• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: glas srpske

07.06.2017

10:21

NATO KRENUO NA REPUBLIKU SRPSKU: U toku je nasilno otimanje vojne imovine, Banjaluka poručuje da to NEĆE DOZVOLITI

Balkan

NATO KRENUO NA REPUBLIKU SRPSKU: U toku je nasilno otimanje vojne imovine, Banjaluka poručuje da to NEĆE DOZVOLITI

Podeli vest

Zakon o vojnoj imovini BiH ne postoji, kao ni dogovor vlasti Republike Srpske, Federacije BiH (FBiH) i BiH o toj imovini, ali je uprkos tome uz podršku NATO-a pokrenuta procedura za uknjiženje 13 vojnih lokacija u Republici Srpskoj i tri u FBiH

Glas Srpske otkriva da je na osnovu zahteva, koje je Ministarstvo odbrane BiH slalo Pravobranilaštvu BiH, do kraja marta ove godine na BiH registrovano 26 vojnih lokacija u FBiH.

(VIDEO) PUTIN: SRPSKU NIKO NE SME DA DIRA: Dodik otkrio šta mu je rekao predsednik Rusije, NATO sada može samo da mrzi Banjaluku!

U Ministarstvu odbrane BiH ističu da je proces upućivanja zahteva prema Pravobranilaštvu BiH za uknjiženje vojne imovine, koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske počeo uz pomoć pravnih stručnjaka iz NATO štaba u Sarajevu 2014. godine.

TERORISTI ISIS PRAVE BAZE OKO SRBIJE I SRPSKE: Pitanje je dana kada će napasti!

Članica Zajedničke komisije Parlamenta BiH za odbranu i bezbednost Dušanka Majkić kaže da za rešavanje ovog problema nije dovoljno da Pravobranilaštvo BiH vrši stalni pritisak na institucije Srpske i to bez ikakvog pravnog osnova.

- Očekivati da se knjiženje vojne imovine na teritoriji RS vrši na osnovu odluke Predsedništva BiH je nerazumno, jer je reč o političkoj odluci koja je sa stanovišta Republike Srpske potpuno neprihvatljiva kao osnov za knjiženje - rekla je Majkićeva.

AMERIKANCI U NEVIĐENOJ PANICI, RUSI PRAVE VOJNU BAZU U BANJALUCI: Agenti CIA tvrde da je Dodik sklopio tajni dil sa Moskvom!

Ona je istakla da nema knjiženja vojne imovine koja je vlasništvo Republike Srpske sve dok ne budu usvojeni neophodni kriterijumi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
boke

pre 6 godina

dva entiteta ali jedna drzava.bice onako kako kaze stvarni stvaraoci oba entiteta.ameri ih stvorili a pokojnici parafirali sporazum i kraj price.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Биће како НАРОД каже...Пуца пушка с пећине, нема Агама...трећине...!!

galenika

pre 6 godina

DRŽAVNA IMOVINA je imovina DRŽAVE BIH! Poneseni dugodišnjim spin bajkama da je entitet tzv.rs "država",pojedini u BiH,odnosno u njenom manjem entitetu,zaista su pomislili da mogu donositi odluke koje se tiču države!Državna imovina je državna i o toj imovini odluke će donositi isključivo DRŽAVA BIH! Sve ostalo su guslarski mitovi koji nemaju veze sa istinom niti se mogu ostvariti.Pratite dešavanja i uvjerite se ;)

Milan Visković Džakalo

pre 6 godina

За крст часни и слободу златну.

stevan

pre 6 godina

okupiraju nas nato zlikovci, to im je cilj da mi pravoslavni ne stanemo. pozdrav iz Makedonije

DEDA RAKA

pre 6 godina

Pročitao Dodik Amere i njihove namere- a stvarno se šuška - doći će Baćuška ! Svako svoje prijatelje bira - a komšija može pod prozor da svira.

zagor

pre 6 godina

Daj nas deda usreći,učini da se osjećamo sigurnim,i reci nam kuda i kojim putem dolaze baćuške?Hoće li ih pustiti ovi dušmani koji stoje izmedju nas i na zemlji i na moru i na plavom nebu!Baćuške će,kao nekad,da na tenkovima dodju i spasu nas srbe,da zauzmu 5-6 neprijateljskih NATO prodanih zemalja i uspostave svoju pravednu rusku vlast.Hoće li da dodju preko ukrajine,moldavije i rumunije ili Turske,Bugarske,makedonije...reci nam deda da čekamo i da se nadamo.

vitez8

pre 6 godina

Republika +Federacija se rastura Hrvati je nece vise Bosna moze da opstane jedino kao Svajcarska iz 3 dela NIKAKO DRUKSE ZIVI BILI PA VIDELI ILI RASPAD BOSNE POSLE BI SE ZVALA KAKO

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija