• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs

18.09.2017

17:05

EVO RAZLOGA ZA NOVI RAT HRVATA I SLOVENCA: Čije je vino "Teran" žestoko posvađalo susede, PIRANSKI ZALIV JE NEBITAN U ODNOSU NA OVU KRAĐU!

Balkan

EVO RAZLOGA ZA NOVI RAT HRVATA I SLOVENCA: Čije je vino "Teran" žestoko posvađalo susede, PIRANSKI ZALIV JE NEBITAN U ODNOSU NA OVU KRAĐU!

Podeli vest

Slovenci su zabranili prodaju hrvatskog vina "Teran" iz Istre, jer su zaštitili svoj "Teran" na celom području države kolektivnom oznakom robne marke

Predsednik Udruženja proizvođača "Terana" iz slovenačkog Krasa Marjan Colja navodi da hrvatski proizvođači neće moći da prodaju svoje vino pod tim nazivom u Sloveniji.

On je pohvalio potpredsednike Vlade Karla Erjavca i Dejana Židana što se trude da zaštite slovenački "Teran" u Evropi i svijetu.

Slovenački inspektori su u više navrata zaplenili pošiljke istarskog "Terana" na nekim degustacijama istarskih hotelijera i promotivnim sajmovima.

KOLINDA OTERALA LOŠU: Ratni plan da se za 48 sati osvoji Ljubljana naljutio predsednicu "lijepe njihove"!

Oni napominju da je slovenački "Teran" zaštićen kao vino sa posebnim geografskim poreklom prije nego što je Hrvatska ušla u EU.

HRVATSKA ĆE SKUPO PLATITI PREVARU BEZ PRESEDANA: Ruska Sberbanka odlučna da naplati svaki cent od Agrokora!

Dopuštenje za prodaju hrvatskog "Terana" u Evropi dala je prije nekoliko meseci Evropska komisija, ali se spor Slovenije sa Hrvatskom i EU nastavlja.

Slovenija se žalila Evropskom sudu na odluku o "delegiranom aktu" Evropske komisije, od kojeg očekuje da poništi odluku kao nevažeću.

ALARMANTNO! ŠEST ZEMALJA ŠALJE VOJSKU NA GRANICE SRBIJE: Žele da zaštite Hrvatsku i spoljne granice EU!

Ministar poljoprivrede i potpredsednik Vlade Dejan Židan optužio je članove Evropske komisije da su se tokom pristupnih pregovora Hrvatske dogovarali "ispod stola" na štetu Slovenije i njenih vinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija