• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

02.07.2017

11:14

(FOTO) A EUROPA ŠUTI! Na turniru u Širokom Brijegu deca igrala fudbal u majicama USTAŠKE CRNE LEGIJE!

Balkan

(FOTO) A EUROPA ŠUTI! Na turniru u Širokom Brijegu deca igrala fudbal u majicama USTAŠKE CRNE LEGIJE!

Podeli vest

Na turniru u malom fudbalu održanom juče u Širokom Brijegu povodom praznika Svetog Petra i Pavla pobedila je dečja ekipa u crnim dresovima s natpisom "CRNA LEGIJA", koljačke ustaške jedinice kojom je komandovao zločinac Jure Francetić!

Turnir je otvorio župnik župe Kočerin, katolički sveštenik fra Mario Knezović (koji je poznat po tekstovima u kojima iznosi izrazito negativan stav o Bošnjacima u Bosni i Hercegovini) koji je poručio da "ovo treba biti festival sporta i prijateljstva".

Katolička crkva kao organizator turnira ni na koji način nije intervenisala zbog činjenice da se na turnir prijavila ekipa s imenom "Crna Legija", koi aludira na zloglasnu koljačku ustašku jedinicu kojom je tokom Drugog svetskog rata komandovao zločinac Jure Francetić.

Župnik Knezović se, naprotiv, nasmejan fotografisao sa decom u ustaškim majicama


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 6 godina

Da li bi deca u Nemačkoj na fudbalu nosila majice sa natpisom Hajl Hitler To se normalnoj naciji ne može dogoditi a u frustriranoj Hrvatskoj to je svakodnevni folklor.kao i ustaški pozdrav za dom spremni.

Ante

pre 6 godina

Ovo je Bosna, a ne Hrvatska. U Hrvatskoj bi za ovo itekako bili kaznjeni, i organizator, i roditelji djece. I nije da pretjerujem, nego je tocno tako, mnogo mnogo bolja situacija je nego prije. Nazalost, desnicari i ovakve budale, jos pronadju koju rupu u zakonu, ili upotrijebe dvosmislene parole, ili jednostavno odu u BiH i tamo rade sranja, ali u Hrvatskoj bogami itekako paze, jer su kazne velike financijske, do zatvorskih. Uskoro ce i pozdrav "za dom spremni", morati da se rijesi, da li je to pozdrav HOSa90-tih, ili NDH, pa ce biti mnogo manje tih incidenata. Ali vjerujte mi, radi se o stvarno malom postotku stanovnostva koji su radikalni.

AS

pre 6 godina

JA VERUJEM DA JE TAKO ALI GREOTA JE ŠTO MANIPULIRAJU SA DECOM. DECA NI NEZNAJU ŠTA JE CRNA LEGIJA. TO JE ZLOUPOTREBA DECE U POLITIČKE SVRHE POJEDINIH KRETENA.

milann

pre 6 godina

Ne manipuliraju, svako dete koji obuce u kuci ima pretka sa krvavim rukama, tako odgajan i ponosno podrzan od lokalnog fratra. Svi to znamo.

caruga

pre 6 godina

Rade! nemoj da lupas gluposti, u hrvatskoj niko nesme da pisne protiv ustasa, a sto se tice njihovih fanova I podrzavanje istih to je vec urodjeno u hrvatskim genima. Kad sam hrvatski narod osudi ustaske pojave I pristalice koje cak I EU ne zeli da kritikuje jer je svesna da su hrvati u vecini pristalice ustastva, onda ce se desiti NAROD u hrvatskoj, sto je apsolutno nemoguce. Zato ne treba uopste obracati paznju na sve te provokacije, pa nek uzivaju kao slavodobitnici najveceg zlocina na balkanskim prostorima, a jednog dana ce Im se to obiti o glavu pogotovo "za dom spremni". Neka Im je bog u pomoci.

Ilija

pre 6 godina

Cim se budala dici,pametan se stidi. Bolesna nacija.

gagula

pre 6 godina

Njemačka je priznala ratne zločine,osudila holokaust,pozatvarala ratne zločince i strogo kažnjava negiranje holokausta.da ne govorimo o tome kako prolaze oni koji veličaju nacizam. S druge strane srbija i pravoslavni u bosni,negiraju genocid,slave zločine i ratne zločince,osudjenim ratnim zločincima dižu spomenike,daju po njima imena školama i trgovima i td.Prema tome,ne mozes ti iz srbije porediti bilo šta.Kada srbija bude normalna zemlja,okruženje će automatski postati normalno

xxdet

pre 6 godina

Ti si mnooogo toga pobrkao, Srbi ne slave zlocin, a za sve koji su se desili redom se izvinio svaki Predsednik i Premijer Srbije koji su isli na lice mesta, jel to slucaj i sa vama ili mislite da niste pravili zlocine ? Dalje, svi koji su optuzeni za zlocin iz Srbije nasli su se u zatvoru , uopste ne ulazim jeli to pravedno ili nije, pocev od kompletnog politickog i vojnog vrha. Je li to i kod vas slucaj ili mislite da ste nevini ? Ko je `92.g odbio Kutiljerov plan koji je bio isto ono sto i Dejton sada ? Kada nezavisna komisija utvrdi stvarnu istinu u Srebrenici tada ce mnoge stvari isplivati, jer oko toga postoje brojne protivurecne izjave stranih oficira i zvanicnika. Niko od Srba ne slavi zlocin ali slavi opstanak, jer posle hrvatske i Srbi iz Bosne su bili na redu da se proteraju ali to nije islo jer su Srbi brojni i na svojoj zemlji. Nije Bosna samo muslimanska, a na kraju ko ste bre Vi ? Dokle cete sebe da lazete, poturice. Reci cu ti ono sto znas. Tvojem pra pra pra dedi je turcin stavio kamu pod grlo da prihvati islam ili da mu pobije porodicu. Tako si ti nastao kao verni i zatucani musliman Srbine !

Lucky

pre 6 godina

Pogledaj ti prvo u svoje zločinačko dvorište. Zna se ko je razbio Jugu i započeo rat. To Srbi svakako nisu. Trebalo je da nas pokoljete i pobijete kao u Jasenovcu a mi da vam se namještamo pa da onda budemo dobri.Poklalili ste i izmasakrirali na hiljade Srba u Podrinju da bi onda naši neki vojnici pobili otprilike toliko vaših u Srebrenici a od kojih su mnogi izvršili te zločine masakriranja nad Srbima u Podrinju. Onda ste taj broj frizirali i sad ste vi nevinašca a mi zli vuci. Vidiš trn u svom oku a ne vidiš balvan u svom.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Krenuo točak istorije u rikverc - uživo gledamo JURE-JUGEND ! Nije ni čudo - pevali su DANKE DOJČLAND .

Lala iz Banata

pre 6 godina

..." Не окрећи се - ...сине..." !?

nenad

pre 6 godina

EU cuti zato sto je i ona to. Primera je na stotine, Haradinaj,Gotovina,Oric..............\n

Gaga

pre 6 godina

Cak su im i deca bolesna. Sramota , zalosno i skandalozno ! Sta drugo reci nego : SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU !\n

Mara

pre 6 godina

Pa sta drugo reci osim da su mnogo bolestan narod,njima ne mogu pomoci ni najbolji psihijatri jer su kolektivno luda i izopacena nacija, ne bi ih Vatikan i jezuiti tretirali kao eksperiment Novog sv.poretka,jer se to ne radi sa normalnim stanovnistvom.\n

Pera Bandera

pre 6 godina

Ne znam zašto im zamagljujete lica, potrebno je da ih dobro zapamtimo, jer već sutra biće to ustaše koje neće prezati ni od čega! Nisu to usamljeni slučajevi, već pravilo!

novakova podrska ustasama

pre 6 godina

Hoce li doci Novak Djokovic da ih podrzi da se profesionalno bave sportom?Njegova veza sa Sirokim je ovde tajna a ne znam sto je tajna....tajna je i da mu je majcin otac klao Srbe.....tajna je da i ne placa porez,struju,da je trazio besplatno zemljiste u centru grada,Kopaoniku i svuda.Mozete pljuvati Vilandera ali on to svojoj drzavi ne radi,on svoje racune uredno placa i navija za svoju drzavu,Beker isto tako mora da plati porez,Mesi,Ronaldo svi oni .....kod nas zaostali u razvoju rahiticni novak i rodic rade sta hoce,pljackaju drzavu,rade protiv nje pa dokle vise.

Srboje

pre 6 godina

Zupnik Knezovic !!! Eee SRBINE pradeda ti se okrece u grobu !

Ljubo

pre 6 godina

Ko nije boravio sedamdesetih ,osamdesetih ,proslog veka ,ne zna sta je taj grad i ta regija uvek bila i bice.Najveci koljaci i ubice ustaske poticu iz tih predela.Sve do jednoga cistokrvni Srbi po dedovima i pradedovima .A sada Hrvati(?) ,neka tvorevina iz labaratorija....Vatikan je uradio posao za hiljadu godina...

Jure

pre 6 godina

Ovako se u hercegovini dokazuju hrvatine. Siroki breg je jedini klub u BiH koji nema niti je igrao i jedan srbin ili bosnjak. Ovoga bi se stideo i Stepinac.

Zuk

pre 6 godina

Pa vasa službena zastava potice iz nacizma i nikom nista.licemeri

Djuradj

pre 6 godina

Jure Francetic vodja i komadant koljacke crne legije inace rodjeni ujak Borisa Tadica

Lovre

pre 6 godina

Provokatori jedni, puno ste krila rasirili i iskoristili antikomunisticko raspolozenje Hrvata, da pokusate vratiti i umanjiti ovo zlo! Ali znate i vi da vecina Hrvata vise nece da prihvata vasu igru, i uskoro ce nas biti ogromna vecina koja ce vas spremiti gdje i pripadate - na smetliste istorije, i u zatvore, gdje i pripadate. Nikakva sranja iz susjedstva ne mogu opravdati da promovisete najvecu sramotu naseg naroda! Unistavate sve ono za sto smo se borili! Dajete neprijatelju za pravo da nas pljuju! Mrs, djubrad fasisticka! Srbi, izvinite. Znam da nije lako ovo gledati, al nama je i gore!

Anarhista

pre 6 godina

Какав ЕУ, ми смо криви. Да смо им побили дедове кад је требало, данас ово смеће не би ходало Земљом. Ови ће нас касапити, чим им мало руке ојачају. Овце српске, на Земљи се живи са мачем у руци, на Небесима са цветићем.

istina

pre 6 godina

NEPOTREBNO JE GOVORITI ONIMA KOJI PO IMENU SVOGA SELA DOBIŠE NAZIV NACIJE. SA MOGUĆNOSTI DA UBIJAJU SVOJU BRAĆU PO KRVI - JER ONI POSTADOŠE KRVOŽDERI PO VERI

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija