• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

27.07.2017

13:16

LJUBLJANA SPREMA ŽESTOK RAT, AKO ZAGREB NE PREDA PIRANSKI ZALIV "DEŽELI": Slovence ne zanimaju hrvatska prenemaganja!

Balkan

LJUBLJANA SPREMA ŽESTOK RAT, AKO ZAGREB NE PREDA PIRANSKI ZALIV "DEŽELI": Slovence ne zanimaju hrvatska prenemaganja!

Podeli vest

Čekaćemo još malo, a možda i blokiramo Hrvatsku, izjavio je premijer Slovenije Miro Cerar

Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da će njegova vlada pokušati da sa Hrvatskom postigne dogovor o implementaciji arbitražne presude o granici.

Nije isključeno da će Ljubljana blokirati Hrvatsku, koja arbitražnu presudu kad dođe vreme za njen ulazak u šengen

On je napomenuo da će i pokazati odlučnost ako to ne bude moguće.

- Sada nije vreme za najavljivanje mera protiv Hrvatske zbog kršenja arbitražne odluke i moramo pokazati spremnost da zajedno s njom postignemo dogovor o implementaciji - rekao je Cerar novinarima prilikom posete opštini Novo mesto.

On je dodao da Slovenija i Hrvatska moraju još jednom same da pokušaju da reše to pitanje, ali je naglasio da ukoliko to ne bude išlo, on će biti prvi koji će odlučno zahtevati da njegova vlada uradi sve što je potrebno da se primeni arbitražni sporazum.

VEDRANA RUDAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Svaka hrvatska kuća je Goli otok, tucamo kamenje da bi opstali!

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec ranije je rekao da Ceraru ne savetuje odlazak u Zagreb na planirani susret s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovćem tvrdeći da ima lična iskustva da Hrvatska ne poštuje dogovore i da bi međusobni dijalog o otvorenim pitanjima mogla da zloupotrebi kako bi „razvodnila" arbitražnu presudu koju Slovenija želi da primeni.

Erjavec, takođe, nije isključio mogućnost da će Ljubljana Hrvatsku, koja arbitražnu presudu ne priznaje, blokirati kad dođe vreme za njen ulazak u šengenski prostor. 

(VIDEO) NA POMOLU NAJSMEŠNIJI RAT U ISTORIJI: Slovenija i Hrvatska u sukobu zbog presude iz Haga i Piranskog zaliva!

Komentarišući izjavu ministra, Cerar je rekao da je prerano najavljivati mere protiv Hrvatske za koje se zalaže Erjavec koji očekuje da će Hrvatsku "pritisnuti" i Evropska komisija, kao što je to učinila u slučaju Poljske zbog njene pravosudne reforme koju Evropska komisija ne odobrava, prenosi Hina.

Public

On je dodao da će Slovenija nuditi Hrvatskoj „ruku saradnje" na implementaciji arbitražne presude "još neko vreme".

SKANDAL! SRBIJI UKRADENO 11.000 HEKTARA TERITORIJE! Gugl na mapi SRPSKU ZEMLJU DAO HRVATSKOJ!

- Ako je Hrvatska prihvati, onda ćemo u to ići zajedno i sarađujući - rekao je Cerar, dodajući da je to najviše što može da ponudi, između ostalog i zbog međunarodne zajednice koja o tome očekuje međusobnu saradnju i dijalog.

Cerar je ukazao na to da "svi očekuju da će se dve članice EU ponašati po evropskim standardima" naglasivši da Slovenija to i čini.     


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Дабогда се за... - "гуше" хватали...!

PODELITI JADRAN

pre 6 godina

Mnogo je bolja solucija podeliti Sloveniju i Hrvatsku sa Italijanima = Istra, Austrijancima - pola Dalmacije, Madjarima = Zagorje, Srbima = Slavonija Baranja i Dubrovnik.....Hrvati i Slovenci nikad nece biti narod jer je za to potrebna istorija duga vekovne principijelnosti.

Milan Milko Božič

pre 6 godina

Narod nima pravice da obstaja in živi? To je verbalni genocid alla Gobbeles.

drži se ti morave

pre 6 godina

šta će tebi Dubrovnik kad ne znaš da plivaš?

ANTE BAN

pre 6 godina

Braćo istočna; POMOZITE NAM! Budimo zajedno u nevoljama protiv ovih gramzljivaca sa Alpa! Zna se da su od svih Srba najgori- ALPSKI SRBI iliti Slovenci!

mihailo

pre 6 godina

Ovaj spor Srbija MORA da prati sa ogromnom pažnjom jer ima granične probleme sa Hrvatskom. Srbija mora da se maksimalno pripremi za okršaj sa Hrvatskom. Interesantno da Hrvatska ima granične probleme sa svim svojim susedima...

ANTE BAN

pre 6 godina

Komšije; SMEŠNI STE mnogo sa ovakovim naslovima! NIŠTA se neće doditi, a Janezi u Piranski zaljev neće smjeti kročiti nogom! Pomognite im vi!

srdjanmargulan

pre 6 godina

Хрватима је све мало. Да им да неко и целу бившу Југу биће им мало толико су незасити. Словенци траже своје а Хрвати недају па недају, мало им је све и што је најгоре мисле да су свемогући и да им нико не може ништа. Време ће да покаже да се грдно варају.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija