• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2017

17:27

BRISEL UDARIO ŠAMARČINU ZAGREBU: Evropska komisija stala na stranu Slovenije, TRAŽI OD HRVATSKE DA SPROVEDE ARBITRAŽU!

Balkan

BRISEL UDARIO ŠAMARČINU ZAGREBU: Evropska komisija stala na stranu Slovenije, TRAŽI OD HRVATSKE DA SPROVEDE ARBITRAŽU!

Podeli vest

Evropska komisija očekuje da Slovenija i Hrvatska sprovedu presudu arbitražnog suda o razgraničenju, saopštio je danas potpredsednik Komisije Frans Timermans

Komisija je spremna da pruži pomoć u sprovođenju presude, rekao je Timermans, prenosi STA. 

Nakon razgovora o odluci arbitražnog suda, Komisija je saopštila da je spremna da pruži pomoć u sveobuhvatnoj i fer primeni presude. 

- Komisija je spremna da doprinese ili olakša ovaj proces - rekao je Timermans novinarima. 

Prema njegovim rečima, EK pozdravlja sastanak premijera Slovenije i Hrvatske, Mire Cerara i Andreja Plenkovića, koji je zakazan za 12. jul, kao i njihov dogovor da neće biti preduzimanja unapred jednostranih poteza. 

Timermans je izrazio nadu da će dvojica premijera saglasiti kako da najbolje sprovedu presudu. 
 

PIRANSKI ZALIV, TAČKA RAZDORA: Ljubljana pozvala Zagreb da sprovede odluku Arbitražnog suda!

Cerar je na svom nalogu na Tviteru pozdravio poziv Komisije da se sprovede presuda. 

Ponuda Komisije da doprinese primeni je dobrodošla - napisao je on. 

Slovenija je odlukom Arbitražnog suda, koja je saopštena u petak u Hagu, dobila tri četvrtine Piranskog zaliva kao i slobodan koridor preko hrvatskih teritorijalnih voda koji ih spaja s međunarodnim vodama.

Hrvatska je u leto 2015. napustila arbitražni proces nakon što su slovenački predstavnici uhvaćeni kako pripremaju lobiranje kod sudija.

Od tada hrvatske vlasti tvrde kako za njih arbitražni proces više ne vredi te da stoga neće poštovati odluku suda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 6 godina

Da se vrati cela Istra konacno Italiji ili Sloveniji bilo bi to velika pravda.

cobe

pre 6 godina

Srbi su jedini narod na ovoj planeti, koji će ući u arbitražu , u kojoj ne može ništa da dobije , već samo da izgubi.

branko1

pre 6 godina

Baš lepo su ih zeznuli.Sada će to da kompenzuju u sporu sa Srbijom na Dunavu.Baš će biti zabave

zoran

pre 6 godina

Шта нас брига, то је њихова ствар.

Antonio

pre 6 godina

ZATO ČEMO VAS BLOKIRATI ZA ULAZAK U EU,SAMO SE VI VESELITE TKO SE ZADNJI VESELI TAJ SE NAJSLAĐE VESELI!

Draza

pre 6 godina

Naravno ali samo onoliko koliko vam Merkelova i Brisel dozvole (vec vidjeno)...Da vam daju neku ulogicu od 7 dana da se osecate clanicom a onda brzo na svoje mesto.

DEUTSCHLAND

pre 6 godina

haha..pa vi ste zadnja rupa na svirali..vas niko nista i ne pita...sluzite samo za sprdnju..cim Merlek digne prst vi svi u rupu..ajde ne prdite franjevci

branko1

pre 6 godina

Ako voliš da pušiš Antonio ,ja ću ti dati, samo da se smiriš

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija