• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

17.10.2017

11:04

(VIDEO) SLUČAJ AGROKOR: I kompanije u Srbiji će morati da PLATE POTRAŽIVANJA POVERIOCIMA?!

Balkan

(VIDEO) SLUČAJ AGROKOR: I kompanije u Srbiji će morati da PLATE POTRAŽIVANJA POVERIOCIMA?!

Podeli vest

U istrazi vezanoj za navodne nezakonitosti u Agrokoru u velikoj policijskoj akciji u Hrvatskoj uhapšeno 12 osoba, odnosno svi osumnjičeni osim osnivača koncerna Ivice Todorića i njegovih sinova Ante i Ivana koji nisu u Hrvatskoj. Oni se terete za nepravilnosti u knjiženjima i falsifikovanje bilansa

 

O tome zašto je baš u ovom trenutku pokrenut slučaj Agrokor i kako će se to odraziti na zavisna preduzeća u regionu, u kojima je zaposleno 60.000 ljudi, za TV Pink su govorili Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku i hrvatski novinar Frenki Laušić. 

Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku ukazuje da Agrokor nije usamljen slučaj i da su se mnoge kompanije u region našle u problemu, jer su pokušavale da kupuju sve i svašta, šire se i zadužuju.

 - Da li su malverzacije bile svesne ili su stvarno izgubili kontrolu pokazaće istraga. Nesporno je da je postojala namera da u tako kratkom roku, istovremeno, uđe na sva tržišta regiona, a to je nerealna ambicija - rekao je Rajić. 


(FOTO) HRVATSKA POLICIJA UPALA U REZIDENCIJU IVICE TODORIĆA! Pokrenuta policijska akcija "Agrokor"!

Prema njegovim rečima, pitanje je šta je pozadina celog slučaja i da li je Agrokor imao podršku vlade

 - Moguće je da je u vreme Ive Sanadera ta podrška postojala. Tada je postojala tendencija da Agrokor bude regionalni lider. Kompanija je u trenutku imala kapacitet da se širi, ali su ambicije ipak bile prevelike - ocenio je Rajić. 

Odlukom da se u Srbiji ne primenjuje "leks Agrokor" država se neće sprečiti namirivanje potraživanja iz povezanih kompanija u našoj zemlji. 

- Praksa u EU, čak ako bi država pokušala da zaštiti te kompanije, pokazuje da su donošene presude u korist kompanija koji su poverioci. Ukoliko bude doneta takva presuda Srbija će morati da isplati poveriodice iz komapanija u Srbiji. Srbija nije članica EU, ali bi mogla biti pod velikim pritiskom - smatra Rajić. 


OGLASIO SE IVICA TODORIĆ: Ovo je NAMEŠTALJKA, da su mi pronašli i jedan otuđeni evro, VEĆ BIH BIO U ZATVORU!

Prema njegovim rečima, odluka da se ne primenjuje Lex Agrokor nije pravno i ekonomski održiva i Srbija treba aktivno da učestvuje u deobi imovine i zaštiti interese, da ne bi došlo do turbilencija.

 - Agrokor ima značajne investicje u Srbiji, pre svega proizvodne koje su značanje zbog izvoza. Važno je da one ne dođu u pogrešne ruke - podvukao je Rajić.


EVO KAKO JE AGROKOR PLAĆAO LUKSUZ FAMILIJE TODORIĆ! Nisu imali za dobavljače, a trošili milione na seksi donje rublje, putovanja...

 Novinar Frenki Laušić je govoreći o najnovijim detaljima istrage o Agrokoru i policijskoj akciji u okviru koje je uhapšeno 12 osoba, istakao das u Todorići navodno u Londonu id a su njihovi advokati saopštili da će biti dostupni kada dobiju zvanični poziv. 

- Ivica Todorić je sa svog bloga poručio da se radi o političkom progonu. To međutim nije tačno jer su nadležni organi reagovali u skladu sa nalazima istrage - naveo je Laušić, ocenivši da odlazak hrvatske predsednice Kolinde Krabar Kitarović u Rusiju nema veze sa policijskim akcijom koja je juče sprovedena. 

Kako je podsetio, sumnja se da su frizirani poslovni rezultati i da su postojale određene malverzacije.

 - Sve će to biti predmet istrage - rekao je Laušić, ukazavši da pimena Leks Agrokora osim u Srbiji nije prihvaćena u Sloveniji, a da je u BiH taj process još u toku. 

POGLEDAJTE PRILOG TV PINK O AGROKORU:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija