• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2017

09:42

ALIJA JE ODAVAO UTISAK DOBRICE, A BIO JE TVRDI ISLAMISTA: Varao je i Miloševića i Tuđmana i međunarodnu zajednicu!

Balkan

ALIJA JE ODAVAO UTISAK DOBRICE, A BIO JE TVRDI ISLAMISTA: Varao je i Miloševića i Tuđmana i međunarodnu zajednicu!

Podeli vest

Prvi predsednik BiH Alija Izetbegović je odavao utisak dobrice, a iza kulisa je bio tvrdi islamista, rekao je akademik Davorin Rudolf sinoć na promociji knjige "Druga strana Rubikona, politička strategija Alije Izetbegovića"

Autor ovog rukopisa, Miroslav Tuđman, koji je rekao da se nije bavio procesom protiv Hrvata iz BiH koji se vodi u Hagu, ali da knjiga dokazuje koliko je taj proces besmislen.

Izetbegović je izmislio podelu BiH između Tuđmana i Miloševića i bio je nepošten prema druga dva naroda i neiskren prema međunarodnoj zajednici, kaza je akademik Ivan Aralica.

SUJETNI LUDAK! Amerikanka BAKIRU POKAZALA SREDNJI PRST, a on naredio da je ODMAH UHAPSE!

Njegov kolega Ante Nazor je rekao da Tuđmanova knjiga doprinosi da se naučno utvrdi šta se događalo u BiH, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Inače, ova knjiga i izjave Miroslava Tuđmana, da je Alija Izetbegović odgovoran za to što je zbog velikog broja mudžahedina tokom rata u BiH, ta država postala pretnja po bezbednost od terorizma u celoj Evropi, izazvala je tenzije između autora i Alijinog sina, Bakira Izetbegovića.

POSAO JE DOBAR, A PARA LAKA! Za nošenje burke 100, za džihad 300 evra! ISIS OSVAJA BIH, a Alijin mali istražuje otkud Srbi i Hrvati u Bosni!

- Sve ovo što se sada događa po Evropi, događalo i deved

fotomontaža

esetih. Bio je to, rekao je, začetak današnjeg islamskog terorizma - poručio je Tuđman.

Izetbegović mlađi je optužio Miroslava Tuđmana da je odgovoran za dolazak mudžahedina u BiH s obzirom na to da je tada bio šef hrvatske tajne službe, a da su mudžahedini u BiH ulazili preko Hrvatske.

LUD, A TO NE ZNA! IZETBEGOVIĆ: SRBI I HRVATI U BOSNI SU IZMIŠLJENE NACIJE: Glupost koju je odvalio Alijin sin hit u regionu!

Ustvrdio je i da je Franjo Tuđman vođa udruženog zločinačkog poduhvata, da je zločinac i da je mudžahedine u BiH slala Hrvatska

- To će biti u Hagu dokazan zločin svakoga i Tudmana i bivšeg ministra odbrane Šuška - istakao je Izetbegović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihailo

pre 6 godina

Hvala Bogu da su sinovi progovorili o svojim zajedničkim poduhvatima sa svojim taticama. Obojica su bili angažovani kao šefovi tatinih tajnih službi kod svojin očeva, Još če ispasti na kraju da je Milošević bio "bogojavljenska vodica" prema ovima i da je naša neviđena sreća što je njegov sin Marko samo nosio gajbice...

SSSS

pre 6 godina

alija izigravao dobricu cosica zasto ne piste koju kolicinu oruzja je slobodan oteo od jugoslavneske narodne armije i krenuo sa tom silom prvo na ustase pa potom na bosnu i herecgovinu i Kosovo Hrvatska je imala srecu da je dobila oruzje od njemacke i amerike zato se i odbranila od vas cetnika a alija je imao mrvice jer oruzje koje su aliji slali prijatelji po svijetu je tudjman otimao i sa tim oruzjem se i on ukljucio sa srbima u unistenje bosnjaka

Branko

pre 6 godina

Dragi Bošnjaci i Bosanci, pošteni Bošnjaci i Bosanci, da li sada vidite zašto su se Srbi iz Bosne digli protiv Alije i SDA? Sad oba dvojica sinova priznaju da su prevozili i uvozili mudžahedine, a to su bili uglavnom talibani iz afganistanskih ratova. Preko 7,5 hiljada takvih je došlo u Bosnu odmah na početku rata i otpočelo sa stvaranjem šerijatske Islamske države u srcu Evrope pod pokroviteljstvom familije Izetbegović i još nekih eminentnih Bošnjačkih familija. Ratko Mladić i Radovan Karadžić će u istoriji biti zapisani kao oni prvi koji su se usprotivili totalnoj islamizaciji Bosne i Hecegovine, Balkana, a s njima i cijele Evrope.

Stojan

pre 6 godina

Potpuno ste u pravu Branko samo ja njih nebi oslovljavala sa "dragi" jer oni su ukazali dobrodoslicu tim mudzahedinima i uvek su sa njima pretili i rame uz rame su se borili sa njima i ucestvovali u raznim zlocinima. Sa svojom zlocinackom propagandom koja je finansirana od strane arapskih drzava a pod vodjstvom Klintonovih cak ni dan danas ne prestaju. Zato nikad "dragi". Pored svega oni su potomci onih koji su prodali svoj narod i svoju veru Turcima i sa kojima i dan danas rade o glavama Srba.

Smiljenka

pre 6 godina

Izmetbegovic nije hteo ni sa Srbima ni sa Hrvatima, nego nezavisnu cisto muslimansku unitarnu BiH, kolika god bila. Zato je i pristao na Kutiljerov plan. Medjutim, dosao je Cimerman i pitao ga zasto da se time zadovilji, kada moze da dobije sve !!! I tako je zapoceo rat u BiH. Alija Izetbegovic je po svaku cenu zeleo sukob..Namera je bila jednom za svagda razdvojiti Srbe islamske veroispovesti od istog naroda hriscanske vere..Da bi se stvorila ne premostiva mrznja i pokidale sve prirodne veze koje su egzistirale kroz jezik i kulturu vekovima bila je potrebna krv..Na zalost Alija je ostvario svoj naum te kao produkte toga imamo krivotvorenje istotije,kulture,jezika..i sta sve ne.

Relax

pre 6 godina

A Voja, Vuk i Dobrica mu slali čokoladu i banane u zatvor.

vladbgd

pre 6 godina

Bio je olos, ni sin mu nije bolji, ali naleteo na Vucica, pa ne zna gde udara

mujo

pre 6 godina

Kada su se Tuđman i Milošević u Karađorđevu dogovarali podjelu BOSNE rekli su lahko ćemo sa ALIJOM i Muslimanima jer oni nejmaju oružje. AL KURAC BOŠNJAK JE TO ODKULINA BANA SE BORIMO SA INKVIZITOIMA I OSTALOM MRAKOM. ČETE POPUŠILI STE GA U BOSNI!!!!!!!!!!!!

Smiljenka

pre 6 godina

Amerikanci su vec 1992. godine imali podatke da je Iran otvorio krijumcarski put prema Bosni i Hercegovini i to uz pomoc Turske. Dakle, to se desavalo dvije godine prije kontroverzne odluke predsednika Clintona kojom je Hrvatskoj dao diplomatsko "zeleno svetlo" za isporuku naoruzanja koje je dolazilo pretezno iz Irana, ali i drugih islamskih zamalja. , jos 1993. godine prikupljeni su podaci o tome ko daje novac i oruzje za Armiju BiH. Ustanovljeno je da preko Turske oruzje i novac salju Saudijska Arabija, Malezija, Bruneji i Pakistan, ali i da je oruzje dopremano iz Argentine i Madjarske, sto je radeno preko hrvatskih veza. Americka administracija je jos u septembru 1992. godine (u vreme predsjednika Georga Busha) vrlo ostro reagirala kada je satelitskim snimkom utvrdeno da je jedan iranski avion doleteo u zagrebacku zracnu luku. U njemu je bilo 4.000 komada automatskog naoruzanja, a hrvatskoj je vladi iz Washingtona stigla sugestija da taj tovar zaplene. Postoje i podaci o tome kako je u jesen 1992. godine uspostavljena krijumcarska veza. Naime, tokom boravka tadasnjeg predsednika Predsjednistva BiH Alije Izetbegovica u Teheranu, 30. i 31. oktobra, napravljen je sporazum da se naoruzanje za Armiju BiH doprema preko Hrvatske. Republika Hrvatska je normalizirala odnose s Iranom 18. aprila 1992. godine, kada je za ambasadora u Teheran poslat hrvatski musliman Osman Muftic. Upravo je on, prema podacima obavjestajnih sluzbi, bio taj koji je ugovarao detalje oko dopreme naoruzanja. S njim je najblize suradjivao Omer Behmen, bosanski ambasador u Iranu u to doba, kao i Hasan Cengic, koji se u obavjestajnim krugovima Zapada naziva "bosanskomuslimanskim trgovcem oruzjem". Medjutim, prema recima predstavnika bosanskih muslimana, biljeze americki obavjestajci, u tom je procesu suradnja s hrvatskom vladom bila "sarena" od samog starta. I jos se jedan covjek pominje kao kljucna figura u pregovorima oko naoruzanja – Haris Silajdzic!

veselin

pre 6 godina

normalno sin generala jna u penziji zeli da izbrise karadjordjevo i mostarski most koji se sam od sebe srusio a njevova vojska okrivljena.u hagu za taj slucaj lezi reziser praljak.a najmladji dr ekonomije u bivsij nam drzavi za logor dretelj gde lezase muslimani i srbi u duetu.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija