• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna/Informer.rs

20.05.2017

16:58

IMA SE, MOŽE SE! Budvanin vlasnik čak 63 stana!

Balkan

IMA SE, MOŽE SE! Budvanin vlasnik čak 63 stana!

Podeli vest

Jedan stanovnik Budve vlasnik je 63 stana i u tome je apsolutni rekorder u Crnoj Gori, pokazuju podaci crnogorske Uprave za nekretnine.

Prema podacima Uprave za nekretnine, jedno fizičko lice iz Bara nosilac je prava svojine na 52 stana, dok je u Podgorici jedna osoba nosilac prava na 36 stanova.

Stanovnik Budve nalazi se i na četvrtom mjestu kao vlasnik 32 stana, a Podgoričanin je na petom mjestu sa 31 stanom.

Prema katastarskim evidencijama u Crnoj Gori, 660.000 stanovnika posjeduje 298.228 stanova, a njihova ukupna površina je 17.883.072 kvadrata.

Dva i više stanova posjeduje 86.089 građana. Najviše upisanih stanova je u Podgorici - 84.836, potom Baru 39.091, Budvi 35.924. Ovo su ujedno i crnogorske opštine u kojima ima najviše vlasnika dva i više stanova.

Nije poznato koliko poreza plaćaju vlasnici ovih stanova. Stopa poreza na nepokretnosti može iznositi od 0,25 do jedan odsto tržišne vrijednosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija