• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2017

20:40

RUSI LOVE MILA: Moskva ima neoborive dokaze O KRIMINALNIM I KORUPCIONAŠKIM AFERAMA REŽIMA U PODGORICI!

Balkan

RUSI LOVE MILA: Moskva ima neoborive dokaze O KRIMINALNIM I KORUPCIONAŠKIM AFERAMA REŽIMA U PODGORICI!

Podeli vest

Vladimir Putin Milu Đukanoviću zabranio ulazak u Rusiju! Na 'crnoj listi' ruskih neprijatelja ukupno 70 crnogorskih funkcionera! Moskva ima dokaze o njihovim kriminalnim i korupcionaškim aferama

Moskva je pokrenula finalni obračun sa Milom Đukanovićem i njegovim režimom u Podgorici! Kako je i zvanično potvrđeno, Putin je Milu Đukanoviću zabranio ulazak u Rusiju, a na "crnoj listi" neprijatelja Kremlja nalazi se ukupno 70 crnogorskih funkcionera.

Do sada saopšteno ko se sve nalazi na ovom spisku, ali su ruski i crnogorski portali objavili da su među zabranjenima gotovo svi poslanici DPS i drugih partija koji su glasali za pristupanje Crne Gore NATO paktu.

Zaharova: Imamo pravo na recipročne mere

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova saopštila je da je zabrana ulaska crnogorskim državljanima "recipročna mera".
- Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU Rusiji, uključujući i personalne. Uvek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi. Dodala je da će Crnoj Gori biti dato odgovarajuće razjašnjenje - navela je ranije Zaharova.

Rusija, podsetimo, optužuje Đukanovića i njegove saradnike da na silu guraju svoj narod u zločinačku zapadnu alijansu.

Putin neće stati

Odlično obavešteni diplomatski izvori Informera kažu da je ovo samo početak "velikog, finalnog obračuna zvaničnog Kremlja sa Milom Đukanovićem".

- Neće se na ovome završiti. Posle kontrasankcija kojima je zabranjen uvoz proizvoda iz Crne Gore i poziva ruskim turistima da ovog leta ne putuju u ovu zemlju, 'crna lista' je samo logičan nastavak... - kaže naš sagovornik i navodi da je Moskva odlučna da ovog puta ide do kraja.

- Reći ću vam samo da Rusija ima vrlo konkretne dokaze o kriminalnim i korupcionaškim aferama u koje su umešani Đukanović i njegovi saradnici. Neki od tih dokaza mogli bi uskoro da se pojave u javnosti, ali i u određenim tužilaštvima - navodi naš izvor.

 

 

Prema njegovim rečima, dodatni veliki problem za Mila Đukanovića mogao bi da bude principijelni stav Zapada da se u Crnoj Gori treba obračunati sa kriminalom:

- Znate, teško da će bilo ko od lidera EU i SAD uzeti Mila u zaštitu kad izađu konkretni dokazi protiv njega i njegovih...

Po mišljenju analitičara, bilo je pitanje dana kada će Putin krenuti u konačni obračun sa Đukanovićem.

Tanjug

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da je ovakva reakcija Kremlja očekivana s obzirom na politiku koju Crna Gora vodi prema Rusiji.

- Moskva je čak bila i strpljiva i nije odreagovala recipročnim merama čim joj je Crna Gora uvela sankcije. Čekala je da vidi kako će se odvijati stvari sa NATO paktom. Pošto su vlasti u Podgorici jednostrano donele odluku o priključenju ovoj alijansi, bez raspisivanja referenduma, Rusija više nije imala kud i morala je da odreaguje - smatra Milivojević, dodajući da na taj način ona štiti svoje interese.

 

 

Bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović podvlači da se odnosi Rusije i Crne Gore poslednjih godina stalno pogoršavaju.

Ovo je potpuno očekivana mera. Moskva je još bila i strpljiva prema Crnoj Gori
Zoran Milivojević,
karijerni diplomata

- Crna Gora je učinila dosta neprikladnih mera prema Rusiji, ali i prema ruskim investitorima i vlasnicima nepokretnosti. Jasno je i da je stupanje u NATO bila kap na koju je Moskva morala da odreaguje i stavi do znanja da su joj ugroženi interesi - objašnjava Jovanović, dodajući da ovakve mere nisu nikakva novina u međunarodnim odnosima i politici:

- Slične mere su za pojedine zemlje, i njihove državne funkcionere, uvodile i zemlje NATO i EU jer se nisu slagale sa politikom koju one vode. I neki naši političari su bili na crnim listama i bio im je zabranjen ulazak u SAD.

Logična reakcija

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative kaže da je reciprocitet sveto pravilo diplomatskih odnosa i da ove mere ne bi trebalo nikog da čude.

 

 

- Mora se imati u vidu da je Milo Đukanović optužio Rusiju za pokušaj državnog udara i da je Crna Gora pristupila NATO paktu. Sve to je uticalo na donošenje ovakve odluke u Moskvi. Rusija je samo reagovala isto kao i neke zemlje zapada i EU kad su ruskog pomoćnika ministra inostranih poslova proglasile personom non grata - tvrdi Proroković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pateticno

pre 6 godina

Velika Rusija se uhvatila male Crne Gore Insad im nakon 20 godina zasmetala crnogorska korupcija Hahahahhaha

Duca

pre 6 godina

Ni manje zemlje ni većeg sranja lopovluka i krimanala Putine ako staneš sad kad imaš bandu u šaci melji bandu.

Ilija

pre 6 godina

Jedva cekam reakciju ovih bednika mila i ostalih hostaplera kad im zapad okrene ledja,a to ce uskoro da se desi,ko su oni da se prsaju papagaji obicni.

Taras Buljba

pre 6 godina

Мило као издајник Фредо у филму Кум II. Путин: "I KNOW IT WAS YOU MILO. YOU BROKE MY HEART",сви знамо како се све неславно завршило, издаја се не прашта никоме а поготово не издајницима у Монтенегру.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Zeznuo se Milo - probudio lava, dal' će moći više mirno da prespava ! Nema te mašine koja obraz pere, sad će Milo zelen bostan da obere! E, moj bivši bato neće moći da ti pomogne ni NATO ! S' jedne strane Rusi, s' druge Arnauti - dal' misliš da će i Zapad na mućke da ćuti !

Ivan

pre 6 godina

Moze da mu pune pud prozor...Rusi da pricaju o kriminalu :):):):) Ali ima jedna stvar koju sam tek sada shvatio,da CG nije tako mala i beznacajna,nemogu da verujem koliko Rusiju boli sto su protiv njih,a vi mi sada lupajte minuse koliko hocete :):):):)\n

Rocksteady

pre 6 godina

Znas kako "burazeru",kad neko ulozi pare u tvoju zemlju i ti mu vratis ovako ...Onda i ne zavrsis bas u fazonu "And They Lived Happily Ever After ".Da ne spominjem kad se zameris toj istoj mafiji koju spominjes,a CG mafija prema toj dodje kao dobrovoljno vatograsno drustvo.

Crna Gora

pre 6 godina

Ali mi nijesmo protiv njih, ne interesuju nas u životu. To je najsmješnije u svemu.

blagoje supic

pre 6 godina

poraz boli jer mladjani marsalov pionir omladinac zreo covek smazao kao sampitu velikog kgb agenta spijuna u rangu agenta 007.

Lana

pre 6 godina

Da li je montenegrijanska bagra zaboravila onu staru narodnu: "Možes kako hoćes al' ne možeš dokle hoćes! Sta ce sad jadnici u mozak?

krstic branka

pre 6 godina

bejahu tkz.tajkuni u crnu goru zar ne?veliku lovu ulozili u investicije tj.prao se novac i malo morgen sto poklopise crnogorce.poklopise djetici njih prodase bud zasto placeve itd. i noga.istina boli a to zna vise nego dobro i pred.putin.

Gligor

pre 6 godina

Pa zasto Rusi sve ne iznesu u javnost ,jer ne smeju jer su veci kriminalci od cg

zoran miljkovic

pre 6 godina

ШТА ЋЕ ИМ РУСИ,МИЛО ИМ ПЉУНУО У ФАЦУ,кад је ушао у НАТО, покупио им све паре,па их шутнуо.И црногорци забранили Русима улазак,а руси им вратили 100 флаша вина,ух какав ударац,РУСИ СУ БЕСПОМОЋНИ УШАО НАТО ДО ПРАГА.

re

pre 6 godina

...crnogorac je prolupao 100%...crnogorska ekonomija je kao u vreme divljeg zapada...mafija, klanovi,kriminal, korupcija...crnogorska antiruska propaganda...crnogorci su među najvišim i brojčano najmanjim narodom u svetu a milo vodi i najgluplju politiku u svetu...

Nina

pre 6 godina

Imali su Rusi mnogo strpljenja sa montenegrians koji su ulaskom u NATO izgubili najvecu podrsku i nadam se da ce osetiti jer sada nemaju bas nikoga. Sada su obicne sluge koje kao prvo moraju da nauce da se sklanjaju sa puta.

Srbija

pre 6 godina

I Srbija treba radcistiti sa neprijateljskom Crnom Gorom,koja priznala Kosovo i glasala za prijem istog u Unesko i Uefa.

miro

pre 6 godina

Crna Gora,Nije vazno dali ste ili niste protivnjih.Milo je bio veliki kriminalac i vredjao i omalovazavao ljude jos u Brozovoj Jugoslaviji.Pare od sverca cigareta ali i droge dobavljane sa Kosova iz Turske .Pozabavite se poreklom Mila Djukanovica da vidite iz koje je familije kao i njegovih predaka.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija