• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

07.10.2017

10:14

CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽILAC U TEŠKOJ PARANOJI! Srbi i Rusi sa Zlatibora PRIPREMALI NAPAD NA CRNU GORU?!

Balkan

CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽILAC U TEŠKOJ PARANOJI! Srbi i Rusi sa Zlatibora PRIPREMALI NAPAD NA CRNU GORU?!

Podeli vest

Optužba crnogorskog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je Srbija na dan izbora 16. oktobra dozvolila specijalnim jedinicama GRU iz Rusije da na Zlatiboru pripremaju napad na Crnu Goru zahjeva hitnu reakciju i Srbije i Ruske Federacije, smatra lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević

 

Ovako teška optužba tužioca može se smatrati i optužbom države Crne Gore, kaže Medojević za Sputnjik.

- Milivoje Katnić iznio je frapantnu informaciju koja zaslužuje reakciju najistaknutijih predstavnika države Crne Gore. On je danas rekao da je 16. 10. 2016. godine specijalna jedinica ruske vojne obaveštajne službe GRU bila stacionirana na Zlatiboru, i da je sa te pozicije planirala oružanu intervenciju u Crnoj Gori sa ciljem smjene vlasti, državnog udara i likvidacije premijera - navodi Medojević, dodajući da se zaista radi o "jednoj neviđenoj optužbi", uz podsećanje da odavno nije čuo ništa slično.

- Ja zaista moram da kažem da za 30 godina nisam čuo u Crnoj Gori sličnu optužbu, a poslednje slično što sam čuo je bilo od bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića 1991. godine, koji je tada rekao da naoružane formacije "Zengi" iz pravca Dubrovnika napadaju granicu na Prevlaci, i da su spremne da izvrše invaziju na Crnu Goru, što je tada poslužilo kao opravdanje za "sramnu" intervenciju Crnogoraca, kada smo upali na područje Konavla. Od tog vremena do danas nije se čula teža optužba od predstavnika države Crne Gore, kao što je rekao Katnić - podvlači Medojević.


SPECIJALNI TUŽILAC KATNIĆ: Crna Gora je bila na ivici građanskog rata!

On ističe da bi premijer Marković morao da se odredi prema toj veoma zabrinjavajućoj izjavi, kao i da bi predsednik Crne Gore Filip Vujanović trebalo da zakaže Savet odbrane i da se zauzmu odgovarajući stavovi prema državi Srbiji. 

- Ako je istina ovo što je Katnić rekao, onda država Crna Gora mora da zauzme i donese određene kontramere prema državi Srbiji - smatra Medojević.


TUŽILAC CG: Ruski nacionalisti stoje iza pokušaja terorističkog napada!

Sagovornik Sputnjika ipak podseća da u Demokratskom frontu veoma sumnjaju u tačnost toga što je SDT Milivoje Katnić rekao, imajući u vidu da se, kako Medojević tvrdi, radi o izjavi "vrlo specifičnog čoveka u vrlo specifičnom psihofizičkom stanju", koji je, između ostalog, bio i bivši okupacioni upravnik Cavtata 1991. i 1992. godine, kao i "saradnik službi bezbednosti koji je pristao da na jedan bizaran način vrši progon najjače opozicione strukture u Crnoj Gori".

pinkm

- Sve to treba neko da proveri, i pozivamo pre svega njegovog pretpostavljenog, vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, da odmah pokrene internu proceduru, jer ukoliko nije tačno ovo što je Katnić rekao i ukoliko iza toga ne stoje vrlo tvrdi dokazi, onda se ispostavlja da je Milivoje Katnić u ime države Crne Gore diskreditovao državu, nanio joj tešku ljagu, i ugrozio državne interese Crne Gore tako što je optužio državu Srbiju da je zajedno sa državom Rusijom planirala invaziju i agresiju na Crnu Goru - naglašava Medojević.


SPECIJALNI TUŽILAC CG KATNIĆ: Hteli su da prerušeni u policajce pucaju u narod, proliju nevinu krv!

- Ovakvo stanje ne može dugo da opstane i ako jedan čovek ovako neodgovorno, bez ikakve kontrole iznosi ovako teške optužbe na račun drugih država, a da niko ne reaguje u sistemu vlasti, onda zaista to govori o tome da se kompletni državni sistem nalazi u rasulu. Neophodno je da neko u državi Crnoj Gori preuzme odgovornost za ove nebuloze i ove maštarije koje iznosi GST Milivoje Katnić, u suprotnom, on svojim ponašanjem može da ugrozi odnose države Crne Gore sa Srbijom i Rusijom, a ko zna ko mu može biti sledeća meta - jasan je Medojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kurčević Andrija

pre 6 godina

Чуј планиран напад на Црну Гору од Русије и Србије, јака држава шта се ту има планирати.

Milan

pre 6 godina

zar je moguce da "srpska sparta"ima ovakve izrode?cuj srbi i rusi,a sta je on,koje li je vere i koje nacije i ima li sta ljudsko u njemu???

bogme

pre 6 godina

Nista me ne iznenadjuje pogotovo od ustasa.Sramota je za Crnu Goru da im ova rugoba sa ustaskim prezimenom daje izjave o Srbiji.Dokle ces vise padati Crna Goro?

DEDA RAKA

pre 6 godina

Kada postaneš NATO potrčko - moraš da igraš uz njihovu "muziku" . Naša BIVŠA BRAĆA dala DVE BANKE da udju u kolo , ali moraće da izdvoje PET BANKE da izadju iz kola ! Dje li im je sad OBRAZ - a kunu se da je "čist ko planinski potok" ! Dovoljno je samo sekunda da ukaljaš obraz !

Mateo

pre 6 godina

Neznam za Ruse i Srbe, al na samoj granici dolje kod Prevlake su tada bile vrlo jake snage Hrvatskih specijalaca, ATP Lucko i drugi.. Nesto se jeste kuhalo, meni je prijatelj specijalac i rekao mi je da su hitno prebaceni tamo, nocu, na zahtjev Crne Gore?? Ako je to istina, to je sramota, Crna Gora tada nije bila u NATO, sta imaju Hrvati da ginu tamo? Jel bi to uopce bilo legalno, iako na poziv vlasti? Zato je i drzano i drzi se u tajnosti, nego ovako se slucajno "izlaju", pa ce sad da zataskaju.

biber

pre 6 godina

ma koga bre boli k....... za vas. ima vas 500 hiljada pola od toga su srbi... ko ce uopste na vas da trosi vreme a kamoli para..

Dusan

pre 6 godina

Srbi su im stalni problem a nije im problem sto je glavna ulica u Ulcinju dobila ime Skenderbeg.GUBE IZDAJNICKE

Boro

pre 6 godina

Vreme da Srbija razmisli o vizama zs crnogorce i da ih polako vrati da studiraju i rade u CG

Ziko Pop

pre 5 godina

Pre nego sto Srbija razmisli o vizama,koje ti predlazes,trebalo bi procesljati do najsitnijih detalja kompletnu "petu kolonu" crnogoraca -dukljana od koji 99% uziva sve blagodeti Srbije,cak mnogo vise od samih nas,povezani u plemenske i rodovske zajednice kao svinjska creva uz to olajavaju i blate Srbiju na svakom koraku.To je zadatak i prvi korak nase vlastii,jer ova trulez i bolest u zdravom tkivu srbije pocinje da zaudra-smrdi i truje nas.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija