• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2017

17:08

ALBANSKA VLADA BRANI HULIGANA S DRONOM: Tirana moli Zagreb da ne izručuje Ismaila Morinu Srbiji!

Balkan

ALBANSKA VLADA BRANI HULIGANA S DRONOM: Tirana moli Zagreb da ne izručuje Ismaila Morinu Srbiji!

Podeli vest

Albanija je od vlasti u Zagrebu zatražila da ne izručuju Srbiji, Ismaila Morinu koji je upravljao dronom na utakmici između Srbije i Albanije, navodeći da su "optužbe protiv njega političke", kao i da bi mu u slučaju ekstradicije "život bio ugrožen", pišu mediji u Tirani, a o ovom slučaju treba da se oglasi hrvatski Vrhovni sud

- Smatramo da postoji osnova da se Ismail Morina ne izruči Srbiji- napisao je albanski ministar pravde Gazmend Bardi u pismu hrvatskom kolegi, naglašavajući da u optužnici protiv Morine "postoji dovoljno elemenata kako bi se taj dokument ocenio kao politički".

- Uvereni smo da bi život Ismaila Morine bio ugrožen ukoliko bi bio izručen Srbiji- navodi se u pismu albanskog ministra pravde.

Pismo albanskog ministra usledilo je posle hapšenja Morine u Dubrovniku i odluke prvostepenog suda da omogući njegovo izručenje Srbiji. Morina je krajem jula zatražio politički azil u Hrvatskoj i istovremeno podneo žalbu takošnjem Vrhovnom sudu na odluku o izručenju, prenosi RTS pisanje Panorame.

MORINA NEMA OSNOV ZA TRAŽENJE AZILA U HRVATSKOJ: Toma Fila objasnio zašto bi provokator morao da bude izručen Srbiji!

Morina je osumnjičen da je na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u oktobru 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa "Etničke Albanije", što je pokrenulo talas nasilja, nakon čega je utakmica prekinuta.

Hrvatsko pravosuđe se još nije oglašavalo povodom molbe Ismaila Morine da mu se u toj državi dodeli politički azil. Prema navodima njegovog advokata Darka Butigana, ekstradicioni postupak pred Vrhovnim sudom mogao bi da potraje nekoliko meseci.

SRBIJI JOŠ JEDNOM ZABIJA NOŽ U LEĐA! Stjepan Mesić urgira da Morinu ne izruče Beogradu!

Albanska policija je 7. oktobra 2015. godine, dan pred drugu utakmicu Albanije i Srbije, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posedovanja oružja, ali ga je albanski vrhovni sud pustio iz zatvora posle više od tri meseca i odredio mu kućni pritvor.

Prištinski mediji su pisali da je Morina sa grupom navijača, odmah posle puštanja iz pritvora, boravio na Kosovu, u Vučitrnu.

GDE MU JE NESTALA HRABROST? Ismail Morina se smrtno plaši izručenja Srbiji!

Nakon hapšenja u Hrvatskoj i prošlonedeljne odluke o izručenju, Fudbalski savez Albanije u saopštenju poziva vladu te zemlje da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morine Srbiji".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goxy

pre 6 godina

zaje.avaju nas sa ovim isto ko i sa haradinajem,naravno da ga nece isporuciti samo nas pale malo!mi netreba samo da se lozimo i onda ce im biti manje zanimljivo!\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija