• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruska reč

23.05.2017

10:28

SRBI U CRNOJ GORI SPASAVAJU MILA OD PUTINA: Mole Moskvu da ne uništiti crnogorsku ekonomiju!

Balkan

SRBI U CRNOJ GORI SPASAVAJU MILA OD PUTINA: Mole Moskvu da ne uništiti crnogorsku ekonomiju!

Podeli vest

"Demokratski front", vodeća opoziciona snaga Crne Gore, obratio se ruskim vlastima sa molbom da ne pooštravaju kontrasankcije prema Podgorici jer crnogorska ekonomija u velikoj meri zavisi od ruskih investicija i turista

Lideri crnogorske opozicije strahuju da nedobronamerni potezi koje prema Moskvi preduzima vlada u Podgorici pridruživanjem antiruskim sankcijama i odlukom da Crna Gora uđe u NATO mogu prouzrokovati pooštravanje pozicije Kremlja.

Ispaštaće narod, a ne režim!

Pooštravanje ruske pozicije će pre svega negativno uticati na život običnih građana, a ne na crnogorski režim, koji će iskoristiti potencijalni odgovor Moskve za jačanje antiruske histerije u zemlji. Zbog toga se mi sada obraćamo ruskim vlastima sa molbom da se uzdrže od dodatnih kontrasankcija jer crnogorska ekonomija zavisi od Rusije, navode iz DF

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta koji okuplja glavne opozicione snage u zemlji, u razgovoru sa dopisnikom lista "Izvestija" naglasio je da Crnoj Gori mogu naneti ozbiljan udarac kontramere u obliku ukidanja čarter letova i zabrane investiranja, ili povlačenje svih investicija iz zemlje.

MOMIR BULATOVIĆ NAJAVIO POVRATAK NA POLITIČKU SCENU CG: Svim silama boriću se da odluka o ulasku u NATO ode na đubrište istorije!

Knežević je istakao da iz Rusije dolazi svaki treći turista i svaka treća investicija u Crnoj Gori. Samo privatne investicije iz Rusije su počev od 2006. godine dostigle 2 milijarde evra. Pored toga, u Crnoj Gori živi od 15.000 do 20.000 državljana Rusije.

Reuters

- Mi smo primili k znanju da je Rusija dosada odgovarala manjim kontramerama. Pooštravanje ruske pozicije će pre svega negativno uticati na život običnih građana, a ne na crnogorski režim, koji će iskoristiti potencijalni odgovor Moskve za jačanje antiruske histerije u zemlji. Zbog toga se mi sada obraćamo ruskim vlastima sa molbom da se uzdrže od dodatnih kontrasankcija jer crnogorska ekonomija zavisi od Rusije -  rekao je Milan Knežević.

Ovo nije prvi slučaj kada Demokratski front pokušava da spase ekonomiju Crne Gore, kaže Viktor Kolbanovski

Crnogorske vlasti su se 2014. godine pridružile sankcijama koje je Rusiji uveo Brisel, reagujući na tobožnja agresivna dejstva Moskve protiv Ukrajine. U martu je Podgorica produžila ograničenja do 15. septembra tekuće godine. 

Privrženost Zapadu Crna Gora je demonstrirala i odlukom da uđe u NATO, koju je donela bez održavanja referenduma i u suprotnosti sa interesima većine građana.

CRNOGORCI TREBA DA UBEDE SRBE DA UĐU U NATO?! Američki ekspert za Balkan otkrio da Podgorica ima specijalnu misiju!

Nedobronamerni koraci Crne Gore nisu ostali nezapaženi u Moskvi. Još 2015. godine Rusija je i na Crnu Goru proširila embargo na uvoz namirnica iz zemalja-članica Evropske unije (do kraja 2017). 

Ministarstvo spoljnih poslova RF je u aprilu ove godine takođe upozorilo građane na povećani rizik prilikom putovanja u Crnu Goru jer se u toj zemlji beleži sve veće antirusko raspoloženje i stvara se atmosfera koja nije pogodna za državljane Rusije. 

Tanjug

Informativna služba Ministarstva spoljnih poslova RF prokomentarisala je i odluku Podgorice da uđe u NATO istakavši da "Moskva ne može ignorisati strateške posledice tog koraka. Zbog toga zadržavamo pravo da preduzmemo korake koji su usmereni na zaštitu naših interesa i nacionalne bezbednosti".

AMERIČKI IZASLANIK HOJT JI: Ulazak Crne Gore u NATO najdramatičnija promena u regionu

Direktor "Balkanskog centra za međunarodnu saradnju" Viktor Kolbanovski u izjavi za list "Izvestija" objasnio je da ovo nije prvi slučaj kada Demokratski front pokušava da spase ekonomiju Crne Gore.

Ministarstvo spoljnih poslova RF je u aprilu ove godine upozorilo građane na rizik prilikom putovanja u Crnu Goru jer se u toj zemlji beleži sve veće antirusko raspoloženje

- Upravo zahvaljujući usrdnim molbama Demokratskog fronta Rusija se 2016. godine uzdržala od uvođenja različitih ograničenja i pooštravanja pozicije koje se sada pored Ministarstva spoljnih poslova RF pridržavaju i 'Rosturizm' (Federalna turistička agencija) i 'Rospotrebnadzor' (Federalna služba za kontrolu zaštite prava potrošača i blagostanja ljudi). Predstavnici Demokratskog fronta su faktički spasli i turistički sektor, ali i sve druge sektore crnogorske ekonomije - citira list Izvestija Kolbanovskog.

AP Photo/Twitter

- Crnogorska opozicija je svesna kratkovidosti vladajućih krugova koji teže da na sve načine prekinu odnose sa Rusijom kako bi naglasili prozapadni vektor spoljne politike. Podrška od strane NATO-a i Evropske unije je jedina garancija opstanka režima Mila Đukanovića, koji je tokom svoje vladavine od 1991. godine doveo zemlju na ivicu ekonomske i političke krize. Strahujući od uzvratnih poteza Kremlja, opozicija pokušava obraćanjem ruskim vlastima da izbegne potpuni kolaps crnogorske ekonomije -  zaključio je novinar Izvestije Dmitrij Laru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lea

pre 6 godina

Nece ispastati, mogu da love ribu ... ima da snose sankcije, i to je to.

Lala iz Banata

pre 6 godina

А шта сте очекивали...? Да се можда вама Руси .... - "увуку"...? Па како Вас Јадови једни беспризорни, није бар за секунду... - СРАМОТА....?

SARA

pre 6 godina

MILOST ZA DJUKANOVICA TOG ANTISRBINS.nNE NE NEnTAJ TREBA DA PLATI SVE A JOS ON U ZATVOR.n

Misko

pre 6 godina

Haha Boje se da nece biti dosta poreza i para za njihove plate

bubasvaba

pre 6 godina

Braco RUSI nastrozije sankcije protiv crnogopaca da se zna ko kosi ko vodu nosi.

zagor

pre 6 godina

Srbi budale kao i uvek.Ma treba njima(crnogorcima)jos gore!!!Rasturili SCG,priznali Kosovo,usli u Nato!!!Ma nek se nose !!!\n

Aleks

pre 6 godina

Eto, opet Srbi i četnički vojvode spašavaju Crnogorce! Da nije Srba, Zemlja i Kosmos bi načisto propali!

stemi

pre 6 godina

Još kad bi isterali sve ove crnogorčine što se uvukli kod nas u Beogradu!!!

duklja

pre 6 godina

samo se držite rusa daleko će te dogurat i usput ima da vas brane ko gd vas bude dirao ne šekirajte se

GROM016

pre 6 godina

ne šjekirajte še pojedine CIKOTIĆKE izdajničke šluge prodali bište i rodjenu mater šamo da vašim guzicama oezbijedite vlašt do groba!!! evo korištim i ovo vaše novo pišmo da me bolje razumijete taj vas milo prodade za šaku dolara (sve mu bilo nemilo)

Zoran

pre 6 godina

Treba da im Rusi uvedu sankcije i to najstozije, a i Srbija treba da im se pridruzi i ona da uvede makar delimicne sankcije.

xxdet

pre 6 godina

Crnogorska opozicija sedi na dve stolice, mogli su oni ranije mnogo vise neke stvari da urade ali im je licni interes bio preci od Crne gore, a sad mole Ruse od kojih su ranije bezali i glumili snebljivu mladu. Sad kad je bolji zivot pao u vodu jer zapad nista dzabe ne daje, sad kuku Bacuske a sutra kuku Srbi pomoz braco ! E tako ce biti. Kad presuse izvori hrane koje su inace u Crnu goru dolazile iz Srbije tako sto su ispadale iz kamiona a Srbija sad ne da vise bez para, e onda ce krenuti panika i moljakanje. Nije meni da bilo ko pati, vec mi bes dize prazna glava pohlepne i bahate Crnogorske azdaje.

jela

pre 6 godina

molicu lepo sta ima da mole...kako su radili nek im se vrati...nece valjda Rusi da im oproste!!!!\n

KizaCar

pre 6 godina

E pa o tome je trebalo Milo da razmislja ranije uostalom kad se stvori ekonomska kriza pasce i vlast to je stari americki recept zar ste mislili da mozete da uzivate sve pogodnosti dok im zabijate noz u ledja .Ne verujem da ce biti ali se nadam da ce prodati nekretnine i povuci investicije i ici u grcku na more a ne kod nas.Pa kad smenite lopuze vratice se.\n

SARA

pre 6 godina

TO JE IZDAJICA I TREBA BITI PROTERAN IZ SRBIJE BAS TSMO ZA KOJE I RADI.\nDOSTA JE KRAO I PRLJAO SRBIJU.\nPFUI JANKOVICU PFUI\n

Hrvoje

pre 6 godina

Ruske bacuske dalje ruke od Crne Gore. Drzite se svoje votke i Srbije.

NOVY

pre 6 godina

heeeeejj mali ustaša crvić genocidni iz genocidne državice otkud ti zasmrdi??? muči tamo i kopaj po kontejnerima da ne umreš gladan!!! i prestanite više da ulazite u Srbiju po hleb i ostalu hranu !!!!! pa ustašo Srbija vas i dalje hlebom hrani odvozite puna auta s hranom iz Srbije jer u vašoj ustaškoj državici to nemožete sebi kupiti PRESKUPO VAM JE !!!!!!!!!!!!!!

Nenad

pre 6 godina

Samo neka nas Rusi ne spasavaju bankrota, please.

djidja

pre 6 godina

Za vašu informaciju za ovo ljeto ima vise bukinga za CG primorje iz Rusije nego ikada do sada. Pa ne dolazi niko zbog Crne Gore i punjenja njenog budzeta nego što mu je lijepo. Iz Sibira za tri sata pravo u Budvu. Koji merak, a uz NATO su još sigurniji.

Branislav

pre 6 godina

Taj obicni narod koji ce ispastati je birao vlast.

jov

pre 6 godina

10 godina sam im poklanjao da se oporave, to mi je ...

zovir

pre 6 godina

lažna braća koja koriste Srbiju i zabijaju  joj nož u leđa.  Dok ne povuku priznanje Kosova mene njihovo more nece videti ni  za kakve pare, nek im budžet pune braca Šiptari.n.n

salecux

pre 6 godina

..onaj ko svom rodjenom zabije ne noz već nozinu u ledja,treba da ispašta sve dok se ne reše mafijaške diktature Djukanovića i njemu sličnih pa potom da se u ime celog naroda izvine Srbiji,eh onda mozemo kreniti sa mrtve tačke a dotle totalna blokada i od nas ne samo rusa..

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija