Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2017

21:12

FRKA U SRPSKOJ: Opozicija udaljena iz skupštine, sednica nastavljena u maloj sali!

Balkan

FRKA U SRPSKOJ: Opozicija udaljena iz skupštine, sednica nastavljena u maloj sali!

Podeli vest

U nastavku redovne sednice Narodne skupštine Republike Srpske večeras je izglasano udaljavanje opozicionih poslanika zbog onemogućavanja rada parlamenta, prenose banjalučki mediji

Nakon pauze, poslanici su glasali za udaljavanje opozicije iz sale, za šta je glasalo 44 poslanika, a niko nije bio protiv ni uzdržan. I tokom glasanja, poslanici opozicije su duvali u pištaljke, a neki od njih su seli za sto predsedavajućih, prenose Nezavisne.

Predsednik NS RS Nedeljko Čubrilović dao je novu pauzu, a nastavak sednice je neizvestan.

Poslanici opozicije ranije veceras su ponovo pokušali da blokiraju zasedanje 22. sednice Narodne skupštine RS tako što su kao i prethodni put izašli iza mesta gde sede predsedavajući Skupštine.

Poslanici opozicije su ustali sa svojih mesta, stali iza predsednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića i duvajući u pištaljke pokušali da spreče ostale narodne poslanike da se izjasne o dnevnom redu sednice.

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Predlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Nije prihvaćen zahtev opozicije da u dnevni red skupštinske sednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrešenju glavnog revizora Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je veceras, nakon što je usvojen dnevni red sednice, da poslanici opozicije neće učestvovati u skupštinskoj raspravi, ali da neće izaći iz sale.

Govedarica je naveo da opozicija mora pokazati otpor jer, kako tvrdi, vlast u Srpskoj ne poštuje Ustav, zakone i skupštinski Poslovnik o radu.

Sednica nastavljena u maloj sali

U maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske nakon pauze večeras je nastavljena sednica poslaničkim pitanjima ministrima u Vladi Srpske.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić potvrdio je da je večeras u maloj skupštinskoj sali, prema utvrđenom dnevnom redu, nastavljena sednica parlamenta kojoj prisustvuju 44 poslanika, prenose Nezavisne.

On je istakao da su iz Banjaluke veceras poslate ružne politicke poruke i da su izazvani incidenti.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija