• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

04.06.2017

23:51

ZAVRŠEN DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA U HRVATSKOJ: Milan Bandić odbranio Zagreb!

Balkan

ZAVRŠEN DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA U HRVATSKOJ: Milan Bandić odbranio Zagreb!

Podeli vest

Milan Bandić iz Stranke rada i solidarnosti pobedio je na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije.

U Splitu je pobedio HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, u Osijeku kandidat grupe građana Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu voditi novi-stari gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS).

Bandić je, prema prvim rezultatima, osvojio 51,83 odsto glasova birača, dok je Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska - Progresivni savez - Naprijed Hrvatska, Stranka penzionera) osvojila 46,03 odsto, prenose hrvatski mediji.

U Splitu je Opara sa 46,12 odsto za tri odsto ispred protivandidata Željka Keruma (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad - Nova generacija).

Vojko Obersnel je sa 55,69 odsto glasova u uverljivoj prednosti nad kandidatom grupe građana Hrvojem Burićem koji za sada osvojio 42,61 posto.

U Osijeku je Ivan Vrkić osvojio 62,73 odsto što je gotovo dvostruko u odnosu na HDZ-ovu Ivanu Šojat sa tek 33,89 odsto.

Beta

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe građana Ivan Čehok sa, za sada, 68, 66 odsto, Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak (64,25 odsto), Veliku Goricu Dražen Barišić /HDZ-HSLS-HSU/ koji je osvojio 61 odsto.

LOKALNI IZBORI U HRVATSKOJ: Bandiću najviše u Zagrebu, Kerumu u Splitu

Sisak će ponovno voditi Kristina Ikić Baniček (SDP), Šibenik kandidat HDZ-a Željko Burić koji je osvojio uverljivih 68,69 odsto, a Karlovac Damir Mandić (HDZ-HSLS) sa 52,82 odsto.

Dubrovnik preuzima HDZ čiji kandidat Mate Franković, prema prvim neslužebnim podacima, osvojio 53,78 odsto.

Napeto je u Imotskom gde za sada HDZ-ov Ivan Budalić vodi sa 49,90 odsto dok mu je za petama kandidat grupe građana Ivica Kukavica sa 49,70 odsto.

tanjug/ap'

U Slavonskom Brodu sa 54,75 posto vodi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara, u Koprivnici je SDP-ov Mišel Jakšić osigurao pobedu. U Križevcima je kandidat grupe birača Mario Rajn (60,48) uverljivo pobedio Branka Hrga.

Knin će, gotovo je izvesno, voditi kandidat grupe građana Marko Jelić, Gospić HDZ-ov Petar Krmpotić, a Pazin će voditi IDS-ov Renato Krulčić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija