• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

23.07.2017

17:29

MAKEDONCI POSTAJU BUGARI: Zaev prihvatio zahtev Sofije, neće postojati ni makedonski jezik ni makedonska nacija!

Balkan

MAKEDONCI POSTAJU BUGARI: Zaev prihvatio zahtev Sofije, neće postojati ni makedonski jezik ni makedonska nacija!

Podeli vest

Veliki broj poslanika koalicije "Za bolju Makedoniju" najavio je da će podneti zahtev za sazivanje hitne sednica Sobranja na kojoj će biti - javno, a ne tajno razmatran predlog sporazuma između Makedonije i Bugarske

Jedan od inicijatora zasedanja Antonio Milošoski naglasio je da Sobranje i Vlada moraju otvoriti javnu diskusiju o makedonsko-bugarskom sporazumu o dobrosusedstvu da bi javnost bila obaveštena šta će biti potpisano i koliku će Bugarska imati korist od tog dokumenta, a koliku će Republika Makedonija imati štetu.

ŽELEZNJAK SA MAKEDONSKIM PARLAMENTARCIMA: Balkanski carinski savez je odlična perspektiva, ALI ČUVAJTE SLOBODNU TRGOVINU S RUSIJOM!

Milošoski je podsetio da je premijer Zoran Zaev pre nekoliko dana tvrdio da se radi o nacrtu sporazuma i da se njegov tekst još može poboljšavati i dopunjavati. 

On upozorava da je bugarska ministarka spoljnih poslova, Zaharijeva, izjavila da je tekst sporazuma "zatvoren" i da nema nameru da o njemu dalje pregovara i da ne priznaje makedonski jezik.

ŠOK! MAKEDONIJA U NATO ZA ČETIRI MESECA: RIA Novosti otkrile planove alijanse!

Milošoski je posebno ukazao da se u tekstu sporazuma nigde ne pominje makedonski narod:

- Za bugarskog premijera biće pobeda što će potpisati sporazum u kojem nema termina ,makedonski narod. A za makedonskog premijera i za Makedoniju kao državu biće poraz ako bude potpisan tekst u kojem se ne Makedonci ne priznaju kao konstitutivni narod u Republici Makedoniji - istakoa je on.

VREME JE DA PUTIN SKINE RUKAVICE: U toku je bitka za Balkan, Moskva ne sme da ostavi Srbe da se sami bore protiv SAD!

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pik

pre 6 godina

Komunisti stvorili neku laznu makedoniju od srpski narod. Eh koliko je tito napravio stetu srpskom narodu

Tito ustasa

pre 6 godina

Тита ћемо избацити из куће Цвећа, упропастио је Србију и српски народ.

Marcco

pre 6 godina

A zašto Tito? Pa svakih 30 do 50 godina neki deo srpskog naroda popije koju flašu više pa zamisli da neki drugi narod ili stvori neke zamišljene. Izuzetak ovome su muslimani koji ne piju alkohol... oni su i bez alkohola prolupali.

Zlatko

pre 6 godina

Apsolutno tacno. Nikada nisam voleo Tita i komuniste ali ovo je zaista pitanje za nas Srbe. Zasto izmisljamo nove drzavice i nove jezike? Mozda mogu da razumem one koji to rade, u pitanju je novcani interes ali ne razumem nas koji se jos uvek izjasnjavamo kao Srbi da to prihvatamo kao da je zaita tako. Definitivno u Srbiji treba zabraniti pecenje rakije. Ubija nacionalnu svest ili izaziva nacionalnu ne svest. Kako se kome svidja.

dule

pre 6 godina

Sta bre od Bugarski narod? Pa ciji car je nekad krunisan u Skoplju? Srpski ili Bugarski? Nije ni bitno neka budu sta god zele samo nemoj da lupate neke price koje su istorijska laz! Ako su Bugari sto su bili pre jedna od republika Jugoslavije! Zato ne lupaj jer nemas tri blage veze o cemu pises!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Бугари су - УГАРИ без "Б" нису словенски народ...Нису ни Светосавски Народ, јер да јесу... не би 2 пута забијали НОЖ у ЛЕЂА, БРАЋИ... која им помогоше да се ослободе Турског јарма...!! Српске Дивизије и Војвода Путник ослободише Једрене и предадоше га браћи Бугарима... Срби су крварили за слободу Бугарске, а потом... Ови навалише као луди да узму "Стару Србију ", коју прозваше гле чуда... - Македонија...?! Какви бре "црни" Македонци....? Македонци и Македонија припадају грчком националном корпусу...и благе везе немају са СЛОВЕНИМА, баш као и Бугари...Несој од људи у 3 велика историјска ...момента...Опростисмо Вам ! Али не заборављамо тако лако...!!

senad

pre 6 godina

Laznu Makedonija komunisti stvorili od Srpski narod ili se kaze od Srpskog naroda pojasni mi tacno kako se izgovara mozda danas nesto naucim.

grama

pre 6 godina

Jel tako, stigli smo dotle da ucimo ponovo gramatiku a vec toliko smo lupali ovde.

deda Raša

pre 6 godina

I opet nam Tito kriv. Rdjavom Q i dlake smetaju.

Zak

pre 6 godina

Tako im treba, oni su uvek kroz istoriju bili južna srbija, čak su ih Srbi oslobadjali od Turaka. Sad će biti zapadna bugarska ili istočna albanija! Tupurkovski im je odredio sudbinu za male pare!

Vrca

pre 6 godina

A ja se uplasila da ce te postati VANZEMALjCI.Batko,batko a noz u ledja!Sta li su sada smislili,a garant protiv Srbije?

Makedonac

pre 6 godina

A sta je tu cudno u jednoj okuporanoj zemlji.Zemlja pod okupacijom ne odlucuje o svojoj sudbini.Mi smo 27 Aprila okupirana drzava.Makedonski narod se vise nista ne pota.Zasto se ne borimo? pa trenutno su svi izdali zemlju, nema ko da povede narod.Ako nismo sposobni da imamo drzavu, onda ne zasluzujemo da je imamo.Pozdrav od poslednjeg mohikanca ( Makedonca)

Zlatko

pre 6 godina

Za tvoju informaciju, moj bratko, ne postoji makedonski narod a ni makedonski jezik. Stvaranje vise malih drzavica i jezika na maloj teritojiji nekadasnje Srbije je bio sa ciljem da se u kasnijem periodu te iste drzavice tj novonastali narodi i jezici utope u neke druge. Recimo albanske pa i bugarske. Kada dodje taj trenutak one ne mogu odbraniti postojanje svoje nacije i jezika jer je to zaista neodbranjivo. To se najbolje vidi na primeru Bosnjaka i bosnjackog jezika a zatim na crnogorskom narodu i crnogorskom jeziku. Svedoci smo da su prvi Srbi muslimanske veroispovesti a drugi Srbi robonovcane ispovesti.

Makedonac

pre 6 godina

Pa ne mozes uporediti Makedonski jezik sa "crnogorskim" i "bosnjackim" jer kad bi ti ja pricao makedonski ne bi me nista razumeo.Da ne pricam o gramatici...tako da, to da smo mi Srbi Bugari ili nesto trece, moze samo u vasim ispranim mozgovima.Mi imamo dosta zajednickog kao narod, ali da amo isti ne pije vodu.Uostalom, da sam ja Srbin da li bi bezao od toga, ne bih sigurno nego bi bio ponosan.Ne mogu ja da budem nesto sto nisam.Ako jedan siptar moze da bude ponosan na sebe, zasto ne bi bio ja kao srbin ( ako sam vec to)

Zlatko

pre 6 godina

Vidis, svako moze imati svoje vidjenje pa se tako ono moze i razlikovati od drugih. Samo svoj stav se brani nekim cinjenicama a ne prostim vredjanjem. Gledano kroz fiziku temperatura vazduha se moze osporiti sa vise merenja preciznijim instrumentima a ne time sto ce te reci da je onaj koji tvrdi da je 42 C glup ili slicno. Izvor "vaseg" jezika je srpski, kao i drugima. Nekada je srpski jezik bio ovo sto je sada vranjanski. Kasnije je dosao Vuk Karadzic i sa Kopitarom uz pomoc beclija uradio ovo sto danas imamo. Gde vi mozete naci makedonski, bosnjacki, crnogorski jezik kroz istoriju? Pa da li ja bolje razumem tebe ili ti mene? Da li Bugarin bolje razume mene ili ja njega? Da li ja bolje razumem Slovaka, Ceha, Rusa ili oni mene? U krajnjoj liniji Da li ja iz centralne Srbije razumem bolje pirocanca i vranjanca ili oni mene? Samo ce ti se kasti. U krajnjoj liniji imas i Aleksandra Makedonskog, kojim je on jezikom pricao? Da, postojala je Makedonija ali je jezik bio srpski i cinili su je Srbi. Kada je posao u svoj pohod imao je 7.000 grka ratnika i ostalo su Srbi, tako je barem on pisao. E, mozda ti bolje znas od njega. Sto se tice siptara, pogledaj kartu Karla Velikog iz IX veka pa ces videti drzavu Albaniju gde je sada Cecenija. Inace na ove prostore ih je brodovima prevezao Manijak i imali su ulogu stocara na pasnjacima Prokletija za srpsku vojsku.

Angel MK

pre 6 godina

Zlatko a da ides ti da popijes neku tabletu,a? Sta bre ti lupas kako makedonsi narod nepostoji? A ne znam i ovaj makedonac sta se kao pravda vama:nemamo ovo nemamo ono nema ko da nas vodi, a da je tacno to sta lupetas za bosnjaci crnogorci i tako daje, onda srbija bi stvarno bila do tokio,sredite vasu politiku u vasu zemju a za MK uopste nek te ne bude briga,i de je sve istina sta si reko (a nije)

Celicna Metla

pre 6 godina

Angel ti lepo uzmi cepcic a ne tabletu, zahvaljujuci vashem Titu i na stetu Srba avnojska MK je postao identitet. To je slicno kao kada kazes komarcu da je od sada slon i on ce da poveruje i sa vremenom da bude ubedjen da je slon bez obzira sto je nekada bio komarac i sto je jos veca tragedija komarac sam sebe laze jel ne zeli vise nikada da cuje da je nekada bio uospte komarac.Eto tako ti je sa MK koji jos Bogu hvala i kao dokaz krsnu Slavu imaju a zna se dobro da samo Pravoslavni Srbi imaju Slavu i po tome si mi i prepoznajemo.

Makedonac

pre 6 godina

Pa ajde mi ti odgovori jel ima ko da nas vodi? Zaev prodao drzavu, a VMRO-DPMNE kao pi....e povukli se u misju rupu zajedno sa Ivanovom

Caki

pre 6 godina

Ajd srbine sa velikom govornom manom ne lupaj crnogorci i jesu srbi i bošnjaci su srbi koji su primili islam i svi vi pričate srpski i dalje govorite srpski a niste srbi ne zameri ali ste polupali što šiptari ne govore srpski zato jer nisu srbi pozdravljam gi srbi volimo Makedonija

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Kosovo i Metohija su od 1974 godine okupiran teritorij Srbije kojeg su ilegalno naseljavali albanci i okupirali uz pomoc tita a onda i NATO pakta pa ste vi ipak taj okupirani deo Srbije priznali za drzavicu. Sad berete plodove NATO ljubavi jer ste to cinili njima za ljubav. Ako neko misli da moze u nedogled da trguje sa Srpskom zemljom da je otima i da pljacka, grdno se prevario. Svakog coveka, svaku drzavu i narod sticice kazna za nes Kosmet. Ko god ga otima nama platice visoku cenu pre ili kasnije a ni jedan Srbin nema pravo nit mandat da potpise da se odrice tog dela drzave.

dejan

pre 6 godina

fala bogu pa postoje ovakve budale . nas su morali da drze u zatvoru deset godina i da nam uzmu ili uniste skoro sve sto smo imali pa da nas bombarduju i to muski i nakraju opet nista eto nas jos mrdamo a kircici sami odose na klanje. e budale .

re

pre 6 godina

...ali bugarin je verovatno zaboravio da je pola makedonije albanska...

Maki

pre 6 godina

Bravo! Bas mi je drago! Konacno jedna lepa vest! Srbija u Makedoniji nema sta da trazi, valjda su se Srbi opametili posle svih ratova koje su vodili da nece prstom da maknu za drugoga. Kakav srpski narod, Srba tamo ima koliko ima po popisu i to je to. Nemojte da vas lazu, ja sam zivela u Makedoniji, tamo ima puno Albanaca, ima Turaka i uvek je i bilo. Srpski interes je samo Srbija. Makedonci kako su sejali neka i zanju, uopste me ne interesuju.

branko1

pre 6 godina

Meni je svejedno da li su oni šiptarska,bugarska ili šta ti ja znam čija država.Šta su sve ove godine sejali,to će I žnjeti.U svakom slučaju sve su ovo zaslužili

goxy

pre 6 godina

oni su jadni sad toliko krhki i slabi da bi se uvalili bilo kome pristali bi da budu bilo sta nebi li ih neko zastitio\n

zvonko

pre 6 godina

sega doznav deka sum postanal od srbite deka mojot jazik e slicen kako vasiot i zatoa pisuvam na nego bidejci vie dobro go razbirate nie sme makedonci sme bile makedonci i ce ostaneme makedonci so bugarite samo sakame da imame uisti odnosi kko so vas srbite bratski se nadevam deka me razbirate bidejci pisuvam na staro srpski

gorki

pre 6 godina

Srpski kralj 1200 i neke godine krunisan u BJRM (Makedonija) Srbi oslobađali od Turaka, u Balkanskiim I i II sv. rat . Srbija (najviše) pored ostalih republika pomagala posle zemljotresa ( znam iz priče drugih) tada sam imao 2-3 god. Rezulat BJRM priznala tzv. Kosovo, za prijem u UNESKo skoro 40% stanovništva su šiptari sa tendencijom da isti za 20-tak godina budu većina. Već sada kao. nacionalna manjina imaju svoju zastavu,jezik itd. Pretpostavljam, vreme radi za njih, ne daj bože da će bude li nekog pogroma u budućnosti Makedonci bežati kod svoji rođaka u Vojvodini itd. Gde bi nam bio kraj da smo ostali kao federacija sa BiH,C.Gorom u zaajednici. Tržište veliko svima bi bilo dobro...

Milan

pre 6 godina

E moji Makedonci sad vam se Aleksandar Veliku prevrce u grobu od muke i sramote!

dusan

pre 4 godine

Na kraju ce makedonci da budu ESKIMI i naravno ovaj cokalija ce i to da potpise jer mnogo voli lovu

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija