• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2017

21:36

PUPOVAC: Dobro da je ploča sklonjena, ali ...

Balkan

PUPOVAC: Dobro da je ploča sklonjena, ali ...

Podeli vest

Saborski zastupnik i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac kaže da je dobro da HOS-ova ploča sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" više nije u Jasenovcu, ali da nije dobro što je na mestu na kojem je sada postavljena (u Novskoj) i što je omogućena dalja legalizacija postavljanja takve ploče

- To su dve stvari koje čine mene i moju stranku nezadovoljnima. Ploča je postavljena na lokalitet Trokut, 20-ak metara od mesta gde je bila spomen-kosturnica pripadnika partizanskih jedinica koje su oslobađale Jasenovac i Novsku i koja je minirana ujesen 1992. i u kojoj je bilo oko 650 ljudskih ostataka - kaže on.

(FOTO) SKINUTA PLOČA S NATPISOM "ZA DOM SPREMNI" U JASENOVCU! Ustaše najavljuju proteste!

 

S tog područja iz kotara Novska prema logoru Jasenovac, prema popisu koji je do sada kompletiran, skončalo je više od 3.000 ljudi - Srba, Roma, Hrvata, Jevreja i o toj se stvari mora voditi računa, a produženje ili dalja legalizacija kao uslov za uklanjanje ove ploče iz Jasenovca je nešto što nam posebno smeta, rekao je Pupovac novinarima u Saboru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija