• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2017

23:16

NEMA MIRA U MAKEDONIJI: Gruevski tvrdi da su izbori bili u mafijaškom stilu, a Zaev fer i demokratski!

Balkan

NEMA MIRA U MAKEDONIJI: Gruevski tvrdi da su izbori bili u mafijaškom stilu, a Zaev fer i demokratski!

Podeli vest

Lider najveće opozicione stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski ne prihvata rezultate lokalnih izbora za koje je rekao da nikada neće izborni proces označiti kao pravedan i demokratski

U Makedoniji su se održali izbori u mafijaškom stilu. Čak i ako OEBS proceni proces kao regularan, svaki građanin je svestan da izbori u Makedoniji nisu bili ni fer ni demokratski", rekao je on na konferenciji za novinare i pritom naveo sve zabeležene neregularnosti.

On je pozvao na održavanje prevremenih parlamentarnih izbora i to onih gde bi izborni proces izvršila tehnička vlada.

Istovremeno on je zatražio izbor novog direktora Agencije za audio i audio-vizuelne medijske službena predlog opozicije, kao i ostavku predsednika Državne izborne komisije Aleksandra Cicakovskog i izbora novog iz redova opozicije.

On je zatražio i hitnu istragu navodnog policijskog prisluškivanja najmanje 100 članova VMRO-DPMNE.

Sa druge strane, predsednik SDSM Zoran Zaev izjavio je da su lokalni izbori danas održani bili demokratski, fer i čisti, kao i da su pokazali istinsku volju građana.

NIKOLIĆ NE ODUSTAJE! KANAL OD BEOGRADA DO SOLUNA MORA DA SE GRADI: Kina ga podržava, Grci i Makedonci se nećkaju!

Kako je rekao pokazali su da se narod opredelio za promene i bolji životni standard, prenosi MIA.

- SDSM je pobedila u većini opština. Krećemo se u pravom smeru, ka pravičnoj i ekonomski prosperitetnoj Makedoniji, našoj zajedničkoj domovini, društvu jednakom za sve, posvećenom pridruživanju evro-atlantskoj porodici -  rekao je Zaev.

On je pozvao VMRO-DPMNE da preispita svoj potez nakon što saopštila da neće priznati izbore.

SVEDOČENJE OFICIRA BIA ŽIVALJEVIĆA U ĆIRILICI: Nisam u Sobranju predvodio NAPAD NA ZAEVA!

- Nadam se da ćete naći snagu da se ponašate kao stabilan politički faktor i demonstrirate konstruktivan pristup reformama. Pozivam rukovodstvo VMRO-DPMNE da interese građana stavi iznad svega drugog - rekao je Zaev.

U međuvremenu, makedonska Državna izborna komisija saopštila je da SDSM vodi u 19 opština, VMRO-DPMNE u tri, DUI u sedam, Alijansa za Albance u tri, a DPA u jednoj opštini.

Kako je saopšteno, ti rezultati dobijeni su na osnovu prebrojanih glasova iz 1.247 od 1.517 izbornih mesta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija