• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2017

14:59

TERORISTU IZ OVK STAVIO ZA MINISTRA! Zoran Zaev šokirao Makedonce predlogom sastava nove vlade!

Balkan

TERORISTU IZ OVK STAVIO ZA MINISTRA! Zoran Zaev šokirao Makedonce predlogom sastava nove vlade!

Podeli vest

Predlog mandatara i lidera SDSM Zorana Zaeva za članove buduće vlade izazvao je različite reakcije u makedonskoj javnosti s obzirom na to da je reč o, kako se navodi, manje ili više poznatim ličnostima koji su već bili ministri, poslanici ili predsednici opština, a među njima su i jedan bivši pripadnik terorističke OVK, kao i jedan pripadnik ONA

Portal Telegraf.mk posebno apostrofira bivšeg gradonačelnika Tetova, Hazbija Licija, koji će u novoj vladi biti potpredsednik za politički sistem i odnose u zajednici, a bivši je komandat OVK za područje Tetova.

Ipak, navodi se, da se čini da je najkontroverznija osoba ministar iz redova DUI Sadulah Duraku, koji će biti zadužen za Ministarstvo za zaštitu životne sredine. On je, kako se navodi, takođe bio deo strukture komande ONA pod nazivom Gejts.

Njegovo ime je povezano sa isključivanjem ventila na jezeru Lipkovo zbog čega je Kumanovo bilo gotovo dva meseca bez vode.

Telegraf piše da kada se, međutim, pogledaju biografije predloženih članova vlade uočljivo je da će mnogi od njih upravljati sektorima koji su u potpunoj suprotnosti sa njihovim profesijama.

Kao primer se navodi doktor medicinskih nauka Bujar Osmani koji će biti potpredsednik vlade za evropske integracije.

Ova odluka je iznenađujuća s obzirom na činjenicu da je on bio uspešan u ministarstvu zdravlja, a pitanje je kako će dužnost obavljati na planu evropskih integracija, posebno u periodu kada je Makedonija nazaduje na tom planu.

Ovaj medij dalje navodi primer Radmile Šekerinske, koja će biti ministar odbrane, iako sasvim dobro poznaje oblast evroopskih integracija. Ona je, podseća se, bila zamenik premijera, u periodu kada je Makedonija dobila status kandidata za članstvo u EU.

Portal konstatuje da što se tiče odbrane, tu je većina reformi po standardima NATO-a i članstvo Makedonije u Alijansi zavisi od rešavanja spora sa Grčkom.

Goran Sugareski će biti nadležan za Ministarstvo saobraćaja. Ovo se smatra jednim od najvažnijih ministarstava u kojem se okreće mnogo novca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tollovia

pre 6 godina

Opet zveckate po Makedoniju. Ljudi gledajte svoja posla.Pa izgleda Ambasador USA u Beogradu je bio u pravu.

badza

pre 6 godina

Da si pročitao tekst ne bi lupetao.Informer je preneo tekst koji je objavio Telegraf.mk.A,ako si nepismen onda daj nekome neka ti pročita.

Nesa

pre 6 godina

Postavio je on onako i onoga koga su mu naredili da postavi. Isto kao sto je dos radio u Srbiji posle 5. oktobra. Isto kao patkari sto bi radili da mogu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija