• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2017

13:44

(VIDEO) KAPETAN DRAGAN OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA, ali bi ipak mogao da bude PUŠTEN NA SLOBODU!

Balkan

(VIDEO) KAPETAN DRAGAN OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA, ali bi ipak mogao da bude PUŠTEN NA SLOBODU!

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan osuđen je pred Županijskim sudom u Splitu na 15 godina zatvora!

Vasiljković je proglašen krivim po dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika u Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Advokat Vasiljkovića je najavio žalbu na presudu, čim kako je rekao dobje napismeno presudu. 

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da Vasiljević i bude pušten na slobodu, ali dodao je da je još rano govoriti o tome, jer presuda još nije pravosnažana.   

Vasiljković je prošle sedmice izneo završnu odbranu u kojoj je ponovo odbacio sve navode iz optužnice.

- Navedene zločine, koji se spominju u optužnici, niti sam počinio, a niti su se oni dogodili - rekao je Vasiljković.

Ceo sudski proces je nazvao "opsesivno fašističkim progonom", a na početku procesa prošle godine rekao je da se doživljava kao branilac domovine Jugoslavije, a ne agresor.

MARKO ĐURIĆ: Presudom Vasiljkoviću, presuđeno i svim Srbima!

Njegova odbrana tvrdi da pred sudom u Splitu nije imao nepristrasno i pošteno suđenje, kao i da je imao drugačiji tretman jer je Srbin.

Tužilaštvo s druge strane tvrdi da je u sudskom postupku, tokom kojeg je ispitano više desetina svedoka, dokazalo sve optužbe.

Vasiljković je optužen da je kao komandant Jedinice za posebne namene u sastavu paravojnih jedinica nekadašnje SAO Krajine počinio ratne zločine 1991. u zatvoru u Kninu, kao i 1993. u Bruškoj, kod Benkovca, gde je navodno mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

ADVOKAT PALIBRK O PRESUDI KAPETANU DRAGANU: Vasiljković osuđen jer nije lažno teretio Milosevića!

Optužnica tereti Vasiljkovića i da je tokom jula 1991. u Glini, u dogovoru s komandantom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku stanicu, kao i na okolna naselja.

U optužnici se navodi i da su tokom napada oštećeni i uništeni civilni objekti, hrvatsko stanovništvo naterano na beg, opljačkana imovina i ubijeni i ranjeni civili.

Među nastradalima je bio i nemački novinar Egon Skotland, koji je poginuo 1991. godine na ulazu u Glinu.

Županijsko tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Vasiljkovića početkom 2016, gotovo pola godine nakon što ga je Australija izručila Hrvatskoj posle desetak godina skrivanja.

Do hapšenja je živeo u Pertu pod imenom Danijel Sneden i radio je kao trener golfa.

Dragan Vasiljković je državljanin Srbije i Australije.

 

Toma Fila: Proces je montiran, a ova presuda pranje politički instruiranog pravosuđa

 

Beta

Advokat Toma Fila  kaže da će sada verovatno biti uložena žalba, pa će po okonačanju te procedure, Kapetan Dragan moći da ide svojoj kući.
- Taj proces je montiran. U to je umešana bivša ministarka pravde Repubike Hrvatske koja je sve namestila, a ova presuda je sad pranje njihovog politički instruiranog pravosuđa - rekao je Fila za srbijadanas.rs.
On dodaje i da je potpuno siguran u nevinost Dragana Vasiljevića, budući da ga i lično poznaje.
- Budite sigurni da taj čovek nije ništa uradio - dodao je Toma Fila.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija