprave, koja treba da omogući da ona bude servisno orjentisana ka građanima, ali i ka privredi. 


(FOTO) MONSTRUOZNO! SAVETNIK BIVŠEG ŠEFA CIA PRIZNAO: Srbiju smo više tukli nego ISIS i Al Kaidu zajedno!

Marković je, kako se navodi u saopštenju, sagovornika upoznao i sa nastojanjima Vlade da unapredi biznis ambijent, obezbedi rast ekonomskih sloboda i stabilnost javnih finansija. 

U saopštenju se kaže da je Petreus čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO. 

"Sagovornici su se saglasili da je taj korak važan signal za investitore, jer pridruživanje Alijansi obezbeđuje državi članici mir i stabilnost, a samim tim i sigurnost investicija", kaže se u saopštenju. 

Kako se navodi, pozitivnim je ocenjen i napredak države na putu ka Evropskoj uniji, uz ocenu Markovića da je izuzetno važno za ceo region da EU i NATO drže aktivnim svoje politike proširenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
janko

pre 6 godina

Hilari...jedan Italian mafioza...veliki druar od Hilary... pa Dusko Knezevic I....nas Milo Sa svojim sinom iz London Sa Andrejom od ...malo se respite gazda

Analog

pre 6 godina

Postaviti svuda high tech optiku, ili dve wireless antene i nije neka investicija ako uzmemo u obzir koliko je povrsinski velika CG-a.....\n

Dule

pre 6 godina

Каква је сигурност личних података на мрежи коју изгради и одржава ЦИА?

Ljubo

pre 6 godina

Smrt Fasizmu - sloboda " Gojama" sirom planete ,...e jes ovaj svet jadan ,bedan ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija