• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2017

11:42

SUD BLOKIRAO IMOVINU Svetozara Marovića i njegove porodice

Balkan

SUD BLOKIRAO IMOVINU Svetozara Marovića i njegove porodice

Podeli vest

Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi

Sud u Podgorici je na zahtev specijalnog tužioca blokirao imovinu Marovićeve supruge Đorđine, sina Miloša, kao i članova njegove porodice, navode podgoričke Vijesti.

Time je sud prihvatio zahtev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina osuđenog vođe budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima, navodi podgorički list.

Privremena mera zabrana korišećenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice. Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata u Budvi koji je sredinom jula prodao za 180.000 evra.

Time je stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora dokorašnjeg funkcionera crnogorske vladajuće DPS sa slovenačkom državljankom do okončanja finansijske istrage i eventualnog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.

Blokirano je i raspolaganje četvorospratnom vilom Marovićeve supruge Đorđine u budvanskom naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po evra.

Vilu od 207 kvadrata Marovićeva je 2012. godine kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 evra. Odmah posle toga kuća je porušena i izgrađena je nova četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.

Blokirana je imovina i mlađeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića.

Svetozar Marović je prošle godine osuđen na tri godine i devet meseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi nakon što se nagodio s tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati milion evra.

Nekada visoki funkcioner vladajuće DPS, međutim, nije u zakonskom roku uplatio novac, niti se pojavio na izdržavanje kazne u zatvoru u Podgorici, zbog čega je za njim ranije raspisana poternica.

On na vreme državi nije izmirio 100.000 evra zbog čega mu je nedavno kazna povećana za godinu, na 4,9 meseci zatvora.

I njegov sin je priznao da je bio deo kriminalne grupe i zbog nezakonitosti oko kupoprodaje zemlje na Jazu osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 evra. Novac je uplatio, a zatvorska kazna ga čeka. U međuvremenu je dobio srpsko državljanstvo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija