• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Poslovni dnevnik

14.09.2017

20:39

HRVATSKA ĆE SKUPO PLATITI PREVARU BEZ PRESEDANA: Ruska Sberbanka odlučna da naplati svaki cent od Agrokora!

Balkan

HRVATSKA ĆE SKUPO PLATITI PREVARU BEZ PRESEDANA: Ruska Sberbanka odlučna da naplati svaki cent od Agrokora!

Podeli vest

Sberbanka će na sudu tražiti povraćaj duga od Agrokora, najavio je čelnik Sberbanke Herman Gref rekavši da je Agrokorov slučaj prevara bez presedana

Iz Sberbanke podsećaju da je Agrokorov dug prema Sberbanci 1,1 milijardu evra, a proizlazi iz nekoliko zajmova te da je u avgustu Sberbanka u Hrvatskoj pokrenula kazneni postupak protiv osnivača i većinskog deoničara Agrokora Ivice Todorića.

Mi ćemo postići naš cilj. Slučaj je bez presedana. Imamo takvu prevaru, još neviđenu. Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli, ali ćemo doći do cilja, poručuju iz Sberbanke

Sberbanka planira da procesuira i revizora koji je potvrdio Agrokorove falsifikovane poslovne izveštaje skrivajući obaveze veće od jedne milijarde dolara, rekao je Gref novinarima, prenosi agencija Tas i drugi ruski mediji.

- Što se tiče hrvatskog slučaja, ništa se ne menja. Imamo pravnu strategiju i ne mislimo da je ona na kratke staze. Naše su rezervacije (za Agrokorov dug) stopostotne, pa smo spremni za dugotrajni parnični postupak i dovešćemo pred lice pravde sve osobe koje su tamo počinile očiglednu prevaru - rekao je Gref. 

Dodao je kako je već podnesena kaznena prijava protiv vlasnika i uprave Agrokora te da se nada kako će "odgovornosti privesti i revizorsku kompaniju koja je potvrdila lažne izveštaje". 

NOVI ŠOK ZA HRVATE! POSLE RUSA I AMERI DIŽU TUŽBU: Ivica Todorić dovešće "lijepu njihovu" do bankrota!

Kaže kako je za to nužno nekoliko pravnih koraka i dokumenata, za što je potrebno određeno vreme te da već učinjeni pravni koraci, kao i oni koji slede, svedoče o tome da će se Sberbanka s slučajem Agrokor baviti detaljno. 

- Imamo velika potraživanja, kako u vezi sa shemom koju sprovodi hrvatska vlada, tako i prema menadžerima i revizorima same kompanije. Putem suda vratićemo naš novac, ali to može da potraje - rekao je Gref. 

Shutterstock

Prema njegovim rečima, Sberbanka ne namerava da više finansira Agrokor. 

- Situacija je za nas krajnje netransparentna, to smo nekoliko puta istakli hrvatskoj vladi. Čudno je što hrvatska vlada podupire odsustvo netransparentnosti. U nedostatku transparentnosti, kada ne razumemo koliko je novca potrebno za kompaniju i kakav je kvalitet upravljačkog kadra, kada ne razumemo koliko se učinkovito troši ovaj novac, ne želimo da učestvujemo u takvim procesima - dodao je šef Sberbanke.

SRBI NA SUDU DOBILI BANKE: Osiguranje kredita naplaćivali korisnicima, MORAĆE DA KLIJENTIMA VRATE MILIONE EVRA!

Gref je rekao da se Sberbank u slučaju Agrokor prvi put suočava s tako velikom prevarom. 

- Mi ćemo postići naš cilj. Slučaj je bez presedana. Imamo takvu prevaru, još neviđenu, kada uprava skriva stvarno stanje, fingira dobit i skriva se iza neravnoteže obveza veće od milijarde dolara. Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli, ali ipak mislim da ćemo doći do cilja - poručio je Gref, a prenose ruski mediji.

ČAK 11.000 RADNIKA U SRBIJI TAOCI IVICE TODORIĆA: U decembru odluka šta će biti sa Agrokorovim firmama u našoj zemlji!

Evo šta Todorić poseduje u Srbiji!!!

print

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mate

pre 6 godina

Hahahaaa Zinulo vam d..e da zaradite na kamati od 8-10%, umjesto da ste zadovoljni s 2%, ko svaki normalan svijet. Pa ste htjeli uzeti Agrokor i ucjenjivati Hrvatsku. Sad placite, miljarda eura potrosena na moderiziniranje hrvatskih tvornica i preuzimanje srpskih i slovenackih firmi, i na bogacenje Todorica. Hvala. Samo, nije Hrvatska Rusija bato, da su oligarsi nedodirljivi. Hrvatska je zrtvovala Todorica, i sad ganjajte njega, a Agrokor je preuzela, i sad ce ga prodati Amerikancima za jos miljardu, ne direktno nego kao zalog i prvenstvo naplate novog kredita. Sah-mat. Takve ucjene s lihvarskim kreditima prolaze u Africi, ne u EU.

Hrvat

pre 6 godina

Dali im zinulo d...pe ili ne Hrvatska se zeznula sa Todoricem. A prica o prodaji Amerima je prica za malu decu. Bolje da Hrvatska pusti Agrokor niz vodu nego da ode ona pod Jadran. Neka je Blagi bog u pomoc lopovima

Mile

pre 6 godina

Mate e budalo platice hrvatska i svi krvati poslednji dolar sa svim kamatama,bez agrokora ste vec ostali nisi ni svestan koliko ste blizu bankrota ameri ce vam uzeti agrokor ali bez firmi u srbiji...a to sto ti spavas na to uvo da je todoric zajebo rusku banku to je nevidjena glupost i rezultat medija u hrvatskoj uzeli ste milijardu vraticete bar 3 i to cete isplacivati iz budzeta svakog kvartala sa svim kamatama...kada shvatite sta vam je todoric uradio nece vam ostati ni za burek...za rusku banku ne brini jer drzava im je dala garancije...ukratko najebali ste debelo.

gago

pre 6 godina

Tup si bivsi brate 100%!Uzece bankari svoje pare ovako ili onako ali sigurno.

Vladimir

pre 6 godina

Dragi Mate, kamate izmedju stranaka spadaju u obligacione odnose, a njihova visina ne potire važnost zakona koji tretiraju oblast regularnog poslovanja. Hrvatska je postala deo EU, ali bi i dalje da baštini komunističke zakone po kojima država može da nacionalizuje privatnu svojinu. Još gore, u ovom slučaju, sa jasnom namerom da prikrije svoje učešće u prevari "nacionalnog hohštaplera", tražeći u tome podršku Amerike tako što će omogućiti finansijskim institucijama (fondovi) ove zemlje da ostvare profit na račun štete banke koja je Agrokoru svojim kreditom omogućila kupovinu Merkatora, u trenutku kada niti jedna svetska banka to nije želela. Medjunarodna pravda je spora, nekada i vrlo konfuzna, ali ne i nedostižna.

milena

pre 6 godina

DŽaba ti radost i jedna američka agencija je podnela tužbu zbog pogrešno prikazanog finansijskog stanja u agrokoru.

Zelenko

pre 6 godina

Која си ти будала. Капитал Спербанке је мултинационалан, не познаје нацију па ни Русе, већ закон и уговорне обавезе. А банке не праве уговоре да изгубе већ да добију. Што је најсмешније, Тодорић има склоњен капитал за 1.000 година живота, а све ће платити Хрватска и њени грађани. Тодорић је био државни пројекат, па ће тако држава сносити и последице а не како ти лупеташ да ће још и зарадити. Таквог сценарија ни на филму нема.

bubasvaba

pre 6 godina

Naplatice RUSI milom ili silom pa kako vam se isplati na vama je da birate a od amerike ocekujte veliko nista jer ih odjebo i ERDOGAN tako cete proci ko ameri u siriji .

MikiMoskva

pre 6 godina

Videcemo ujo videcemo. Samo se nadaj da nece naplatiti. Pozdrav za tebe iz Moskve

Krcko

pre 6 godina

Opusti se njofra....Naplatice vam Rusi milom ili silom....Znas,oni ne zaboravljaju i ne oprastaju tek tako....Ne bih vam bio u kozi ni za sve karamele ovog sveta....

Ljubo

pre 6 godina

To je engleska banka ,Rusija sa tim veze nema.

petar golemi

pre 6 godina

A pre toga ce tisucljetni isplatiti Rusima svaku kopejku duga i kamate i kamate na kamatu.....

zoran miljkovic

pre 6 godina

РУСИ СУ ДЕБЕЛО НАМАГАРЧЕНИ,ОНИ ОД ТОДОРИЋА НЕЋЕ НАПЛАТИТИ НИШТА,ВЕЋ ЋЕ ПОСЕГНУТИ ЗА СРПСКИМ ФИРМАМА,ХРВАТСКА ЈЕ ИГРАЧ,НИЈЕ ПИЈУН,КАО СРБИЈА и ГЛУПАВА РУСКА БАНКА.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija