• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hina

18.07.2017

11:06

(FOTO/VIDEO) STRAVIČNI POŽARI U CG I HRVATSKOJ VIDE SE I IZ SVEMIRA! Pogledajte snimke koje je napravila NASA!

Balkan

(FOTO/VIDEO) STRAVIČNI POŽARI U CG I HRVATSKOJ VIDE SE I IZ SVEMIRA! Pogledajte snimke koje je napravila NASA!

Podeli vest

Na fotografiji se mogu videti tri velika traga dima i pepela kako se kreću na jugozapad, prema obali Italije, ali i aktivna žarišta koja su označena crvenom bojom

Požari koji su pogodili Dalmaciju i Crnu Goru proteklih dana prouzrokovali su tolike količine dima da ih je bilo moguće videti iz svemira tako što ih je uslikala NASA, a prizor je zastrašujući, prenela je HINA.

Na fotografiji se mogu videti tri velika traga dima i pepela kako se kreću na jugozapad, prema obali Italije, ali i aktivna požarišta koja su označena crvenom bojom.

Ovaj prizor je snmiljen juče u trenutku dok su goreli požari pored Benkovca i Vranskog jezera, odakle se podizao gornji trag dima, dok je niži i veći trag nastao zbog požara na splitskom području.


(FOTO/VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! Crnogorci odbili rusku pomoć, pozvali prijatelje iz NATO da im gase POŽARE!

U isto vreme gorelo je i u Crnoj Gori nedaleko od prirodnog rezervata Solila u Tivatskom zalivu.

Inače, prema informacijama HINE, u požaru na splitskom području lakše povređeno 80 vatrogasaca i civila.

Sinoć je, na primer, u Prihvatnom centru Spaladium Arene, organiziovanom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije i povreda usled požara, sklonište zatražilo ukupno 11 osoba, od čega osam stranaca.

Stanje na požarištu oko Splita i dalje je nepromenjeno - na stotine vatrogasaca iz gotovo svih delova Hrvatske bori se s vatrom, a u pomoć su im jutros oko 7 sati stigli i kanaderi.

 

 

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru najavili su da će oko 10 sati svim medijima poslati posebno saopštenje vezano za požar, koji je do sada uništio ili oštetio 4.500 hektara borove šume, maslinjaka, niskog raslinja, trave i makije, ali i u kojemu su gorela vozila, kuće, poslovni objekti.

Iako je poznato o kolikoj se ukupnoj površini radi, kao i koliko vatrogasaca učestvuje u gašenju, još se pouzdano ne zna koji je uzrok ove vatrene stihije.

Iako meštani ukazuju na mogućnost da su požari podmetnuti, u splitskoj policiji ističu kako se još uvek ne može govoriti o uzrocima.

 

 

- Tek kada požar bude ugašen, na mestu događaja može biti obavljen uviđaj koji bi trebao pokazati koji je uzrok tog požara. Do tada ne možemo govoriti o njegovom nastanku. Policija radi po dojavama građana, a jesu li one tačne pokazaće se uskoro - rekla je HINI Ana Čepić iz splitske policije.

Inače, nakon što se bura smirila, od utorka ujutro u 6 sati na gašenju požara na splitskom području ponovno su angažovane protivpožarne namenski organizovane snage.

Tanjug/Printscreen

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su na širokom vatrenom frontu upućena dva kanadera i dva airtractora, koji će prioritetno gasiti požar na najugroženijim područjima.

Juče su avioni na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, ostvarili 74 sata naleta i na požarišta izbacili 3.500 tona vode.

U protekloj noći, u Raketnoj bazi Žrnovnica i splitskim gradskim četvrtima Kamen i Kila pripadnici Hrvatske kopnene vojske bili su angažovani na gašenju požara, a nakon toga i u kontroli.. Takođe, na teren je dodatno upućeno 286 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, koji su smešteni u Lori i Divuljama.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sergej

pre 6 godina

Pa oni su članice NATOa pa neka im gori ne treba ih ni malo žaliti meni je žalije kad vidim požar u Španiji jer oni nisu priznali Ksovo! Neće im biti zima.

Vrca

pre 6 godina

Bas sam se potresla zbog tih pozara ,koliko i oni zbog nasih poplava!Ima Boga!!!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija