• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2017

14:31

NOVI JAČI ZEMLJOTRES POGODIO RIJEKU: Seizmolozi sležu ramenima, možda prestane a možda i potraje!

Balkan

NOVI JAČI ZEMLJOTRES POGODIO RIJEKU: Seizmolozi sležu ramenima, možda prestane a možda i potraje!

Podeli vest

U 13.37 područje Rijeke pogodio je novi zemljotres , javio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC)

Potres se dogodio nakon četiri zemljotresa, koji su se dogodili prošle noći.

Građani kažu da se čuo zvuk nalik eksploziji, seizmolozi kažu da je reč o ''prilično jakom podrhtavanju''.

Ovog puta magnituda je bila 3.9, a epicentar potresa 21 kilometar istočno od Rijeke i pet kilometara istočno od Hreljina, na dubini od dva kilometra, preneli su hrvatski mediji.

Potres se osetio u Omišlju na Krku, u Crikvenici, na području celog Kvarnera, a čitatelji 24 sata javili su da su podrhtavanje osetili i na plaži u Malinskoj. 

Niz potresa s epicentrima jugoistočno od Rijeke od utorka je uznemirio Riječane i druge stanovnike Kvarnera, ali i turiste, budeći ih iz sna, navela je agencija Hina. 

 

 


Najjači zabeleženi potres u Rijeci bio je 1750. godine kad su se srušile mnoge građevine, stambene zgrade, crkve i crkveni zvonici, kao i gradski toranj. 

Prema rečima dežurnog seizmologa Tomislava Fiketa, ne može se reći da li je niz potresa definitivno stao jer se "ne zna šta se zbiva ispod površine Zemlje", navodi N1. 

- Moguće je da se ovakva serija nastavi još nedeljama, a moguće je i da stane. Svašta se u istoriji događalo. Svedočili smo serijama koje su trajale duže i kraće, serijama koje su počele slabijim potresom, a nastavile jačim, i serijama koje su imale neki jači potres unutar niza- rekao je fizičar.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija