• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dan

09.10.2017

18:05

CRNOGORAC UHAPŠEN U PORTUGALU zbog šverca 400 kila kokaina jedrilicom

Balkan

CRNOGORAC UHAPŠEN U PORTUGALU zbog šverca 400 kila kokaina jedrilicom

Podeli vest

Četrdesetpetogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Portugalu zbog sumnje da je švercovao 400 kilograma kokaina, vrednog oko 20 miliona evra

 

 

Sa njim je uhapšen i pedesetosmogodišnji Italijan, ali mediji iz Portugala nisu objavili identitet uhapšenih, javio je podgorički Dan.

Kokain visoke čistoće otkriven je u jedrilici koja je dolazila iz pravca Kariba. Plovilo su zaustavili pripadnici obalske straže Portugala na Atlantskom okeanu, 600 milja od Azora. Tokom pretresa jedrilice pronađen je štek sa 400 kilograma narkotika.

Prema navodima portugalskih medija, barka je registrovana u Trstu. Iz tog razloga je i tamo pokrenuta istraga o švercu droge, jer se sumnja da je Trst bio odredište na koje je kokain trebalo da stigne.

Prema navodima iz portugalskih medija, britanske i italijanske obaveštajne službe došle su do podatka da je droga utovarena na ovaj brod, koji je krenuo ka Evropi. Kada je jedrilica ušla u vode Portugala, započeta je akcija obalske straže, uz podršku vazduhoplovnih snaga.

Uhapšeni, kao i jedrilica koja je zaplenjena, dovedeni su u luku Portimao. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija