• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

07.10.2017

15:55

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Crnom Gorom vladaju NEOTITOISTI, njihova ideologija je BEZBOŽNIŠTVO I BOGAĆENJE NA TUĐ RAČUN!

Balkan

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Crnom Gorom vladaju NEOTITOISTI, njihova ideologija je BEZBOŽNIŠTVO I BOGAĆENJE NA TUĐ RAČUN!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije smatra da se zakon o slobodi veroispovesti, koji je u pripremi Crnoj Gori, neće donositi bez učešća crkava, te da će ga, ako bude kao prethodni, EU sigurno odbaciti

 

- Ja vam garantujem da, s obzirom na to da Crna Gora želi da uđe u EU, Brisel to apsolutno neće dozvoliti. EU ima mnogo mana, ali ima jednu veliku vrlinu, a to je da poštuje zakone i zajedničku i privatnu svojinu - rekao je mitropolit Amfilohije za Dan.

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Ja odgovaram Svetom Petru, a Milo NATO paktu!

Mitropolit crnogorsko-primorski je dodao da se neće moći dozvoliti takav revolucionarni, ideološki poduhvat koji se zasniva na tome da je ovo sada neka druga Crna Gora.

- Stvara se neka nova Crna Gora, stvara se neki novi identitet. Ja se nadam da do toga neće doći i da dolazi trezvenije vreme, da se neće donositi zakoni o crkvama bez učešća tih crkava - ocenio je mitropolit Amfilohije.

AMFILOHIJE PORUČIO MARKOVIĆU: Obnovite crkvu Svetog Petra na Lovćenu - IZVADITE NJEGOŠA IZ TAMNICE!

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori se pojavio "polupismen pravnik koji piše zakon i onda ti ga nameće".

- Gde to ima? Ako je to istinska, demokratska vlast, i ako istinski poštuje ljudska prava i prava ustanove, prirodno je da upita i njih kako je bilo za vreme istinske Crne Gore kralja Nikole, Petrovića i Crnojevića - rekao je mitropolit Amfilohije.

AMFILOHIJE BI SRUŠIO MAUZOLEJ: Njegoš je u najgoroj evropskoj tamnici na Lovćenu!

On je podsetio da su Crkva i Mitropolija na crnogorskim prostorima prisutne osam vekova, kao eparhija Pećke patrijaršije, te da su bili prvi koji su podsticali novu vlast u Crnoj Gori, u vremenima novog sticanja nezavisnosti, da treba uraditi zakon o odnosu crkava i verskih zajednica.

MITROPOLIT AMFILOHIJE PRIZNAO: Ogrešio sam se o Miloševića, trebalo je da SVEDOČIM U HAGU U NJEGOVU KORIST!

- Kod nas su uspostavljeni temeljni ugovori sa Rimokatoličkom crkvom, Islamskom zajednicom, sa Jevrejskom opštinom. Jedina crkva koja do sada nije udostojena da se između nje i nove države uspostavi zakonski, normalni odnos, jeste Srpska pravoslavna crkva, odnosno Mitropolija. Razlog za to je nesumnjivo ideološki, politički - smatra mitropolit Amfilohije.

AMFILOHIJE UPLATIO 150 EVRA OPTUŽENOJ ZA PLANIRANJE NAPADA NA ĐUKANOVIĆA: Sada može da kupuje hranu u kantini!

Mitropolit je istakao da je Pravoslavna crkva bila državna vera u Crnoj Gori, ali i da su sve druge vere bile priznate i imale ista prava.

On predstavnike nove vlasti naziva "neotitoistima", koji su od prethodne, komunističke vlasti nasledili ono što je najgore - bezbožništvo i ideologiju bogaćenja na tuđi račun".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija