• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

10.08.2017

13:12

UŽAS NA POPULARNOJ PLAŽI: Stršljenovi napravili gnezdo u granama vrbe

Balkan

UŽAS NA POPULARNOJ PLAŽI: Stršljenovi napravili gnezdo u granama vrbe

Podeli vest

Na popularnom kupalištu na Dravi dogodio se pravi horor prošlog vikenda, kada je dečaka (5) stršljen ubo u glavu, nakon čega je on hitno prebačen u bolnicu

Dečaka, koga su na kupalište na Dravi doveli baka i deka, ubo je stršljen u glavu i hitno je odvezen u bolnicu, a pre nekoliko dana na istom mestu u Osjeku jednog mladića je takođe ubo stršljen.

Opasno gnezdo stršljenovi su svili na jednoj od od tri vrbe na zapadnom ulazu u "Kopiku".

- Iako su prisutni zvali nadležne službe, oni su rekli da nisu odgovorni - ispričao je jedan od kupača i dodao da su u pomoć priskočili ljudi koji su se zadesili tu.

Jedan od kupača je pažljivo brenerom skinuo gnezdo i tako uspeo da spreči još veću tragediju.

- Bila je sreća u nesreći to što sam ih uništio u vrbi, jer su to bile male jedinke koje bi izišle za dva do tri dana. Dok sam polivao vrbu nakon paljenja gnezda osetio sam da lete meni iza leđa i imao sam šta da vidim – na bazenima ih je bilo jako mnogo i odmah smo otišli tamo i sve rešili. Da se to nije dogodilo, u četvrtak bi na Kopiki bio masakr, to vam slobodno mogu reći, jer kao što mi volimo svoju decu, tako i stršljeni brane svoju i osećaju se ugroženima. Tada napadaju sve što se miče, ali i sve što ima povišene tonove i tvrdim da bi napali mnoge kupače - rekao je pčelar Ivica Mišin, koji je uklonio brojna gnezda ne samo u Osijeku, nego i u bližoj i daljoj okolini, i to sve volonterski.

Romano Kristić, osječki načelnik Upravnog odelenja za socijalnu pomoć i zdravstvo kazao je da, nažalost, poslovi deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije ne pokrivaju uklanjanje opasnih gnezda.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija