• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: www.portalnovosti.com

06.08.2017

10:13

(FOTO) ČEDO, MAJKU TI! Ustaše fašističkim grafitima predstavniku Srba u Rijeci išarali automobil!

Balkan

(FOTO) ČEDO, MAJKU TI! Ustaše fašističkim grafitima predstavniku Srba u Rijeci išarali automobil!

Podeli vest

U noći s 4. na 5. avgusta išaran je automobil Mila Opačića, predsednika VSNM grada Rijeke i jednog od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u tom gradu

Kako javlja zagrebački portal Novosti, kad je Opačić jutros izašao ispred svoje zgrade u kvartu Vežice, imao je šta da vidi: vozilo je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri ‘s’ i ‘čedo majku mu’, pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.

- Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se oseća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove - rekao je u razgovoru za Novosti Opačić, dodajući da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.

 
www.portalnovosti.com

Njegove komšije iz zgrade bile su šokirane kad su videle automobil i policiju kako obavlja uviđaj.

- Kasnije su došli i forenzičari i interventna policija, a o svemu je obaviješten i DORH - rekao je Opačić i dodao da će policija DORH podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca za poticanje na nasilje i mržnju.

Mile Opačić je o svemu obavestio i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio to nedelo. Događaj je u ime primorsko-goranske organizacije SDSS osudio i njen predsednik Milan Eraković.

- Najoštrije osuđujemo ovaj čin i očekujemo da nadležni pronađu krivce, kao i da se takvo nešto više ne ponovi - rekao je Eraković, dodajući da su incidenti te vrste u Rijeci vrlo retki i da se godinama nisu dešavali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

i.... Ako ja još umem da čitam...Ovaj je sam sebi majku....- J.bo...! Toliko o "ustaškoj pismenosti"....!

mauser

pre 6 godina

Pa slabo čitaš, tekst je na latinici malo promisli prije nego napišeš komentar. Autor je dobro napisao tekst....

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ако је оно... "М"...латинично... "Т" онда сам ја.... - "Шварценегер"...!!

nada

pre 6 godina

Ma nema od toga nista - krivac ne postoji kada je Srbin u pitanju !!!!!!!!!!! Sta bi se desilo kada bi nekom Hrvatu u Srbiji isarali auto ?Ceo svet bi se digao na noge ! Dosta bre vise - Srbijo protestnu notu i sankcije ustasama !!!!!!!!!!!!!

CROCOP

pre 6 godina

Nemoj da ti Ustaša pregazi di Vranje i vrati zemlju nebeskom narodu Hrvatima

Lala iz Banata

pre 6 godina

Podigni Ti... prvo svoj "Agrokop", ako si već toliko.... -"pametan" i..."Silan"....?!

poskok

pre 6 godina

Pa ti bi vec negde kod Zlatibor bio bi sprecen magare glupo

Manjo

pre 6 godina

"Boze,sacuvaj nas od kuge i hrvata." stara izreka koja i danas ima jasno znacenje. pametnom dovoljno.

mileta

pre 6 godina

AKO SI SAMO POMISLIO DA JE OVO KRAJ MNOGO GRESIS UJO,JEDNOGA JUTRA SRBIN NA VRATIMA. DA VAM NIJE BILO AMERA I SVABA NIKADA NEBISTE NI KNIN POBEDILI.

bubasvaba

pre 6 godina

Brco SRBI ajmo svi na more u lepu njihovu vidite uz letovamje dobijete i besplatno farbanje svog auta.

don kihot

pre 6 godina

Baš ti hvala, Bubašvabo, komentar mi prija- rekao si baš do reči što bih rek`o i ja! Iz godine u godinu kada sunce greje, pola Srba tamo ide, Hrvatska se smeje! Aoj Srbi, braćo mila, bestraga vam glava, tamo muzu vaše pare, dok god ima krava! Baš nas vole ko vuk ovcu ili jagnje mlado, kad požele malo mesa, zakolju nas rado!

ANTE BAN

pre 6 godina

Ne možete u nas na more ni da hoćete! Prepuni smo i bez vas, a kao takovi kakvi ste, potpuno ste nam nepotrebni! Sretan vam odmor u Grčkoj!

Mara

pre 6 godina

Kako bi ustase mogle drugacije da se ponasaju,nego po scenariju koji im diktira Kolinda i Plenkovic,glavne ustase.\n

Dado

pre 6 godina

Sta ocekivati od neljudi koji su imali decije logore!

Vla

pre 6 godina

Kako ih mozes ljudima zvati, zivotinje nemogu biti ljudi

Srbin sa zaštićenim poreklom

pre 6 godina

А да ти мало научиш да пишеш,пробај и видећеш да није тешко...?...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija