• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2017

21:19

ZAEV REŠEN DA HAPSI: Bivšem premijeru Gruevskom oduzet diplomatski pasoš!

Balkan

ZAEV REŠEN DA HAPSI: Bivšem premijeru Gruevskom oduzet diplomatski pasoš!

Podeli vest

Skopski Osnovni sud odbacio je zahtev Specijalnog javnog tužilaštva da se bivšem premijeru Nikoli Gruevskom i njegovim bliskim saradnicima Gordani Jankulovskoj, Martinu Protuđeru, Kirilu Božinovskom i Miletu Janakijevskom odredi pritvor. Gruevskom oduzet diplomatski pasoš, javlja skopski portal Plusinfo

Odluka suda je usledila četiri dana pošto je Specijalno tužilaštvo zatražilo pritvor za Gruevskog i još 17 osumnjičenih, uglavnom iz redova VMRO-DPMNE.

Osim Gruevskog, na tom spisku se nalaze i bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, bivši šef državne bezbednosti i rođak Gruevskog Sašo Mijalkov, bivši ministar za transport i veze Mile Janakijeski, donedavna ministarka kulture Elizabeta Kančevska Milevska, ali i glavni urednik televizije Sitel Dragan Pavlović, koji je poznat pod nadimkom Latas.

Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore formirano je dogovorom za rešavanje političke krize, nazvanim Dogovor iz Pržina, i imalo je rok od 18 meseci da podigne optužnice. Tužilaštvo je formirano da bi istražilo ko je u Makedoniji nezakonito prisluškivao od 2008. do 2015, kao i slučajeve kriminala koji se spominju u prisluškivanim razgovorima.

(VIDEO) POČELA PODELA MAKEDONIJE! ZAEV PO NALOGU AMERIKE HAPSI GRUEVSKOG, a cilj je sprečiti POVEZIVANJE SRBIJE, RUSIJE I GRČKE!

Nova vlada, koju predvodi Socijaldemokratski savez Makedonije, koji je i otkrio slučaj masovnog neovlašćenog prisluškivanja tokom vladavine Nikole Gruevskog, pokušava da pronađe zakonski način da Specijalno tužilaštvo može da nastavi da podiže optužnice.

Prema informacijama iz Specijalnog tužilaštva, do sada je preslušano oko 50 odsto prisluškivanih razgovora, koje je krajem 2015, nakon formiranja tog tužilaštva, dostavio lider SDSM-a Zoran Zaev. Od početka rada Specijalno tužilaštvo je naišlo na jak otpor i opstrukcije institucija vlasti i pravosudnih organa, koje je godinama čvrsto kontrolisao VMRO-DPMNE.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore do sada je podiglo tri optužnice, u kojem je u jednom prvooptuženi za naručivanje političkog nasilja Nikola Gruevski. Među optuženima u druga dva slučaja su i bivša ministarka policije Gordana Jankulovska i gradonačelnik Bitolja Vladimir Talevski.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlah alija

pre 6 godina

bravo hapsi bre to umalo da zapale makedoniju zbog svojih privatnih interesa gori su nego zuta banda iz srbije

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija