• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

27.07.2017

18:46

U SUDARU SAD I RUSIJE NAJDEBLJI KRAJ IZVUĆIĆE HRVATI: Zagreb čeka ekonomski sunovrat ako bude slepo slušao Vašington!

Balkan

U SUDARU SAD I RUSIJE NAJDEBLJI KRAJ IZVUĆIĆE HRVATI: Zagreb čeka ekonomski sunovrat ako bude slepo slušao Vašington!

Podeli vest

Nove, dodatne sankcije koje predlaže američki Predstavnički dom Rusiji, još više će zakomplikovati odnose Amerike i Rusije ako ih usvoji Senat i predsednik Donald Tramp, a posledice bi mogle osetiti i zemlje-članice EU, pa tako i Hrvatska, piše Jutarnji list

Naime, zbog sankcija bi mogli biti ugroženi mnogi projekti koji su u toku ili se planiraju, a neki od njih povezani su i s hrvatskim nastojanjima da se osigura distribucija gasa iz Azerbejdžana.

Hrvatska privreda je do sada trpela veliku štetu zbog sankcija Rusiji

S druge strane, američka inicijativa o novim sankcijama, koju podržavaju i republikanci i demokrate, izazvala je u Moskvi ogorčenje ruskih vlasti, uz pretnju da će biti preduzete protivmere prema svima koji će primeniti sankcije. 

Rusija je pripremila ekonomske i političke mere koje će biti usvojene ako Senat i američki predsednik Donald Tramp podrže nacrt zakona, a procena je da bi nastavak sankcija mogao zakočiti mnoge proevropske projekte, među kojima i one za koje je zainteresovana Hrvatska.

LJUBLJANA SPREMA ŽESTOK RAT, AKO ZAGREB NE PREDA PIRANSKI ZALIV "DEŽELI": Slovence ne zanimaju hrvatska prenemaganja!

- Kada je reč o nama, mi ćemo kao i dosad slediti sve ono na što odluči Evropska unija. Prostora za soliranje nema i Hrvatska u tom smislu neće preduzimati nikakve mere koje ne odobri Brisel - rečeno je Jutarnjem listu u diplomatskim izvorima. 

USTAŠE DIŽU KAJOVE NA SRBE NA GODIŠNJICU OLUJE! Nova strašna provokacija Hrvatske na koju niko iz EU nije reagovao!

Hrvatska privreda je do sada trpela veliku štetu zbog sankcija Rusiji, a podaci poslednjih godina pokazuju da bi izvoz brže rastao da nije bilo sankcija.

Tanjug

Diplomate u Briselu kažu da će i ovaj put Evropska unija biti kolateralna šteta američkih sankcija i da ima pokušaja da se Trampova administracija ubedi da od njih odustane ili da bar budu ublažene. 

Kako se sve više kvare odnosi nove američke administracije i EU, Hrvatska se našla u specifičnom položaju, jer je upravo na energetskom planu dobila veliku podršku od Vašingtona, navodi list. 

Ugrožen je "Južni gasni koridor", koji je trebalo da obezbedi Gruziju, Tursku, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku gasom iz Azerbejdžana

Videlo se to na nedavnom Samitu Inicijative tri mora u Varšavi, gde je predsednik SAD pohvalio hrvatska nastojanja za energetsku nezavisnost. 

TAKO TREBA! HRVATI OSVOJILI PRASE I PODELILI GA SA SRBIMA, KOJI SU IM UZVRATILI GOMILOM PIVA! Igrali su fudbal, a ne rat! Nemci ostali bez teksta!

U razgovoru sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, Tramp je obećao podršku Amerike za hrvatske planove kada je reč o energetici, a sada bi mnogi projekti zbog sankcija Rusiji mogli biti ugroženi.

Procena je da bi posledice mogle osetiti i mnoge druge evropske države, pre svega Nemačka, jer bi trebalo da budu primenjivane i prema kompanijama koje učestvuju u gradnji ruskih gasovoda.

Isto tako, ekonomski stručnjaci EU upozoravaju da bi sankcije mogle ugroziti projekte koji nastoje da smanje evropsku potražnju za ruskim energentima. 

AKO PUTUJETE U HRVATSKU NE SPOMINJITE SRBE I PAZITE NA MINE! Travel čenel ozbiljno upozorio britanske turiste!

Tako bi bio ugrožen "Južni gasni koridor", koji je trebalo da obezbedi Gruziju, Tursku, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku gasom iz Azerbejdžana, a kako i ruski Lukoil učestvuje u tom poslu sankcije bi mogle dovesti u pitanje celi projekt, navodi Jutarnji list".
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
didi

pre 5 godina

neka ih zadesi ne samo to nego još više, nisu zaslužili ništa bolje samo još gore kada su napravljenji na jadu i otimanju od Srba,bravo slovenci samo ih pritiskajte.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17