• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2017

10:25

(FOTO/VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! Crnogorci odbili rusku pomoć, pozvali prijatelje iz NATO da im gase POŽARE!

Balkan

(FOTO/VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! Crnogorci odbili rusku pomoć, pozvali prijatelje iz NATO da im gase POŽARE!

Podeli vest

Po čitavoj Crnoj Gori već nekoliko dana divljaju požari za koje nadležne službe priznaju da ih je nemoguće kontrolisati, a naročito je situacija dramatična na poluostrvu Luštica kod Tivta, sa kojeg je u toku poslednja 24 časa evakuisano oko 300 meštana i turista

NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u borbi sa vatrenim stihijama, slanjem aviona za gašenje požara, takozvanog kanadera, saopšteno je podgoričkim Dnevnim novinama iz Alijanse.

Iz ovog saveza kažu da su crnogorske vlasti juče uputile zahtev za pomoć NATO, tražeći od Alijanse i saveznika jedan avion, kanader, u znak podrške nastojanjima Crne Gore da se izbore sa požarima koji bukte u toj zemlji.

- To su učinili kroz Evroatlantski centar za odgovor na vanredne situacije (EADRČ). Zahtev je odmah dostavljen nacionalnim centrima NATO saveznika i svim partnerskim zemljama koje poseduje ovakav tip aviona. Čim se utvrdi koja zemlja može da pomogne, crnogorske vlasti će sa tom državom odmah dovršiti potrebne procedure za primanje tražene pomoći - rekao je u izjavi za Dnevne novine NATO zvaničnik.

Objašnjava i da je EADRČ glavni civilni mehanizam NATO-a u evroatlantskom području.
Tanjug

Centar je u pripravnosti da odgovori na vanredne situacije u evroatlantskoj regiji i funkcioniše kao koordinacioni centar za sve zahteve i nudi pomoć tokom cele godine, 24 časa na dan, pri čemu dodaje da se zahtev za međunarodnu pomoć aktivira u roku od dva sata od prijema.

(VIDEO) CRNOGORSKI VATROGASCI U DRAMATIČNOJ AKCIJI: Okreći nazad...daj gas. Izgoreće neko gore!

Crna Gora je od ovog tela zatražila međunarodnu pomoć nakon poplava u decembru 2010. i teških snežnih padavina u februaru 2012. godine, a u oba slučaja međunarodna zajednica je pozitivno odgovorila na hitne potrebe Crne Gore i NATO članice i partneri su pružili pomoć u naturi i finansijskim sredstvima.

TIVAT FUNKCIONIŠE UPRKOS VATRENOJ PRETNJI: Požari nisu ugrozili saobraćaj na aerodromu!

Tanjug

Centar je osnovan u sedištu NATO-a u junu 1998. godine kao sredstvo za planiranje u vanrednim situacijama i kao jedan od dva osnovna elementa politike Evroatlantskog partnerskog savjeta EAPC u oblasti olakšanja međunarodnih katastrofa.

(VIDEO) SPASAVAJ SE KO MOŽE! Potresni snimci evakuacije meštana iz Rta Veslo na Luštici!

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zagor

pre 6 godina

Glupi Crnogorci!!Pa taj smrdljivi NATO je trebao odmah da reaguje,nego boli njih!!!Tek ce da vide u sta su se upustili!!!\n

Lala iz Banata

pre 6 godina

Пут у НАТО...Пут пакла...!

lela

pre 6 godina

Dje vam je Nato braco ?? Vidim, bas se sekiraju...

Ljubomir T Dević

pre 6 godina

Naravno da su odbili bratsku rusku pomoć. Šta drugo očekivati od debila crnogorskijeh. Što prije mijenjam svoje državljanstvo u korist srpskog!

viva

pre 6 godina

Cim se utvrdi koja zemlja moze pomoci( vreme je godisnjih odmora,tako da ti glavni u odlucivanju nece biti dostupni) posle jedan avion u pomoc.Bas su brizni pogotovo za Crnu Goru!

Nina

pre 6 godina

Dok zavrse sve "potrebne procedure" nece ostati vise nista da gori i vatra ce se i sama ugasiti i NATO resio problem. A da su pozvali Ruse oni bi ugasili vatru pa bi ponovo imalo sta da gori i problem nebi bio resen.

milo

pre 6 godina

pa neka im ameri gase pozaar jer su sa njima !!!!!!!!!!!!!!!!

Vrca

pre 6 godina

Koje gluperde ovi Crnogorci!Ako ti nesto gori zoves komsiju upomoc!Dok im sve gori ,oni zbog politike odbijaju pomoc koja je najbliza,svasta,svasta!

BB

pre 6 godina

Bez brige bivsa braco Crnogorci, dolazi vam Plava konjica.

Vrca

pre 6 godina

Nesto se ne secam da su nam Crnogorci pritekli u pomoc kad su bile strasne poplave u Srbiji,pa cemu tolika panika sta se desava kod njih?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija