• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2017

09:00

RUSIJA ODBILA ZAHTEV CRNE GORE! Ništa od izručenja, Anani Nikić dobio status izbeglice!

Balkan

RUSIJA ODBILA ZAHTEV CRNE GORE! Ništa od izručenja, Anani Nikić dobio status izbeglice!

Podeli vest

Rusija je odbila Crnoj Gori da izruči crnogorskog državljanina Ananija Nikića osumnjičenog za umešanost u planiranje navodnog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra prošle godine, objavili su danas podgorički mediji

"Dopisom Generalnog tužilaštva Ruske Federacije od 9. oktobra obavešteni smo da je Ananije Nikić, čije je izručenje zatraženo molbom od 6. aprila 2017. godine, dobio status izbeglice, zbog čega nije moguće udovoljiti molbi za izručenje", saopšteno je dnevnom listu Pobjeda u Ministarstvu pravde Crne Gore.

Nikić je službeni prevodilac opozicionog Demokratskog fronta (DF), čiji su čelnici takodje optuženi za umešanost u neuspelu zaveru, navodno organizovanu od strane odredjenih struktura iz Rusije, a s ciljem da se spreči ulazak Crne Gore u NATO.

Crnogorske vlasti su sredinom oktobra uputile zahtev vlastima u Rusiji da ih obaveste u kojoj je fazi postupak za izručenje Nikića koji je 2. aprila uhapšen u regiji Rostov, nakon čega mu je odredjen ekstradicioni pritvor.

Nakon nekoliko meseci provedenih u pritvoru zvanični prevodilac DF-a se našao na slobodi, uz obavezu da ne sme da napusti teritoriju Rusije i da redovno treba da se javlja njihovim vlastima, navodi list.

Postupak protiv Nikića odvojen je od sudskog postupka protiv 14 ruskih, crnogorskih i srpskih državljana kojima se pred Višim sudom u Podgorici sudi za pokušaj terorizma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija