• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2017

10:39

VATRA IZ CRNE GORE PREŠLA U HRVATSKU: Zagreb odmah poslao vojsku iz Zadra!

Balkan

VATRA IZ CRNE GORE PREŠLA U HRVATSKU: Zagreb odmah poslao vojsku iz Zadra!

Podeli vest

Požar iz Crne Gore proširio se noćas na Hrvatsku, pa su protivpožarne namenski organizovane snage hrvatske vojske iz vazduhoplovne baze "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika

Jutros su, kako su preneli hrvatski mediji, angažovani na krajnjem jugu zemlje u mestu Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje. 

(VIDEO) U CRNOJ GORI I DALJE BUKTI: Gori u porimorju i centralnoj regiji, ali su SVI POŽARI POD KONTROLOM!

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana lokalizirani su iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam dežurnih ekipa i veštaka koji bi trebali utvrditi uzrok toga najvećeg požara na ovome području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče lokalizovan je požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog rastinja, poljoprivrednih površina, maslinika i voćnjaka. 

Vatrogasci su tokom noći na terenu sanirali požar i na njemu aktivno dežuraju i dalje.

Ne gori više ni u Dugobabama. Tamo je vatra lokalizovana juče 12.40 sati, te vatrogasci saniraju rubne delove. 

(FOTO/VIDEO) GORI EVROPA, OD PIRINEJA DO BALKANA! Stigla je nova APOKALIPSA, požari bukte u Portugalu, Italiji, Španiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog rastinja. 

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorelo 800 hektara borove šume, niskog rastinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutors primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gde gori trava i nisko rastinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija