• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2017

08:15

BIĆE ČUPAVO! Počeli lokalni izbori u Makedoniji!

Balkan

BIĆE ČUPAVO! Počeli lokalni izbori u Makedoniji!

Podeli vest

U Makedoniji su jutros otvorena biračka mesta na lokalnim izborima

Građani će birati gradonačelnike i predsednike u 80 gradova i opština i Gradu Skoplju, kao zasebnoj jedinici lokalne samouprave sa 10 gradskih opština, od kojih su dve sa većinskim albanskim stanovništvom - Saraj i Čair.

Prema procenama analitičara, najžešća bitka na ovim, šestim po redu lokalnim izborima od proglašenja nezavisnosti Makedonije, vodiće se u makedonskoj prestonici, gde će se za poziciju gradonačelnika takmičiti osam kandidata iz različitih političkih partija.

Ankete pokazuju da su favoriti za prvog čoveka Skoplja kandidati dve najuticajnije makedonske partije - opozicone VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, i SDSM, stranke na vlasti, aktuelnog premijera Zorana Zaeva, Koče Trajanovski, odnosno Petre Šilegov.

Inače, Trajanovski je u kampanji obećao da će, ako teći put preuzme funkciju gradonačelnika Skoplja, za zamenika imenovati Albanca Muhameta Ametija, koji će, kako je rekao, biti zadužen za direktnu komunikaciju sa albanskom zajednicom u makedonskoj prestonici.

Makedonski mediji podsećaju da je kandidat SDSM Šilegov je u kampanji istakao da će se na mestu gradonačelnika, ako bude izabran, zalagati za razvoj grada koji, kako je rekao, mora ispuniti standarde modernog evropskog grada.

Od osam kandidata u trci za gradonačelnika Skoplja su tri kandidata albanskih političkih partija - pokreta Besa, Saveza za Albance i Demokratske partije Albanaca, dok je Demokratska unija za integracije, Ali Ahmetija, sugrađane pozvala da podrže Šilegva.

Ostaje jedino da se vidi da li će gradonačelnnik Skoplja biti izabran u prvom ili će biti održan i drugi izborni krug.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija