• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2017

18:49

LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Gruevski glasao i ukazao na "niz nepravilnosti"

Balkan

LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Gruevski glasao i ukazao na "niz nepravilnosti"

Podeli vest

Bivši premijer Makedonije i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski glasao je danas na lokalnim izborima u toj zemlji i ukazao na to da je njegova stranka uočila "niz nepravilnosti", prenosi MIA

Na biralištu u skopskoj osnovnoj školi "Kuzman Josifovski Pitu", Gruevski je izjavio da su te nepravilnosti uočene tokom predizborne kampanje, kao i na dan izbora.

"Želim da primetim da je u celokupnom prethodnom periodu kampanje bilo vidljivih neregularnosti i nezakonitosti, uključujući i danas, ali o tome ćemo informisati kada dođe vreme", poručio je Gruevski.

MIA je ranije prenela saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije da do 14 časova nisu zabeležena ozbiljnija kršenja javnog reda tokom izbornog procesa, ali da je Javnom tužilaštvu podneto nekoliko žalbi na taj proces.

printscreen/Twiter



Na lokalnim izborima u Makedoniji prethodno su čelnici vladajuće koalicije, kao i predsednik te države Ðorđe Ivanov.



MIA prenosi da je makedonski premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev glasao je na biračkom mestu u Strumici i poručio da je "danas veliki dan za demokratiju i slobodu u Republici Makedoniji"

- Dan kada građani biraju nastavak i zaokruživanje promena u našoj zemlji- kazao je Zaev.

Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov je sa glasačkog mesta u gimnaziji "Josip Broz-Tito" u Skoplju poručio da očekuje da "ovi lokalni izbori proteknu u mirnoj, demokratskoj i fer atmosferi".

Predsedavajući makedonskog Sobranja Taljat DŽaferi glasao je u selu Forino i takođe poželeo da izbori "proteknu u mirnoj atmosferi kao što je bila i predizborna kampanja".
AP PHOTO

Koalicioni partner Zaeva Alji Ahmeti, lider stranke Albanaca u Makedoniji DUI kojoj pripada i Džaferi, izašao je na glasanje u Zajasu kod Kičeva i naveo da je "mnogo bitno da svi učesnici u izbornom procesu prihvate rezultate".

Predsednik DPA Menduh Tači i lider pokreta Besa Biljal Kasami glasali su u Tetovu.

U Makedoniji su jutros otvorena biracka mesta na lokalnim izborima.

Građani će birati gradonačelnike i predsednike u 80 gradova i opština i Gradu Skoplju, kao zasebnoj jedinici lokalne samouprave sa 10 gradskih opština.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija