• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/agencije

22.05.2017

09:47

SRBI DA PLATE RUŠENJE SOPSTVENIH KUĆA SPALJENIH U "OLUJI": Hrvati se baš ničeg ne stide, BEOGRAD VIŠE NE SME DA ĆUTI!

Balkan

SRBI DA PLATE RUŠENJE SOPSTVENIH KUĆA SPALJENIH U "OLUJI": Hrvati se baš ničeg ne stide, BEOGRAD VIŠE NE SME DA ĆUTI!

Podeli vest

Hrvatske vlasti donele su odluku da Srbi sami treba da plate rušenje i uklanjanje oronulih i uništenih kuća koje su im spaljene tokom akcije "Oluja", a tim povodom srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da će država sigurno reagovati

Mediji pišu da su vlasnici kuća u istočnom Gospiću dobili račune u iznosu od 700 do 2.700 evra za uklanjanje svojih nekadašnjih domova i da su oni stigli na osnovu Zakona o građevinskoj inspekciji iz 2013. godine, koji je lokalnim samoupravama omogućio uklanjanje ruševina o trošku vlasnika. 

- Ima tu mnogo nerešenih pitanja, a upravo imovina Srba je nešto što još nije rešeno. Ja ću u svakom slučaju reagovati i razgovaraćemo sa svim relevantnim ljudima i institucijama kako da rešimo to pitanje - rekao je Dačić.

ŠOK! HRVATI SPALJUJU KOSTI MRTVIH SRBA! Genocid nad Krajišnicima ima novi monstruozni nastavak, SRBIJA OVO NE SME DA OĆUTI!

Ako Srbi ne plate rušenje i uklanjanje svojih oronulih i uništenih kuća, izgubiće dedovinu, a troškovi rušenja iznose između 700 i 2.500 evra.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je već bilo sličnih pokušaja.

SKANDAL! Ustaše divljaju usred EU, A BRISEL SE ČEŠLJA!

- Bilo je pokušaja da se uklone ostaci kuća koje su porušili nepoznati počinioci. Čak je i jedan diplomata predlagao da se te kuće maknu da ne bi narušavale lepote Hrvatske. Bilo je i onih koji su donosili takve odluke na nivou grada i opština. Međutim, Hrvatska nema obavezu da uklanja kuće koje su srušene u sklopu politike proterivanja Srba, nego da ih obnovi na zahtev vlasnika - ističe Pupovac.

Tanjug

On je dodao da ako "vlasnici ne žele obnovu, onda je na njima da odluče šta hoće, jer je to njihovo vlasništvo".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 6 godina

Pa davno je hrvatima utvrdjena dijagnoza-srbomrznja~. Kako ce se bolesnik stideti bolesti od koje je bolestan. To moze samo veoma malo hrvata do cijeg je mozga dosla Bozija svetlost .

ANTE BAN

pre 6 godina

Ja sam na Predsjedništvu HDZ-a predložio jedno srednje rješenje, koje bi bilo prihvatljivo za sve; da troškove rušenja plati naša vlada, a da se Srbi-Krajišnici pismeno obavežu da se ovamo više neće vraćati, čak i kada su izbori! Dosta smo se, čak 6 godina gledali preko nišana, a sve zbog njihove tvrdoglavosti i primitivizma! I zato je najbolje rekao Tudjman prvog dana akcije "OLUJA"; "Neka im je sretan put!"

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija