• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2017

20:40

(VIDEO) BESNI POŽAR NADOMAK TIVTA: Evakuisana turistička naselja Luštica bej i Radovići!

Balkan

(VIDEO) BESNI POŽAR NADOMAK TIVTA: Evakuisana turistička naselja Luštica bej i Radovići!

Podeli vest

Veliki šumski požar zahvatio je u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru izmedu kompleksa Plavi horizont i terena FK Krtoli, u tivatskoj opštini, javlja RTCG

Požar je ogromnih razmera i još nije stavljen pod kontrolu, izjavio je komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

Vatrogasci su, kako je kazao, uspeli da odbrane turističko naselje "Luštica Bay" i naselje Radovići i to bez pomoći avijacije kojoj vetar ne dozvoljava da dejstvuje.

- Daćemo sve od sebe da vatru stavimo pod kontrolu iako su najavili da će se vetar pojačati krajem dana- rekao je Barbić Radio Tivtu.

 

 

Vatra koja je izbila oko 14.45 sati guta šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen seže i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra vide se i iz Tivta.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli“ i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbić, prenosi lokalni radio.

 

 

Priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, kao i meštani Krtola.

 

 

Prema rečima predsednika DVD „Krtoli“, Stefana Kostića vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima, ali požar je trenutno gotovo nemoguće obuzdati.

- Vatra je zahvatila borove i makiju, a vetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao- rekao je Kostić.

U pomoć je pozvana i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Allianz

pre 6 godina

E da hoce cela albanska kolonija da izgori, da oslobodi ovaj svet vaski kakve su oni.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija