• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2017

10:37

HRVATSKO TUŽILAŠTVO O UPADU NA POSED TODORIĆA: Imamo sudski nalog, reč je o istrazi KRIVIČNOG DELA!

Balkan

HRVATSKO TUŽILAŠTVO O UPADU NA POSED TODORIĆA: Imamo sudski nalog, reč je o istrazi KRIVIČNOG DELA!

Podeli vest

Povodom opsežne policijske istage u slučaju Agrokor i potrage za bivšim vlasnikom Agrokora i njegovih saradnika, hrvatsko državno tužilaštvo je saopštilo da je reč o kriminalističkoj istrazi zbog sumnje u počinjena krivična dela

 

Tokom ove faze preduzete su zakonom predviđene radnje odnosno dobijeni su nalozi sudija istrage nadležnog Županijskog suda radi sprovođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u toku.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je ovo postupanje nastavak višemesečnih istraga na osnovu proverenih i, kako se tvrdi, potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvata složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

(FOTO) HRVATSKA POLICIJA UPALA U REZIDENCIJU IVICE TODORIĆA! Pokrenuta policijska akcija "Agrokor"!

Informacije o daljem toku istrage kao i odluke, Tužilaštvo će blagovremeno saopštiti na svojoj internet stranici u skladu sa zakonom, stoji u saopštenju.

Prethodno se oglasio i MUP saopštenjem u kojem stoji da oni postupaju u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zagrebu i u saradnji sa Samostalnim sektorom za finansijske istrage Ministarstva finansija.

Navodi se i da je u skladu sa Zakonom postupak istrage tajna, te da s obzirom na fazu postupanja nisu u mogućnost da daju više informacija o celom slučaju.

OGLASIO SE IVICA TODORIĆ: Ovo je NAMEŠTALJKA, da su mi pronašli i jedan otuđeni evro, VEĆ BIH BIO U ZATVORU!

Todorić, koji po navodima njegovih advokata, nije u Hrvatskoj na svom blogu je poručio da se protiv njega i njegovih saradnika sprovodi politički proces, da sa svojim pravnim timom priprema odbranu i tužbe, te da će biti dostupan pravosudnim organima kada dobije zvaničan poziv.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija