• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

18:39

SKANDAL, ZAGREB DOBIJA SPOMEN PLOČU JURI FRANCETIĆU: Ustaše ponovo divljaju, Bandić poklekao pod pritiskom!

Balkan

SKANDAL, ZAGREB DOBIJA SPOMEN PLOČU JURI FRANCETIĆU: Ustaše ponovo divljaju, Bandić poklekao pod pritiskom!

Podeli vest

Pod naletom ekstremne desnice i pristanak gradonačelnika Milana Bandića, Zagreb će po svemu sudeći umesto Trga maršala Tita ubrzo dobiti Trg Republike Hrvatske, ali i spomen ploču ustaši Juri Francetiću

Spomen ploča Francetiću biće postavljena u subotu, a prethodno će sveštenik Anđelko Kaćunko predvoditi misu tim povodom, najavili su hrvatski mediji.

Jure Francetić je do smrti 1942. godine bio jedno od viđenijih lica ustaškog pokreta i NDH, izdajničke fašističke tvorevine krive za smrt stotina hiljada ljudi.

Hrvatske vlasti ni šest meseci od postavljanja spomen ploče sa ustaškim pokličom "za dom spremni" poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu nisu rešile taj problem, niti ima nagoveštaj da li će i na koji način on biti rešen.

A jedini koji se oglasio povodom spomen ploče Francetiću je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je poručio da je to "neprihvatljivo i nedopustivo".

Kako je prenela regionalna N1 TV Jandroković je oštro osudio svako veličanje ustaškog poretka i poručio da takva ploča ne sme biti postavljena, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH, navode iz Sabora RH. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Зашто се томе исчуђавате...? Неовисна држава Хрватска је одувек била продукт ФАШИЗМА и Национал-Шовинизма, заснована на - ГЕНОЦИДУ...!! То је једина на свету ГЕНОЦИДНА ДРЖАВА, у којој је ГЕНОЦИД над српским народом - званична државна политика...!! Такву политику подржава цела Западна Европа и НАТО...Ни то није чудно јер: ФАШИЗАМ увелико "дрма" у свим тим државама под плаштом некакве измишљене буржоаске демократије...Све је мени јасно само једно није...? Зашто се ми "тамо" - гурамо...? Зато што желимо у ту европску банду...!? Или зато што се те банде и багре... - бојимо...?! Не припадамо том несвету, ни по једној основи...!!

Sinisa mali

pre 6 godina

Čika Lalo, ne "guramo" se mi, nego naši politički poltroni, koji su se "omastili ", obećali im, pa sad ne znaju za iziđu iz "vrzinog kola". Igraju na dve karte, misle jedna dobija sigurno. U stvari, obe su gubitničke. Ne lažu samo nas, nego i sebe, verujući da je to u interesu državne politike. A naša državna politika, je politika sluganstva,daljeg zaduživanja i sedenja na "dve stolice", uz obrazloženje: da trenutno bolje alternative nema. A ja čekam posao u struci već 10 godina, sa fakultetskom diplomom, točim gorivo na benzinskoj pumpi, dok moj predsednik Opštine - ima samo; Osnovnu Školu,a pomoćnik Ministra - i celu srednju! Ali oni imaju knjižicu.

Nina

pre 6 godina

Dosta toga ste u pravu ali zaista druge alternative nema jer je Srbija okruzena sa fasistickim drzavama a i takodje sa teroristickim i ekstremistickim tvorevinama sto ti fasisti zovu drzava. Cak i sami Srbi u Crnoj Gori sada sebe nazivaju Montenegrians a drzavu Montenegro kako su ih (nisam sigurna) Italijani zvali za vreme WWII. Kao sto svi znaju pripojili su se u NATO pa su sada najveci neprijatelji Srba i Rusa. A to je bio jedini izlaz iz tog kruga u kom se nalazi Srbija. Takodje da ne idu ka EU vec bi davno i to malo Srbije bilo rasparcano. A to sto ustase marsiraju sa americkom zastavom je americka sramota. U svojoj bolesnoj teznji da vladaju svetom oni su koristili najnize forme ljudskih oblika i sa njima se eto izjednacili. Nisu to samo ustase, nego fasisti Ukrajine i drugih evropskih drzava, pa siptari, pa islamisti itd, itd.

ANTE BAN

pre 6 godina

Objektivno pišete! Ovaj prethovnik "LALA" lupa kao Maksim po diviziji! Njemu i sličnima suvišno je bilo što objašnjavati! Vašem sjedanju na 2 stolice postupno dolazi kraj; uostalom- CG sjedi samo na jednoj, i otvorila je skoro sva poglavlja; a vi? Izgleda da imate izuzetno neobrazovane i priglupe birače; morali su znati da je svaki glas za AV ujedno glas za EU, a on vam je pobjednik još u prvom krugu! Što se tiče ekstremne desnice, ona je ovamo zanemariva u usporedbi sa tamošnjom, gdje cca 30 radikala sjedi u skupštini; no- to ovaj slijepi Vojvodjanin ne vidi!

Milan

pre 6 godina

Да се ја питам,од тог ЂУБРЕТА од државе,оградио бих се НАВЕЋИМ МОГУЋИМ Кинеским зидом,па нека кошта-шта кошта!!!

David

pre 6 godina

Tu nacističku ideologiju gaji,podgrejava njihova legitimno izabrana predsednica. Oni se ponose-slave pobedu nad svojim državljanima ali nešto drugačije vere i potpuno drugačije nacionalne pripadnosti. To mu nekako dođe kao kada slaviš popedu samog nad sobom,pobedu čoveka nad čovekom a šta bi to bilo drugo nego NACIZAM.Zato pustimo ih neka žive svoj život.Svakako pratimo šta rade i ne zaboravimo oni to rade jer to su oni.Takv im je kod društvenog bića. U toj nakani im pomažu oni u čije kolo bi i neki naši željeli. Budimo iskreni prema sebi i onima kojih se setimo samo kada nas muka,beznađe,znoj, suze i krv,snađu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija