• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

08.08.2017

18:47

IZGUBIO KOMPAS! ZAEV UDARIO NA PUTINA, RUSIJA NIJE PRIJATELJ MAKEDONIJE: SAD i NATO su im braća i glavni saveznici!

Balkan

IZGUBIO KOMPAS! ZAEV UDARIO NA PUTINA, RUSIJA NIJE PRIJATELJ MAKEDONIJE: SAD i NATO su im braća i glavni saveznici!

Podeli vest

Vlada u Skoplju pojačava nastojanja da Makedonija uđe u NATO, tvrdeći da će članstvo u toj vojnoj alijansi zaštititi zemlju od ruskog mešanja u njene unutrašnje poslove.

Uticaji koji predstavljaju mešanje u taj strateški cilj nisu od pomoći, niti su prijateljski, rekla je ministar odbrane Makedonije Radmila Šekerinska u intervjuu agenciji "Blumberg".

PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI! Brajan Hojt Ji dolazi da spreči osovinu Srbija-Rusija-Kina!

- I pre izbora Vlade, bili smo svedoci određenog 'curenja' informacija o pokušajima Rusije da ostvari uticaj u ključnim političkim i bezbednosnim sferama. Zabrinuti smo zbog njih. Verujemo da članstvo Makedonije u NATO-u može da zaustavi te pokušaje - kazala je Šekerinska.

Od juna, posle prve promene državnog rukovodstva nakon više od deset godina, Makedonija pokušava da oživi napore za pristupanje Evropskoj uniji i NATO-u, navodi "Blumberg".

ZAEV "PREKRSTIO" MAKEDONIJU! Molio Pensa da mu pomogne oko referenduma - JER SE PLAŠI NEMIRA!

Šekerinska je rekla da Vlada premijera Zorana Zaeva nastoji da popravi odnose sa Grčkom, koja zbog spora oko imena blokira pokušaje Makedonije da uđe u NATO, i posveti se internim reformama tokom perioda od devet meseci radi "što skorijeg" ulaska u Severnoatlantsku vojnu alijansu.

Makedonija mora da se pozabavi pitanjima vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa, koja su trenutno viđena kao problem kada je reč o ulasku Makedonije u NATO, kazala je makedonska ministarka.

MRAČNA PROGNOZA VOLSTRIT ŽURNALA: Preti nam još jedan krug BALKANSKOG KRVOPROLIĆA!

- Ostaćemo posvećeni ostvarivanju tih reformi, ali ćemo nastaviti da tražimo od zemalja-članica NATO-a da cene te napore, uzmu u obzir rezultate i donesu odluke što pre - rekla je Šekerinska.

Tanjug

Nastojeći da sledi primer Crne Gore, koja je u junu postala članica NATO-a, Makedonija će u 2018. godini povećati budžetska izdvajanja za odbranu, koja trenutno iznose manje od jedan odsto BDP-a, kazala je ministarka odbrane.

MAKEDONCI POSTAJU BUGARI: Zaev prihvatio zahtev Sofije, neće postojati ni makedonski jezik ni makedonska nacija!

Šekerinska, koja je i zamenik premijera Makedonije, pozdravila je prošlonedeljnu posetu potpredsednika SAD Majkla Pensa Crnoj Gori, ističući da je ta poseta predstavljala "ključnu poruku" koja je otklonila sve ranije sumnje u posvećenost Vašingtona NATO-u i regionu.

- Te sumnje su iščezle - rekla je Šekerinska.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pjer

pre 6 godina

Potrebno je slomiti \"ruski koridor\" - R.Srpsku, Srbiju, Makedoniju, Crna Gora je bila poslednja na \"jadranskom koridoru\"...\n\n

Nato u blato

pre 6 godina

СРБИЈА & РУСИЈА НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija