• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.n1info.com

19.09.2017

15:45

POSLE OVOG SRBI ĆE TRAMPU BITI JOŠ DRAŽI: Hrvati se uplašili Melanije i uklonili bilborde koji su ismevali prvu damu SAD!

Balkan

POSLE OVOG SRBI ĆE TRAMPU BITI JOŠ DRAŽI: Hrvati se uplašili Melanije i uklonili bilborde koji su ismevali prvu damu SAD!

Podeli vest

Bilbordi sa slikom Melanije Tramp i sloganom "Samo zamislite koliko daleko možete da stignete sa malo engleskog" uklonjeni su danas u Zagrebu nakon što je advokatica prve dame SAD zapretila tužbom

Bilbordi su bili deo marketinške kampanje jedne privatne škole engleskog jezika koja je nastojala da privuče građane da uče engleski uz podsećanje na lično iskustvo američke prve dame.

Ona, međutim, nije prihvatila to što je navodno trebalo da bude duhovita poruka i njena slovenačka advokatica Nataša Pirc-Musar zatražila je da bilbordi budu hitno uklonjeni.

Pirc-Musar rekla je za AP da je "zadovoljna činjenicom da je škola priznala da je prekršila zakon" kao i da su bilbordi uklonjeni danas.

- Još uvek analiziramo moguće dalje pravne korake - rekla je ona.

Podsetimo, na plakatu koji je osvanuo na zagrebačkim ulicama, prikazana je fotografija i tekst: "Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog". 

(VIDEO) ŠTA SVE ONA TRPI: Ovako Tramp razgovara s Melanijom kad misli da ga niko ne čuje!

- Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - kazala je Nataša Pirc Musar, advokatica Melanije Tramp.

Tanjug

Vest o plakatu preneli su brojni svetski mediji, a autori plakata su bez komentara.

APSOLUTNI HIT! RATNI PLAN GENERALA LOŠE, DO LJUBLJANE ZA 48 SATI: Kolindin savetnik preti Slovencima!

Ipak, kampanja je ispunila cilj i privukla pažnju javnosti.

- Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njezin imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti - izjavio je PR stručnjak Božo Skoko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17