• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

08.10.2017

21:55

(VIDEO) LIKVIDIRALI BOSANSKOG RAMBA: Trojica ubica se nagodila, Vrhovni sud BiH IM SMANJIO KAZNE!

Balkan

(VIDEO) LIKVIDIRALI BOSANSKOG RAMBA: Trojica ubica se nagodila, Vrhovni sud BiH IM SMANJIO KAZNE!

Podeli vest

Vrhovni sud Federacije BiH proglasio je Harisa Gredelja iz Prijedora, Mehmeda Rekića iz Velike Kladuše i Sabahudina Ikeljića iz Prijedora krivim za ubistvo Nedžada Kličića (36) zvanog Rambo iz Cazina, potvrdio je bihaćki advokat Hasan Veladžić

- Primerak presude još nismo dobili, ali je bio pretres na kojem je izrečena presuda - rekao je Veladžić za Avaz.ba. Prema njegovim rečima, kazne trojici okrivljenih minimalno su smanjene.

Vrhovni sud Gredelju je kaznu smanjio za tri meseca i osudio ga na šest godina i dva meseca zatvora. Rekić je dobio šest godina umesto šest i po, a Ikeljić je osuđen na pet godina zatvora, umesto pet i po. Četvrti optuženi Dragan Pavlović ranije je po sporazumu o priznanju krivce osuđen na dve godine i osam meseci u Kantonalnom sudu u Bihaću.

Cazinski Rambo ubijen je 14. septembra 2014. godine u kafe-baru “Gold” u naselju Ostrožac kod Cazina.

printscreen

Gredelj, Ikeljić, Rekić i Pavlović s Mervanom Šljivarom, koji je u begu, došli su tog dana naoružani i maskirani.

Pavlović je ostao na ulaznim vratima da bi sprečio ulazak i izlazak gostiju.

- Po ulasku u lokal naredili su gostima da legnu na pod. Gredelj i Ikeljić automatske su puške uperili u goste, a Rekić je aluminijskom palicom lupao inventar, čime su Šljivaru omogućili da neometano priđe Kličiću, koji je sam sedio u loži.

Šljivar je više puta pištoljem po glavi udario Kličića, a potom ga oborio na pod i ispalio mu jedan hitac u glavu, od čega je ovaj na mestu ostao mrtav – navodi se u prvostepenoj presudi.

Motiv ubistva bili su raniji sukobi između Šljivara i ubijenog Kličića. Nedžad Kličić Rambo široj javnosti je bio poznat po videoklipu “Born For Action”, u kojem s ilegalnim oružjem glumi svog istoimenog idola.

Izvršilac pobegao u Sloveniju

Direktni izvršilac ubistva Mervan Šljivar je u begu i za njim je raspisana poternica. Poznato je da se Šljivar krije u Ljubljani, gde je ranjen u jednom vatrenom obračunu, ali njegovo izručenje nije moguće jer ima državljanstvo Slovenije. Njemu je u Sloveniji prošle godine suđeno za pucnjavu u jednom restoranu i pokušaj ubistva Fadila Ferhatovića..


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija