• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

31.10.2017

15:17

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, LIJEPA NJIHOVA BIĆE NAJGORA U EU! Šokantna analiza koja je ZAGREB OSTAVILA BEZ REČI!

Balkan

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, LIJEPA NJIHOVA BIĆE NAJGORA U EU! Šokantna analiza koja je ZAGREB OSTAVILA BEZ REČI!

Podeli vest

Hrvatska je za 25 godina, od osamostaljenja, od druge najrazvijenije postkomunističke zemlje postala druga najneuspešnija, iza Bugarske, upozorava hrvatski naučnik Boris Podobnik. On dodaje da će Srbija uskoro prestići "lijepu njihovu"

Pošto taj trend traje, Hrvatsku bi uskoro mogao snaći takozvani grčki scenario, upozorava on.

Podobnik, po obrazovanju fizičar sa 3.000 citata u svetskim časopisima, ističe da je Hrvatska na početku devedesetih godina prošlog veka, prema bruto domaćem proizvodu (BDP) po glavi stanovnika, bila druga najrazvijenija zemlja među bivšim socijalističkim zemljama.

Danas je hrvatski BDP po glavi stanovnika, gledano po kupovnoj moći, takođe, drugi, ali najneuspešniji u EU.

- Iza nas je još samo Bugarska, ali kako se ona menja brže od nas, nećemo još dugo biti drugi najgori. Bićemo najgori. Taj naš pad u terminima BDP-a definitivno je najbolji pokazatelj zaostajanja - predviđa Podobnik.

PROVOKACIJA! HRVATI MOLE AMERE: Dajte nam lovce F-16, pa da završimo sa RS!

Hrvatska nije spremna za promene, smatra on.

- Ako se mi razvijamo dva odsto godišnje, a naša konkurencija, recimo Srbija, tri odsto, mi nazadujemo u odnosu na Srbiju - ocenjuje Podobnik.

On ukazuje da su potrebne promene, pre svega, u javnom i državnom sektoru - a ako za to nije spremna većina, onda će Hrvatima drugi vladati, kao i vekovima pre toga.

HRVATI SE SPREMAJU ZA RAT: Nešto opasno smrdi u lijepoj njihovoj, POZVALI NA VOJNE VEŽBE 21.000 REZERVISTA?!

- Nečemo kontrolisati našu sudbinu, jer će gotovo sve u Hrvatskoj postati nemačko, italijansko, austrijsko ili mađarsko, kao što je uostalom i bilo do pre stotinak godina - upozorava Podobnik za portal Indeks.

On poručuje da se hrvatsko društvo mora menjati.

OVO MOŽE DA SMISLI SAMO KOLINDA: Pozvala Moskvu da se priključi antiruskom projektu!

- Što se sporije menjamo, a više zadužujemo, pre ćemo bankrotirati, a tada će sve naše postati njihovo (strano) - kaže Podobnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivanrovinj

pre 6 godina

treba vama jos milion godina da stignete hrvatsku. lijepo je sanjati.

Flavie Felix

pre 6 godina

Treba vama hiljadu godina da naucite sta je to imati svoju drzavu,da bi bili u rangu Srbije.

Branko

pre 6 godina

Pa oni to i ne znaju kad nikad nisu imali svoju drzavu, uvek netko upravla sa njima??!! Pok Vlado Gotovac je rekao da Hrvatima i ne treba drzava kad ne znaju da upravljaju sa njom??!!

haha

pre 6 godina

nasliste,strucnjaka zakomentar.nikad cuo za njega.samosetjesite i vjerujte u ova sranja..\n

SRBENDA

pre 6 godina

ivanrovinj,,kazes da nam treba milin godina da stignemo Krvatsku? Treba nama oko 600 milijardi godina da budemo zli kao Krvati,,mi smo dobri ljudi, a vi balava i iskompleksirana ustaska banda koja ne priznaje da su Srbi bolji narod od vas.. Zelim vam kraj zivota i da izgorite u svojoj zlobi.\n

korita ivanova

pre 6 godina

Joj ivane, tako je i Andrija mislio pa sada bere smokve iznad Marine.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija