• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

18.07.2017

19:47

(VIDEO) IZGOREĆE CRNA GORA, ALI RUSE ZVATI NEĆE: Vlastima u Podgorici važniji politički poeni, nego BEZBEDNOST GRAĐANA?!

Balkan

(VIDEO) IZGOREĆE CRNA GORA, ALI RUSE ZVATI NEĆE: Vlastima u Podgorici važniji politički poeni, nego BEZBEDNOST GRAĐANA?!

Podeli vest

Režim u Podgorici ne traži pomoć ruskih humanitaraca iz Niša, jer više vodi računa o političkim poenima na međunarodnom planu negoli o interesima građana i naroda

Crnogorske nadležne službe i dobrovoljci već danima biju bitku sa serijom požara koja je zahvatila većinu primorskih opština kao i glavni grad Podgoricu.

Situacija je naročito dramatična na području Boke i poluostrvu Luštica, gdje se borba s vatrenom stihijom praktično vodi za spas svake kuće pojedinačno, a tokom noći vatrogasci i mještani uspjeli su da odbrane od plamena manastir Svetog Arhangela Gavrila.

(FOTO/VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! Crnogorci odbili rusku pomoć, pozvali prijatelje iz NATO da im gase POŽARE!

I pored bespoštednih napora građana, vatrogasaca i vojske na suzbijanju požara, na vidjelo je izašla činjenica da, nažalost, Crna Gora trenutno nema ni blizu potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost za nošenje sa vanrednim situacijama ozbiljnijih razmera.

U medijima je takođe zapaženo da iako je pomoć iz inostranstva, koja bi olakšala napore vatrogasaca, zvanično zatražena, za sada od nje nema nema ništa, pa je sva težina situacije ostala na plećima domaćih snaga.

Naročito je upadljivo odsustvo bilo kakve pomoći od strane NATO partnera, s obzirom da je argument priticanja u pomoć od strane alijanse u sličnim situacijama do juče u Crnoj Gori korišćen kao jedan od ključnih u kampanji za uvlačenje zemlje u taj vojni savez.

No, izgleda da ni u tom smislu Crna Gora nema neki ekskluzivitet, s obzirom da i susjedna Hrvatska ima značajnih problema sa požarima, a takođe je lišena pomoći saveznika.

(VIDEO) CRNOGORSKI VATROGASCI U DRAMATIČNOJ AKCIJI: Okreći nazad...daj gas. Izgoreće neko gore!

Takođe, crnogorsko rukovodstvo je ovog puta zaobišlo mogućnost da se obrati za pomoć Ruskom centru u Nišu za vanredne situacije, koji je prije dvije godine poslao avione za gašenje požara kada je Crna Gora bila u sličnoj situaciji.

Razgovarajući o razlozima zašto je danas situacija drugačija, politički analitičar i novinar Dragan Rosandić za Sputnik objašnjava da je, „nažalost, Crna Gora sada u ozbiljnom sukobu sa Rusijom“.

- Od ulaska u NATO promijenili su se prioriteti, tako da bi pitanje bilo zašto oni ne zovu NATO da gasi, pošto su nas sve vrijeme ubjeđivali, kada je trebalo da nas uguraju u NATO, da to nije ništa strašno, da će nam NATO pomagati, uglavnom prilikom elementarnih nepogoda, pa dakle i požara, a evo kao što vidite, od toga nema ništa.

Čak su i predsednici opština, kao što su čini mi se Tivat, Kotor i Budva, tražili od Vlade da pozove inostrani faktor. Međutim, ne vidim da se na tome radi- jasan je Rosandić.

RUSI SPREMNI DA UGASE POŽAR U CRNOJ GORI, ALI TO PODGORICA MORA DA ZATRAŽI: Đetićima će zbog politike izgoreti pola države!

Na pitanje zašto vlasti u Podgorici ipak ne zatraže rusku pomoć, ako na jednoj strani imamo u vidu potencijalno ozbiljne posledice i štetu po Crnu Goru, Rosandić objašnjava da crnogorski režim i u ovom slučaju „prije svega vodi računa o političkim poenima na međunarodnom planu i dodvoravanju svojim mentorima, nego li o interesima građana i naroda“.

printscreen

U tom smislu, naš sagovornik je napravio paralelu sa tragičnim događajem koji je Crnu Goru zadesio 2006.

- Jedna mala digresija, sećam se da su, uoči referenduma 2006. godine, kada se „suturo“ voz u Moraču u januaru mjesecu i kada je bilo oko 50 mrtvih i oko 300 povrijeđenih, svi navrat–nanos poslati u bolnicu gdje su ležali po hodnicima, iako su u Beogradu bili ispraznili čitavo jedno krilo na VMA i bili spremni za transport helikopterima.

(VIDEO) SPASAVAJ SE KO MOŽE! Potresni snimci evakuacije meštana iz Rta Veslo na Luštici!

Bukvalno, nijedan pacijent nije prebačen u Beograd, samo da bi vlasti pokazale snagu države, da su spremni za nezavisnost, odnosno za referendum u maju mjesecu“, zaključio je Rosandić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bogster

pre 6 godina

A šta će im izgoreti, kamenje, šiblje, stokovi cigara, droga, Milovo opljačkano bogatstvo i ništa više.....

branko1

pre 6 godina

Ko ih je*e.Hoće pomoć u redu,neće pomoć nek gore.Vala dosta mi ih je I preko glave.Glupani

Zuk

pre 6 godina

Pa i Republika Srbska gori. Da Rusi imaju cime gasit pomogli bi

surovi

pre 6 godina

Kad ih ono zviznu zemljotres mnogi su svoje netaknute kuće noću razbijali budacima kako bi dobili novčanu pomoć za popravku istih !!! Sad... mislim ... ne verujem da su sami ovo potpalili ali da malo rade da to ugase ... malo rade !!!

Nato u blato

pre 6 godina

Јадно. Да су били уз Србију и Русију не би пожар ни осетили, стигао би Иљушин 76 из Ниша и све би погасио.

milo

pre 6 godina

pa to je tipicno za njihovu vlast neka je narodu bog na pomoci

Ng

pre 6 godina

Ponos trebaju Djetici sacuvati po svaku cenu pa makar i izgoreli. NATO ce to sigurno ceniti. Kakve budale!

goran

pre 6 godina

Srbija ce uskoro takodje da kaze NJET , i iss bagro !!!

vlada

pre 6 godina

Niste ni zaslužili pomoć, a kada je tako - snadjite se sami!

Vuk

pre 6 godina

J.....š Ruse , pokušali srušiti legitimnu vlast , a sada da se zovu.Bogumi ništa od toga , mi smo Evropski narod a ne ruska prćija.

Jure

pre 6 godina

Zasto braca rusovi ne spasavaju srpsku bracu u Ljubinju tamo preko Drine u BiH. Gori ercegovina.

Izbori 2024

Vesti

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija