• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

31.05.2017

09:17

OD TUĐMANA VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: Avio-prevoznici ČUPAJU KOSU zbog novog zagrebačkog aerodroma!

Balkan

OD TUĐMANA VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: Avio-prevoznici ČUPAJU KOSU zbog novog zagrebačkog aerodroma!

Podeli vest

Novi terminal aerodroma "Franjo Tuđman" u funkciji je već dva meseca, ali iskustva avio-prevoznika koji koriste usluge novog zagrebačkog aerodroma nisu pozitivna

 

Avio-prevoznici s kojim smo razgovarali kažu da su se kašnjenja njihovih letelica drastično povećala otkako su prešli na novi terminal, piše „Večernji list".

Prosečno kašnjenje aviona, tvrde, povećano je na 19 minuta, a broj kašnjenja aviona povećan je 200 odsto. Jedan od glavnih problema s kojima se suočavaju je mali broj stajališta za avione u špicu, pogotovo između 12 i 15 sati kad s Plesa ima 17 polazaka, a stajališta na novom terminalu je samo 13.

Zato oni koji ne stanu ispred novog terminala moraju na stajalište ispred stare zgrade. A to znači onda kašnjenje jer se i putnici i prtljag moraju prevoziti sa starog na novi terminal i obratno. Pritom su i oprema i radnici aerodroma raštrkani na dva mesta, pa ne uspevaju na vreme da opsluže ni avione koji su na stajalištima novog terminala.


(FOTO) SPRDNJA SA TUĐMANOM: Evo zašto se Hrvatima zbog aerodroma smeje cela Evropa!

Avio-prevoznici tvrde i da je na aerodromu premalo osoblja, da putnici prekasno stižu na ukrcavanje zbog prezagušenosti na nekim tačkama na aerodromu, poput kontrole pasoša.

Poseban je problem prtljaga koji putnici u dolasku predugo čekaju, pa to može potrajati i duže od pola sata. Tu je problem, kažu, premalo ljudi koji rade u sortirnici prtljaga.

Kašnjenja u predstojećim letnjim mesecima mogla bi biti još veća jer će biti znatno više putnika. U aprilu je preko te vazdušne luke prolazilo dnevno oko 5.500 putnika, a u špici sezone ta će brojka porasti na skoro 10.000. U Kroacija erlajnzu, koja čini 50 posto prometa na Plesu, kažu da ulažu zajedničke napore s da se sve prepreke u operativnom poslovanju reše što pre i to na zadovoljstvo putnika.

U aerodromu "Franjo Tuđman" priznaju da je u aprilu došlo do „određenog povećanja kašnjenja zbog različitih tehničkih i prometnih razloga". Navode da se najveći deo kašnjenja odnosi na kašnjenja aviona u dolasku i shodno tome usledilo je kašnjenje u odlasku iz Zagreba. Naglašavaju da su se kašnjenja znatno smanjila u maju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivica

pre 6 godina

Komšije nije li to ipak samo zavist,prvo autoputevi pa sad i aerodrom-dokle bre više.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija