• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2017

19:00

ŠIPTARSKA SVINJARIJA: Kosovski političar iz Samoopredeljenja JAVNO ZATRAŽIO UNIŠTENJE IZRAELA!

Balkan

ŠIPTARSKA SVINJARIJA: Kosovski političar iz Samoopredeljenja JAVNO ZATRAŽIO UNIŠTENJE IZRAELA!

Podeli vest

Kandidat Pokreta samoopredeljenje za Orahovac, Visar Korenica, iako je osnivač verske organizacije, on slobodno izražava mržnju prema izraelskom narodu, zahtevajući da država Izrael nestane sa lica zemlje

Međutim, Korenica je odlučio da ovaj post ne bude vidljiv za javnost. On je na svom facebook profilu sakrio postove koji su ranije bili vidljivi.

Pokret samoopredeljenje je odlučio da za gradonačelnika Orahovca kandiduje Visara Korenicu, koji je otvoreno izrazio želju da Izrael nestane sa lica zemlje.

On se u nekim ranijim postovima otvoreno divio imamima optuženima za terorizam i vređanje albanske nacije, kao što su Šefćet Krasnići i imam Irfan Saljihu.

„Kukavice, vaša nacija će pre ili kasnije nestati sa lica zemlje, kao što se se mnogim sličnim već desilo“, napisao je Korenica uz vest iz lista Haaretsu kojoj se govori o tome da izraelska policija baca gasne granate na muslimansku masu blizu džamije u Jerusalimu.

Ambasada Izraela u Beogradu, koja pokriva i Kosovo, oštro je osudila izjavu Korenice.

- Ambasada države Izrael oštro osuđuje komentare gospodina Korenice. Osuđujemo svaki govor mržnje. Smatramo da smo prijatelji Kosova i verujemo da kritike treba uputiti prema demokratskim pravilima i vrednostima. Nadamo se da ovi neprihvatljivi komentari ne predstavljaju mišljenje neke političke partije ili institucija Kosova - rekla je Lana Eraković, zvaničnik za medije u ambasadi Izraela u Beogradu, u elektronskom odgovoru poslatom novinama.

Otvorena pretnja: Kukavice vaša nacija će nestati sa lica zemlje...

Korenica odlučio da post u kome je zahtevao da država Izrael nestane sa lica zemlje ne bude vidljiv za javnost.

Korenica je u ranijim postovima divio imamima optuženima za terorizam i vređanje jevrejske nacije, kao što su Šefćet Krasnići i imam Irfan Saljihu. 

- Kukavice, vaša nacija će pre ili kasnije nestati sa lica zemlje, kao što se mnogim sličnim već desilo- napisao je Korenica uz vest iz lista Haarets u kojoj se govori o tome da izraelska policija baca gasne granate na muslimansku masu blizu džamije u Jerusalimu, a prenela Gazeta Ekspres.

Na komentar Korenice reagovala je i jevrejska zajednica – Bet Izrael Kosova tražeći od Samoopredeljenja da se distancira.

Niko od domaćih institucija ili političkih partija još uvek nije reagovalo na ove komentare.

U Centralnoj izbornoj komisiji kažu da ne znaju kako će se postaviti jer u prošlosti nije bilo takvih slučajeva.

Marko Đurić: Velika opasnost od verskih esktremista 

Na Korenicu kao kandidata Samoopredljenja za gradonačelnika Orahovca reagovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, tvrdeći da je reč o "otvorenom simpatizeru islamističkih terorističkih organizacija i antisemiti".

Ðurić za Tanjug kaže da je time još jednom potvrđeno kolika opasnost leži u tome što verski ekstremisti učestvuju u privremenim institucijama samouprave u Prištini, te pretpostavlja da njihov odnos prema Srbima i Srbiji ne bi bio ništa bolji.

Kako je rekao, kandidovanje takve osobe za gradonačelnika Orahovca, u kojem su srpski civili masovno ubijani tokom sukoba na Kosovu i Metohiji i gde se njihov broj danas meri jedva desetinama, jeste pretnja srpskom narodu i državi, i ako na Kosmetu bude imalo mudrosti i odgovornosti ekstremisti poput Korenice nikada neće doći na vlast.

- Srbija i srpski narod, koji je jevrejskom narodu sabrat u stradalništvu, izražavaju žaljenje, ali ne dele odgovornost zbog činjenice da ekstremisti mogu da šetaju slobodno našom južnom pokrajinom- istakao je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija