• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2017

22:34

ORBANE SRBINE! MAĐARI BLOKIRALI HRVATE! Kolinda ljuta, poručila da će izribati premijera Viktora Orbana!

Balkan

ORBANE SRBINE! MAĐARI BLOKIRALI HRVATE! Kolinda ljuta, poručila da će izribati premijera Viktora Orbana!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je "neugodno iznenađena stavom Mađarske" koja je blokirala ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku saradnju (OECD) i da će tražiti da to pitanje "malo dublje raspravi" sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom

Ona je to izjavila u intervjuu u emisiji "Tačka na sedmicu" televizije N1, koja će biti emitovana sutra ujutru od 9 sati. Predsednica Hrvatske u intervjuu je komentarisala i odnose sa susednim državama.

- Ne mislim da bi ova arbitraža (o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije) trebalo da određuje slovenački stav prema nama u odnosu na druga pitanja, od OECD do Šengena. Odnosi Hrvatske i Slovenije su u globalu puno pozitivniji nego samo ovo pitanje o kojima se neprestano govori - rekla je ona.

ZA DOM SPREMNI I SRBI OBARAJU HRVATSKU VLADU?! Ustaše će Plenkoviću doći glave!

Navela je da "više od milion Slovenaca posećuje hrvatsku obalu i rado su viđeni gosti" i da je "isto sa Mađariima''''. Hrvatska predsednica osvrnula se i na mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u OECD.

- 'Neugodno sam iznenađena stavom Mađarske i o tome ću razgovarati s premijerom Orbanom i predsednikom (Janošem) Aderom. Staviću to pitanje na sto da malo dublje to raspravimo. Postoje otvoreni problemi koji nisu lako rešivi, kao INA MOL. Mislim da postoji način da kao zrele demokratske države pristupimo rešavanju svega toga - rekla je Grabar Kitarović.

ALIJA JE ODAVAO UTISAK DOBRICE, A BIO JE TVRDI ISLAMISTA: Varao je i Miloševića i Tuđmana i međunarodnu zajednicu!

N1 podseća da je mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova u petak saopštilo da Mađarska neće podržati hrvatski zahtev za članstvo u OECD zbog odnosa Zagreba prema MOL i njenom šefu Žoltu Hernadiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bombarder

pre 6 godina

Pravilan naslov bi bio ORBANE TURCINE...poslije 500 godina turskog jahanja neznam kolko vam je srpske krvi ostalo...a i po mentalitetu ste slicni...

Stojan

pre 6 godina

Ako su vas jahali svi koji su nailazili to ne znaci da je i Srbima bilo tako. Ako je bila njihova vlast tamo preko poturcenih Srba to ne znaci da su stvarali Turcice. Pored toga, mnogi Srbi nisu ni bili pod Turskom vlasti kao oni u Krajini, Vojvodini itd, itd. A sto se tice Turaka, vise oni lice da su bili jahani od svega i svacega jer za nekoliko stotina godina su izgubili svoj originalni lik. Cak sada ni ne podsecaju na rasu iz koje su proistekli.

ZAGOR

pre 6 godina

Još da si napisao koliko godina su vas zezali Austro Ugari, doduše vaših pola su pokatoličeni Srbi.

Bombarder

pre 6 godina

Jedno je biti u austrougarskoj a sasvim drugo pod turcima...valjda shvacas razliku,zakon prve bracne noci itd...

vida

pre 6 godina

ina je data madjarima u kompenzaciju za podrsku u naoruzanju koje je madjarska dala hrvatskoj teritorijalnoj odbrani 1991 . radi ostvarivanja 1000 letnjeg hrvatskog sna o neovisnosti. to je cena i to se mora platiti.\n

Anton

pre 6 godina

Ej komsije, sta ima novo u Srbiju.Jel cvatu ruze?Vidim da je zanimljivije u tudjem dvoristu oduvjek vam bilo

Mile

pre 6 godina

Antone, Srbine vidim citas Informer. Ako more ako. Samo tako nastavi.

Sova

pre 6 godina

Ma samo dok vi citate nase novine i komentarisete bice nama dobro

moskva

pre 6 godina

pa ta vlast u hrvackoj smao pravi koflikte,sa slovencima,BIH SRBIJOM CRNOM GOROM I MADJARIMA, NE ne

Drago

pre 6 godina

Kolindice, dušo, pa kaj ste se nadali u EU? Ne možete vi samostalno negde biti, bez nadzora. Vazali ste bili u Austrougarskoj, tako vas smatraju i sada. Razbili ste državu u kojoj ste bili nešto, eto vam lijepe vaše sada. Ko vam je kriv!!!n

Dzoni

pre 6 godina

Ovo je bar prosto,Srbija je i te kako u dobrim odnosima sa Madjarskom pogotovo Vucic sa Orbanom..tako da se hrvatskoj vise ne isplati da cacka mecku i blokira Srbiju.

Vladimir

pre 6 godina

Upravo ovakvi slučajevi su ono što izaziva krizu EU, i sprečava je da se razvije u jedinstveni savez evropskih država... Sukob pojedinačnog, i opšteg... Ukoliko su standardi i pravila postavljeni kao osnov udruživanja i zajedničkih interesa, oni se moraju poštovati uvek i u svakom pojedinačnom slučaju... Onog trenutka kada se opšta pravila prekrše, razbili ste i sistem koji vas okuplja na jednom mestu...

iscander

pre 6 godina

Orban se ne plaši Merkel i Trumpa a kamoli će tek Kolinde...radi skoro što želi...

joca2

pre 6 godina

Niti je Hrvatska zrela, niti demokratska država, a u ovim slučajevima nema ucenjivački potencijal, koji obilato koristi kad joj mentori dozvole. Orban ne dozvoljava ni EU da ga ucenjuje a kamoli Hrvatskoj. Hrvatska će morati shvatiti jednom gde joj je mesto, jer samo u slučajevima pritisaka na Srbiju, ona ima neku značajniju ulogu u EU, za ostalo je uglavnom na marginama.

bubasvaba

pre 6 godina

Rvati nijedan komsija vam nevalja dali se vi pametnjakovici pitate sta je to sa vama ????? sa svima ste u svadji dali ste bre normalni ili jedini pametni na ovom svetu????.

Cro

pre 6 godina

Bijednici, ovo je za vas igra velikih, gdje ste vi od OECD_a? Hrvatska će riješiti spor sa Mađarskom, a vi se pripremajte za euroazijsku uniju, gdje će vam Turci krojiti kapu :-)

Poskok

pre 6 godina

Na zalost si upravo CRO to sam ja vec dugo video Ali da ne gresim isto je bilo za vreme osmanlije nasi svestenici su smatrali da bolje sa njima Osmanlije nego Latinima ovo je sve tacno i cinjenica citajte malo istoriju neznam vise sta da kazem ali meni se cini da smo mi Srbi veliki mazokisti!!!!!!!! i uvek cu smatrati da mi je vise srce ka zapadu no fence nikome ali ovo moje licno misljenje

Stepa

pre 6 godina

"Cro", prvo ne znam od cega ti je to skracenica, verovatno od neke bede, izvini mozda je od Kroasana, sad sam se setio. Cuj igra velikih, mozda je Madjarska velika ali vi ste veliki samo u vasim snovima. Ko vas bre zarezuje za bilo sta? Bitni ste Amerima i Nemcima samo kad treba da nesto da odradite na Balkanu. A koliko ste veliki pokazuju vase vodje koji jure tudje predsednike da se slikaju, dno dna, koliko ni sami sebe ne postujete. Ni kulture, ni jezika, ni istorije, nista, sve ste od drugih oteli.

Jox

pre 6 godina

Kakve veze ima Srbija sa ovim, pa da Orbana nazivate Srbinom?

vladbgd

pre 6 godina

Kolinda, prepao se Orban od tebe, pa pobegao na Floridu. Kaze, opasnija si od Irme

Anarhista

pre 6 godina

Свака расправа је узалудна. Питање је времена када обе параджаве ућу у састав мале Србије.

Ljuba

pre 6 godina

Ma ljudi pustite Kolindicu na miru,tak je sva dražesna...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija