• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2017

19:51

NIJE KRIV ZA ZLOČIN U SREBRENICI: Osumnjičeni Srbin za neopravdani pritvor u BiH dobija 130.000 evra

Balkan

NIJE KRIV ZA ZLOČIN U SREBRENICI: Osumnjičeni Srbin za neopravdani pritvor u BiH dobija 130.000 evra

Podeli vest

Sud Bosne i Hercegovine naložio je da Aleksandru Cvetkoviću bude isplaćeno 255.000 konvertibilnih maraka (oko 130.000 evra), kao odšteta za vreme provedeno u pritvoru, a pošto je oslobođen optužbe za učešće u zločinu u Srebrenici

Cvetković, bivši pripadnik 10. diverzantskog odreda vojske Republike Srpske, oslobođen je optužbe da je učestvovao u zločinu u Srebrenici u julu 1995, a on je, zbog boravka u pritvoru, tužio BiH.

Prema prvostepenoj presudi, Cvetkoviću je BiH dužna da isplati oko 167.000 maraka zbog nezakonitog hapšenja, a preostali deo novca zbog izgubljene dobiti tokom boravka u pritvoru, otkako ga je 2013. Izrael izručio BiH.

Cvetkovićev branilac Miloš Sikiraš je rekao da je ovakva presuda očekivana, iako misli da će se Pravobranilaštvo BiH žaliti, prenosi Fena.

Cvetković je uhapšen u avgustu 2010. godine u Izraelu na osnovu međunarodne poternice koja je raspisana na zahtjev BiH jer je bio osumnjičen za genocid.

Nakon tri godine postupka, pravosuđe u Izraelu donelo je odluku da ga izruči BiH.

SRBIMA ZA RAZBIJANJE "GENOCIDA U SREBRENICI" TREBA RASELOV SUD: Za zapad je Srebrenica alibi za svo nasilje, bombardovanje, osiromašeni uranijum...

(VIDEO) BAKIR PRETIO SRBIJI, ČANAK I ČEDA GA PODRŽALI APLAUZOM! Kukavni opozicionari u centru neviđenog skandala u Srebrenici!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija